Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο ο Σταύρος Ξαρχάκος

«Δε γίνεται να στηρίζουμε το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού με Λαζόπουλο και Φιλιππίδη» είπε ο Σταύρος Ξαρχάκος, και υπέβαλλε την παραίτησή του.
Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο ο Σταύρος Ξαρχάκος
Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του χειμερινού ρεπερτορίου του Εθνικού Θεάτρου, ο πρόεδρός του, Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλλε την παραίτησή του, διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, επ’ αυτού. «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη», φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ο συνθέτης τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η ευθύνη του ρεπερτορίου είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, με αποτέλεσμα ο κ. Ξαρχάκος να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο.

Πρόθεση του υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος, είναι να τον πείσει τελικά να μην παραιτηθεί. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Εθνικό Θέατρο σχετικά με την παραίτηση του κ. Ξαρχάκου.

Πηγή: Το Βήμα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v