Θέατρο και ποτό: 5 προτάσεις για το Σάββατο

Συνδυάζουμε πέντε από τις καλύτερες παραστάσεις της σαιζόν, με τα καλύτερα μπαράκια δίπλα τους, για την ιδανική έξοδο του Σαββατόβραδου.
Θέατρο και ποτό: 5 προτάσεις για το Σάββατο
της Ηρώς Κουνάδη

Οι παραστάσεις στα αθηναϊκά θέατρα αυξάνονται και πληθύνονται καθώς φτάνουμε στην καρδιά του χειμώνα, δελεάζοντάς μας για θεατρικές σαββατιάτικες εξόδους. Αυτήν την εβδομάδα, συγκεντρώνουμε πέντε από τις καλύτερες επιλογές της θεατρικής… πιάτσας, και εντοπίζουμε τα καλύτερα μπαράκια δίπλα –ή έστω κοντά– στα θέατρα που τις φιλοξενούν, για να συζητήσουμε την παράσταση μόλις πέσει η αυλαία.

Ο Φιλάργυρος στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί την ξεκαρδιστική, αλλά και γεμάτη νοήματα, κωμωδία του Μολιέρου, μεταφέροντάς την στη δεκαετία του ’60. Πρωταγωνιστούν μαζί του, μεταξύ άλλων, οι Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Παναγιώτης Κατσώλης. Η παράσταση το Σάββατο ξεκινά στις 20.30, και τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ και 20€, αναλόγως θέσης (τα φοιτητικά 10€).

Και μετά: Πολύ κοντά στην κεντρική σκηνή της Αγίου Κωνσταντίνου, το Ρομάντσο (το ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα του Bios) ξαναφέρνει ζωή στο πολύπαθο Γεράνι, φιλοξενώντας στα decks του τους Kondaktor, Simos Ares, Roman & Manu και άλλους πολλούς και υποσχόμενους. Το μεγάλο πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική προσφορά στο donation box.

Όλα για τη Μητέρα μου στο Θέατρο Ακροπόλ

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί μία από τις πλέον πολυαγαπημένες ταινίες του… συνονόματου του, Πέδρο Αλμοδόβαρ, με εξαιρετικές πρωταγωνίστριες τις Κατερίνα Λέχου, Νένα Μεντή, Γωγώ Μπρέμπου και Άννα Μονογιού. Η παράσταση το Σάββατο ξεκινά στις 18.00 (για να έχετε άφθονο χρόνο για ποτό από νωρίς) και το εισιτήριο κοστίζει 15€.

Και μετά: Θα ανηφορίσετε την Ιπποκράτους, μέχρι το Zazzium, στη γωνία με τη Διδότου, για να ακούσετε ωραίες ροκ και indie μουσικές που κάνουν συχνά περάσματα από τα 90s (σκεφτείτε EMF, Violent Femmes και The Cramps) και να πιείτε ωραία καθαρά ποτά, σε τιμές που κυμαίνονται στα 7€.

Ο Κροκόδειλος στο Από Μηχανής Θέατρο

Για την γκροτέσκα πρόζα που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της πολλά υποσχόμενης Χριστίνας Μπερδέκα σας τα είπαμε πρόσφατα. Το έργο του Ντοστογιέφσκι στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής (της δικής μας και της δικής του) και η παράσταση είναι απολαυστική και διαφωτιστική ταυτόχρονα. Η ώρα έναρξης είναι στις 20.00, και το εισιτήριο κοστίζει 14€.

Και μετά: Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα μπαράκια του Μεταξουργείου. Στα δικά μας αγαπημένα, συγκαταλέγονται το Χάουζ, στο 41 της οδού Θερμοπυλών, αλλά και το sui generis Πλυντήριο στη γωνία Κολοκυνθούς και Λεονάτου. Αμφότερα σερβίρουν καθαρά οικονομικά ποτά (στα 5,50-6€). Περισσότερα για το Μεταξουργείο και τα στέκια του έχουμε εδώ.

Βρικόλακες στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής, ο Στάθης Λιβαθινός, καταπιάνεται με τον Ίψεν και ανεβάζει το «σκοτεινό» έργο του Βρικόλακες, με απολαυστική –όπως πάντα– πρωταγωνίστρια την Μπέττυ Αρβανίτη. Η παράσταση ξεκινά στις 21.00, και τα εισιτήρια κοστίζουν 13€ και 19€, αναλόγως θέσης.

Και μετά: Θα κατηφορίσουμε από την Κυψέλη προς τα Εξάρχεια, για να πιάσουμε τραπεζάκι –ή σκαμπό στην μπάρα– στο all time classic Ginger Ale στην πλατεία. Εδώ, αυτό το Σάββατο τα decks αναλαμβάνει ο Γιώργος Χρυσοστόμου, που υπόσχεται ένα “freestyle μουσικό ταξίδι”.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στο Θέατρο Αποθήκη

Ο Γιάννης Κακλέας μεταφέρει στο θέατρο το βιβλίο του Άντονι Μπέρτζες (και όχι την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ) με εξαιρετικό πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, και συμπρωταγωνιστές του τους Αντίνοο Αλμπάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Το Σάββατο οι παραστάσεις είναι δύο, στις 18.00 και στις 21.00, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 17€ για την πρώτη και 20€ για τη δεύτερη.

Και μετά: Πιάνουμε τραπεζάκι ή καναπέ στο αγαπημένο μας Τρανζίστορ, στην οδό Πρωτογένους στου Ψυρρή, που σερβίρει όχι μόνο ωραία ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και λαχταριστά πιάτα ημέρας για την περίπτωση που θέλετε να συζητήσετε την παράσταση τρώγοντας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Τρανζίστορ έχουμε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v