Τα φτερά του έρωτα: Θεατρικό σε λεωφορείο!

Μια πρωτοποριακή θεατρική διασκευή στα ”φτερά του έρωτα” του Βιμ Βέντερς και ταυτόχρονα μια παράσταση- πρόκληση παρουσιάζει ο θεατρικός οργανισμός Altra Terra. Που; Σε ένα λεωφορείο που διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας και καλεί τους επιβάτες- θεατές να πάρουν μέρος!
Τα φτερά του έρωτα: Θεατρικό σε λεωφορείο!

O Θεατρικός οργανισμός Altra Terra παρουσιάζει για πρώτη φορά παγκοσμίως, σε μορφή θεατρικού δρώμενου, το αριστούργημα των Wim Wenders και Peter Handke, ”Τα φτερά του Έρωτα” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την Παρασκευή 8 έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006, με εκκίνηση της διαδρομής το θέατρο ”Αγγέλων Βήμα” (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια).

Η ταινία-σταθμός, με τις πολλές διακρίσεις και το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών το 1987, διασκευάζεται σε θεατρική μορφή και παρουσιάζεται με έναν μοναδικό, για τα θεατρικά δεδομένα, τρόπο.

Οι θεατές επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο και μεταφέρονται σε ένα ονειρικό ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας. Παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου, το οποίο εκτυλίσσεται εντός, αλλά και εκτός του λεωφορείου, με δρώμενα στημένα σε διάσπαρτα σημεία της πόλης.

Το φιλοσοφικό αυτό αριστούργημα, που παρουσιάζει την περιπλάνηση ενός αγγέλου στο Βερολίνο, μεταφέρεται μοναδικά στους δρόμους της Αθήνας, σε μια παράσταση - πρόκληση, όπου ο θεατής παύει να είναι ένας απλός παρατηρητής αφού γίνεται ενεργό μέλος της παράστασης, ”βιώνοντας” κάθε στιγμή του έργου, όντας κι ο ίδιος κομμάτι αυτού.

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος; Να είσαι στην ιστορία του κόσμου ”ή, απλώς, να κρατάς ένα μήλο στο χέρι σου”; Τι σημαίνει να κοιτάς κατάματα τον άλλον; Να ερωτεύεσαι από μέσα και όχι από το έξω;

Ένας άγγελος περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης, παρατηρώντας και μελετώντας τον κόσμο γύρω του. Η πόλη είναι γεμάτη από αγγέλους, οι οποίοι μπορούν να ακούν τις σκέψεις των θνητών, είναι παρατηρητές του κόσμου τους, αλλά δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν μέσα σ’ αυτόν. Δεν μπορούν να γευτούν τη ζωή τους.

Μέχρι τη στιγμή που ο πρώτος θα συναντήσει μια κοπέλα. Μια ακροβάτισσα σε ένα τσίρκο. Γι’ αυτήν, αποφασίζει να διασχίσει το μεσότοιχο. Να γίνει θνητός. Για να μπορέσει να είναι κοντά της. Μία υπερβατική ιστορία αγάπης και μοναξιάς, σε μία παράσταση που ανατρέπει τους θεατρικούς κώδικες και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και πλαισιώνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, εικαστικούς και ηθοποιούς.

Ο θεατρικός οργανισμός Altra Terra, ιδρύθηκε το 2005 και την χειμερινή περίοδο 2005-2006 παρουσίασε το πολύ επιτυχημένο ”Είσαι Ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς”. ”Τα φτερά του Έρωτα” είναι η δεύτερη θεατρική τους δουλειά.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συντελεστές:

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Μετάφραση-Απόδοση: Γρηγόρης Χατζάκης - Δανάη Χατζάκη

Σκηνογραφική -Ενδυματολογική Επιμέλεια: Δανάη Χατζάκη

Επιμέλεια Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου

Πρωτότυπη Μουσική: Μίκρο

Επιμέλεια Video Art: Βασίλης Βλασταράς

Παίζουν:

Νίκος Παπαϊωάννου, Νατάσα Ζάγκα, Στέλιος Χριστοδουλίδης και ο Γιάννης Ροζάκης.

30 ακόμη ηθοποιοί & οι ακροβάτες & ζογκλέρ από την ομάδα Θεάτρου Τσίρκο Lazy Dayz.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό, 50 ευρώ ειδικό πακέτο με δώρα.

Προπώληση: Από 1η Σεπτεμβρίου, στα ταμεία του θεάτρου ”Αγγέλων Βήμα” (Σατωβριάνδου 36, τηλ.: 210 5242211).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v