Όρνιθες: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην επιδαυρική Νεφελοκοκκυγία

Ο Γιάννης Κακλέας αναζητά την σύγχρονη Νεφελοκοκκυγία, με συνοδοιπόρους τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, στην απολαυστικά γλυκόπικρη αττική κωμωδία που κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Κερδίστε προσκλήσεις για να την παρακολουθήσετε.
Όρνιθες: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην επιδαυρική Νεφελοκοκκυγία
Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού , για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Όρνιθες, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 10 Αυγούστου. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν εδώ την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, ενώ οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά με e-mail.

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη και κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη και Μανόλη Παντελιδάκη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και μαζί του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2012, η παράσταση ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 21:00.

Σε καιρούς δεινής κρίσης η αναζήτηση της ουτοπίας επανέρχεται δριμύτερη. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με ένα επιτελείο αξιόλογων ηθοποιών και σύμμαχο τη θρυλική μουσική του Χατζιδάκι, αναζητεί τη Νεφελοκοκκυγία του σήμερα. Κωμωδία εξαιρετικά επίκαιρη, οι Όρνιθες γράφτηκαν το 414 π.Χ., εποχή που ο πόλεμος, η πείνα, τα χρέη και η παρακμή μάστιζαν την Αθήνα. Η απόγνωση οδηγεί δύο ηλικιωμένους αθηναίους στην φυγή και στη δημιουργία της ιδανικής πόλης, σε συμμαχία με τα πτηνά.



Σημείωμα σκηνοθέτη

Ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο, ένα κόσμο δίκαιο, με αίτημα την Ευτυχία είναι οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη. Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής, μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή, σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση.

Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών», δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου, της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό.

Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια «άλλη» κοινωνία, χωρίς υποκρισία, φόβο, καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία.

Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται!

Γιάννης Κακλέας
Σκηνοθέτης

Info:
Σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου Γιάννης Κακλέας
Μουσική Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια Βάλια Μαργαρίτη, Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί Γιώργος Τέλλος
Μουσική επιμέλεια / διδασκαλία Αλέξιος Πρίφτης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους

Χορεύουν: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero

Συμμετέχει ο τραγουδιστής Σταύρος Σιόλας

Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, το πρόγραμμα της περιοδείας στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων
50€ (VIP)
40€ (Ζώνη Α)
30€ (Ζώνη Β)
15€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β)
20€ (Άνω Διάζωμα)
10€ (Φοιτητικό - Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)

Τρόποι Αγοράς Εισιτηρίων :
1. Online, από το
TicketHour, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
2. Τηλεφωνικά, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 - 210 32 72 000.
καθημερινά (και Κυριακές) 9:00-21:00
3. Από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ
Κεντρικά: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Νομός Αργολίδας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη: 9:00-14:00 και 17:00-20:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:30-21:30
4. Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και τα Καταστήματα PUBLIC με αγορά κουπονιού (Voucher)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v