ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Κερδίστε προσκλήσεις για το Ιδιόμελο

Ο πρώτος και ο τελευταίος μονόλογος που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ανεβαίνουν σε μια ενιαία παράσταση, στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις.

Κερδίστε προσκλήσεις για το Ιδιόμελο

Οι νικητές που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 13/10 είναι οι: Σοφία Μαρίνου, Ουρανία Παπαλάμπρου, Ευγενία Σπυροπούλου, Νικόλας Μάνος, Βασιλική Δρακοπούλου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Δύο μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο πρώτος και ο τελευταίος που έγραψε, το «Αυτός και το παντελόνι του» του 1957 και οι «Δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» του 2005 ανεβαίνουν σε μια ενιαία παράσταση, στον χώρο τέχνης Ιδιόμελο. Και ο τίτλος της παράστασης, «Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική, αχ, να ‘σουν εδώ».

Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε σαν παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.

Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι, την «εποχή της αμεριμνησίας». Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αυτής της χώρας, ανασύρει ό,τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν τη σαρωτική «ανάπτυξη».

Παίζουν: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Παπαθύμνιος
Σκηνοθεσία, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια: Μανώλης Γιούργος

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (200 μ. περίπου από το Σταθμό του ΗΣΑΠ)
Κρατήσεις: 210 6817042
Είσοδος: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v