Mama Africa: Σαφάρι... πολιτισμού στην Αθήνα

Με ήχους, χρώματα, γεύσεις και εικόνες από την Αφρική θα πλημμυρίσει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον, όπου θα πραγματοποιηθεί, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, το Mama Afriva Art Festival. Ένα φεστιβάλ - ταξίδι στη σαγηνευτική ήπειρο, μια γνωριμία με την αφρικανική κουλτούρα που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός για τα ελληνικά δεδομένα. Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη των δράσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ”Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης” στην Αφρική.
Mama Africa: Σαφάρι... πολιτισμού στην Αθήνα

Ένα… εικονικό ταξίδι στην πλέον σαγηνευτική ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ”Αντώνης Τρίτσης”, στο Ίλιον Αττικής στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Χρώματα, εικόνες, ήχοι και μυρωδιές της Αφρικής θα κατακλύσουν το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το Mama Africa Art Festival.

Για δύο μέρες, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια κουλτούρα της Αφρικής, θα απολαύσουν τους θρύλους της Αφρικανικής μουσικής Alpha Blondy, Majek Fashek, Omar Faruk Tekbilek, Jambo Kenya αλλά και πολλά Ελληνικά συγκροτήματα, όπως Ρόδες, Locomondo, De Traces, Κώστα Χρονόπουλο, One Drop, BΩΞ, Ρεμπετόβεν και Anna Mystic (DJ set).

Η γνωριμία με τον αφρικανικό πολιτισμό, όμως, δε σταματά στη μουσική. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, θέατρο δρόμου, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, σκίτσου και γελοιογραφίας, αυτοσχέδια χορευτικά και μουσικά σχήματα, εργαστήρια κρουστών, αγορά ειδών λαϊκής τέχνης και παραδοσιακή αφρικανική κουζίνα.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στην Μη Kυβερνητική Οργάνωση ”Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης”.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των δράσεων του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης στην Αφρική, όπως η βοήθεια των Αφρικανών γυναικών θυμάτων trafficking και επίσης να δοθεί η ευκαιρία να έρθουν στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Αφρικανική Κοινότητα στην χώρα μας.

Επίσης η Οργανωτική Επιτροπή του Mama Africa Art Festival αποφάσισε μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια του Φεστιβάλ, που ως στόχο έχει την υποστήριξη των αφρικανικών λαών, να διατεθούν και στους αμάχους του πολέμου στο Λίβανο ως ελάχιστη βοήθεια στο δράμα που αντιμετωπίζουν.

Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Αφρικανικών Κοινοτήτων της Ελλάδας. Στόχος είναι το Φεστιβάλ να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, ως ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς. Την παρουσίαση του Mama Africa Art Festival θα αναλάβει η γνωστή για την δράση της ενάντια στον ρατσισμό και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Υβέτ Τζάρβις.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίγουν για το κοινό στις 12.00.

Η τιμή του εισιτηρίου (20 ευρώ το διήμερο προπώληση και 15 ευρώ την ημέρα στο ταμείο) είναι μια ευχάριστη έκπληξη και ένα δυνατό κίνητρο για μαζική προσέλευση του κοινού. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (παιδιά κάτω των 10 ετών είναι δωρεάν). Ο επιλεγμένος χώρος, το Πάρκο ”Αντώνης Τρίτσης”, είναι κατάλληλος για όλη την οικογένεια, με πολύ πράσινο, καταπληκτικές λίμνες και υπέροχη θέα.

H προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω του δικτύου των καταστημάτων Metropolis, Ελευθερουδάκης, ACS, Ster Cinemas, Videorama, Παπασωτηρίου και διαδυκτιακά μέσω της ιστοσελίδας www.ts1.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 – 3300413, στο τηλ./φαξ 210-3300416, καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Θα σας δούμε εκεί!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v