"Πολεοδομές": Πέντε παραστάσεις σε ταράτσες και αυλές

Πέντε ξεχασμένες ταράτσες και αυλές στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγονται από ισάριθμους νεανικούς θιάσους για πέντε ξεχωριστές παραστάσεις, στα πλαίσια του project «Πολεοδομές» του Φεστιβάλ Αθηνών. Ανακαλύψτε τις.
Πολεοδομές: Πέντε παραστάσεις σε ταράτσες και αυλές
Δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι, ξεχασμένες ταράτσες και αυλές στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενούν πέντε αλληλοεπηρεαζόμενες παραστάσεις νεανικών θιάσων. Αναμφίβολα ένα άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα, το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του project «Πολεοδομές» του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια προσπάθεια να ανανεωθεί το ενδιαφέρον για τους χώρους αυτούς και να γυριστεί «ένα εναλλακτικό ντοκιμαντέρ της πόλης».

Πολεοδομία #1: Αυτοβιογραφία (Τόμας Μπέρνχαρντ) – Ομάδα Mag
Τους γνωρίσαμε από το Bios, όπου από το 2008 ανεβάζουν performances με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αυτήν την φορά, η παράστασή τους θα βασίζεται στην «Αυτοβιογραφία» του Τόμας Μπέρνχαρντ, η οποία πραγματεύεται τα παιδικά και νεανικά χρόνια του συγγραφέα και θα παρουσιαστεί στον υπαίθριο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), από 3 μέχρι 5 Ιουλίου στις 21:00.


Πολεοδομία #2: Μια εκδρομή – ομάδα Mkultra
Η Ομάδα Mkultra οργανώνει μια απρόσμενη εκδρομή, το βράδυ: δημιουργεί μια προσωρινή γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας, μια ενδιάμεση ζώνη, μια ετεροτοπία, ένα σπίτι. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα κτίριο από το οποίο όλοι έχουμε περάσει και έχουμε ζήσει κομμάτι από τη ζωή μας: ένα σχολείο. H παράσταση θα παρουσιαστεί από 7 μέχρι 9 Ιουλίου στο 9 και 34 Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αθηνών στις 21:00.

Πολεοδομία #3: Πρώτος Στοχασμός: Περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω – Ομάδα Nova Melancholia
Η ομάδα Nova Melancholia επιχειρεί μια ρυθμική και παράλληλα μουσική προσέγγιση του «Πρώτου Στοχασμού» του Ντεκάρτ μέρος του φιλοσοφικού του έργου Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας (1641). Στο πρώτο μέρος της παράστασης, η περφόρμερ Βίκυ Κυριακουλάκου εκφωνεί στο μικρόφωνο το – αιρετικό για την εποχή του – κείμενο του Γάλλου συγγραφέα του ορθολογισμού, με τον Τάσο Στάμου να επεμβαίνει σ’ αυτό ηχητικά, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσουμε ένα «μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με νούμερα από το καμπαρέ Ντεκάρτ». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 32) από 10-12 Ιουλίου στις 21:00.

Πολεοδομία #4: Η ταράτσα του Αυτόχειρα – Ομάδα Χάπι Εντ
Με αφορμή την αυτοκτονία της ποιήτριας Κοραλλία Θεοτοκά, συζύγου του συγγραφέα Γιώργου Θεοτοκά, η ομάδα Χάπι Εντ επιχειρεί να «ξεδιπλώσει αυτά τα λίγα που αξίζει να ειπωθούν λίγο πριν το οποιαδήποτε τέλος». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου από 15 μέχρι 17 Ιουλίου στις 21:00.

Πολεοδομία #5: Ταξίδι με Τρένο - Ομάδα Projector
Εμπνευσμένη από το ίδιο το κτίριο στο οποίο θα παρουσιαστεί, το μέγαρο του ΟΣΕ, η Πέμπτη «Πολεοδομία» στοχεύει στο να αναπτυχθεί, σαν ένα ντοκιμαντέρ, ένα πορτρέτο του σιδηρόδρομου στη χώρα μας, την ιστορία, το μέλλον και τους ανθρώπους του. Η παράσταση «Ταξίδι με Τρένο» παρουσιάζεται από 18 μέχρι 20 Ιουλίου στην ταράτσα του Μεγάρου ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Τα εισιτήρια για την κάθε «Πολεοδομή» κοστίζουν 20€ και 10€ τα φοιτητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών 2011

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v