Όνειρο στο κύμα: Ερωτευμένος Παπαδιαμάντης

Μετά την επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Θανάσης Σαράντος σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα από τα λυρικότερα, και πλέον ριζοσπαστικά έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Ακροπόλ.
Όνειρο στο κύμα: Ερωτευμένος Παπαδιαμάντης
Με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων», το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει την ομάδα «Ηθικόν Ακμαιότατον» και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Σαράντο στο θεατρικό μονόλογο «Ονειρο στο κύμα».

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το περασμένο Καλοκαίρι. Σ΄αυτήν, ο Θανάσης Σαράντος, που καταπιάνεται με ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα, αλλά και από τα πιο εμβληματικά της ελληνικής και όχι μόνο λογοτεχνίας, ευρηματικά παρουσιάζει από τη λιμνοθάλασσα που πλημμυρίζει ένα ταπεινό γραφειάκι την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση.

Πρόκειται για ένα διήγημα όπου περιγράφεται μέσα από την αφήγηση ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, το γυμνό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική λογοτεχνία.

Στην παράσταση «Όνειρο στο κύμα» ο Θανάσης Σαράντος, που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το έργο του Παπαδιαμάντη, κρατά τον ρόλο του αφηγητή – δικηγόρου, παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών. Ο σκηνικός χώρος κατά την διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται, σε θάλασσα, σε γκρεμό – τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων.

Info:
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ εμφανίζονται ακόμη οι Καλλιόπη Σίμου και ο Μιχάλης Θεοφάνους
Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Πρωτότυπη μουσική – σχεδιασμός ήχων: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παραγωγή κινηματογραφικών προβολών: Θανάσης Σαράντος

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9 - 11 τηλ. 210.3643700
Κάθε Τρίτη στις 8.00 μμ από τις 13 Μαρτίου
Τιμές εισιτηρίων: 15 και 13 ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v