Αthens Fringe Festival: Ήγγικεν η ώρα!

150 καλλιτεχνικές ομάδες σε 15 venues σε όλη την Αθήνα, στην μεγαλύτερη συνάντηση Τεχνών και Δράσης που έγινε ποτέ. Το πρώτο Athens Fringe Festival απέχει πλέον λιγότερο από έναν μήνα και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τι θα δούμε!
Αthens Fringe Festival: Ήγγικεν η ώρα!
150 ομάδες από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, αλλά και το ψηφιδωτό και το κόσμημα, ακόμα και την παράδοση, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, και αρχιτέκτονες και ακτιβιστές, διεσπαρμένοι σε ολόκληρη την πόλη, συμμετέχουν στην πιο μεγάλη συνάντηση Τεχνών και Δράσης που έγινε ποτέ στην Αθήνα. Στην Τεχνόπολη, στο Τριανόν Film Center, στους πεζόδρομους, τα πάρκα και τις πλατείες στο Booze, στο Κ44, στο Art House και αλλού, καλλιτέχνες, εθελοντές και κοινό, σε εναλλασσόμενους ρόλους, θα επιβεβαιώσουν το σύνθημα του Fringe "Η Αθήνα μάς ανήκει!".

Η επίσημη παρουσίαση έγινε ήδη στο Art House (Κωνσταντινουπόλεως 46, Μετρό Κεραμεικός) και έτσι εδώ ακολουθεί μία συνοπτική λίστα συμμετοχών και χώρων.

ΕcoFringe
Από την πρώτη στιγμή το Fringe διακήρυξε την οικολογική του συνείδηση και δεσμεύτηκε να μην κυκλοφορήσει αφίσες και flyers. Έτσι, (με εξαίρεση έναν βασικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει τις ημέρες του Φεστιβάλ και θα είναι τυπωμένος) όλη η επικοινωνία είναι ηλεκτρονική, και έτσι θα συνεχίσει ως το τέλος. Φυσικά, εάν οι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να τυπώσουν το δικό τους πληροφοριακό υλικό και να το διανέμουν όπως εκείνοι κρίνουν. H διοργάνωση απλώς τους καλεί να σεβαστούν αυτή τη βασική αρχή και να σκεφτούν οικολογικά.

Fringe do-it-yourself
To Fringe (το γνωρίζετε πια) είναι ένα φεστιβάλ do-it-yourself. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία, από το "στήσιμο" μέχρι το "ξεστήσιμο". Αυτό είναι ο χαρακτήρας της διοργάνωσης αλλά και το γούστο της. Δίπλα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται φυσικά επαγγελματίες για να τους καθοδηγήσουν, αλλά και μια στρατιά εθελοντών (που αυτή τη στιγμή αγγίζει τους 100), οι οποίοι ανιδιοτελώς θα συνεισφέρουν το χρόνο αλλά και τις ικανότητές τους για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Το Fringe δεν είναι μόνο ένα Φεστιβάλ. Είναι -πολύ περισσότερο- ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook, ή το myspace, με μια όμως τεράστια και ειδοποιό διαφορά: Δεν είναι εικονικό, αλλά πραγματικό. Δεν το περιδιαβαίνεις "σερφάροντας" αλλά περπατώντας. Στις πτυχές του συναντάς αληθινούς ανθρώπους, καλλιτέχνες. Ισχύς τους είναι ακριβώς η ένωσή τους, η συνάντησή τους πάνω στην κοινή πλατφόρμα. Ο κόσμος του ενός γίνεται ταυτόχρονα ο κόσμος όλων, η διαφήμιση του ενός διαφήμιση όλων.

Το Fringe εξαπλώνεται παντού! 
Δύο προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Athens Fringe Festival, απομένουν μέχρι τις 15 Ιουνίου που ξεκινά επισήμως το Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα:

* Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΑ: Ένα ημισουρεαλιστικό cabaret για πιάνο και φωνή.
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μίρκα Γεμεντζάκη
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Νατάσα Τριανταφύλλη
ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Ελένη Μάρρα
ΜΟΥΣΙΚΟΣ Κώστας Βασαρδάνης

Τα κείμενα περιλαμβάνουν αποσπάσματα από έργα των Ελυάρ, Μπρετόν, Πεσόα, Κάφκα, Ντοστογιέφσκι, Πρεβέρ, ανωνύμου από το διαδίκτυο και τραγούδια των Χατζηδάκι, Σαββόπουλου, Κελαηδόνη, Κραουνάκη, Δεληβοριά, Αττίκ, Κόεν και Κάντερ.

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ Βάια Πανούση
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ Έρση Βαρότση
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΧΤΕΝΙΣΜΑ Ηλέκτρα Βασιλειάδη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Πόλα Καπόλα

2,3 και 4 Ιουνίου 2009
Θύρα Τέχνης: Σαρρή 14 Ψυρρή, Tηλ. 210 3314422

* Urban-προσεγγίσεις: Ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών
Δώδεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες ζουν και δημιουργούν στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Εισπράττουν διαφορετικά ερεθίσματα, επιλέγουν διαφορετικά εκφραστικά μέσα, εστιάζουν σε διαφορετικές εκφάνσεις του αστικού πολιτισμού. Άλλοι απορροφούνται από τη σύγχρονη καθημερινότητα ενώ άλλοι την προσεγγίζουν ιστορικά. Άλλοι την καταγράφουν, άλλοι την σχολιάζουν και άλλοι την επαναδιαπραγματεύονται. Όλοι όμως επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτό να καθορίζει τη θεματολογία τους και το δημιουργικό τους λόγο.

Πατρίτσια - Ευγενία Δεληγιάννη, Λεόντιος Τουμπουρής,Αντώνης Βάθης, Έφη Δολτσίνη, Μάριος Σημίτης, Ινώ Βαρβαρίτη, Παύλος Τσάκωνας, Θεανώ Γεμιστού, Σοφία Κυρίτση, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Εύα Μαραθάκη, Σοφία Τούμπουρα

22/5 - 4/6/2009
Σκουζέ 3 (Πλατεία Αγ. Ειρήνης, γωνία με Αιόλου), 105 60, Αθήνα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v