10 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις τώρα

Όλο και περισσότερες, όλο και πιο ενδιαφέρουσες, οι παραστάσεις που ανεβαίνουν στα θέατρα της Αθήνας και αξίζουν μια θέση στην ατζέντα σου.
10 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις τώρα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν ξέρουμε αν το έχεις προσέξει, αλλά βρισκόμαστε στη μέση μιας ιδιαίτερα πλούσιας θεατρικής σαιζόν. Τα θέατρα της πόλης άντεξαν, σε πείσμα όλων των προγνωστικών, και συνεχίζουν να ανεβάζουν τη μία εξαιρετική παράσταση μετά την άλλη. Αφού λοιπόν ρίξεις μια σύντομη ματιά στις δύο προηγούμενες λίστες μας εδώ κι εδώ, για να βεβαιωθείς πως δεν σου έχει ξεφύγει τίποτα σημαντικό που να συνεχίζεται ακόμα, ακολουθούν δέκα καταπληκτικές παραστάσεις που ξεχωρίσαμε για τον Φεβρουάριο.

Η Μαρία Μαγκανάρη σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο τον θρυλικό Ματωμένο Γάμο του Λόρκα, με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών: Σύρμω Κεκέ, Μαρία Σκουλά, Μαρία Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Αμπατζής.

Ο καταπληκτικός Αρίστος, η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου για την ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως δράκου του Σέιχ Σου, επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία όπου την αγαπήσαμε, πάντα με πρωταγωνιστές τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννη Λεάκο, Ιωάννης Αθανασόπουλο.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί επίσης, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου αυτή τη φορά, το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε, «Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» σε μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής. Πρωταγωνιστούν οι Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης.

Με ένα all star θίασο ανεβαίνει στο Μέγαρο η πολλά υποσχόμενη Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου.



Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί στο Θέατρο Τέχνης την εμβληματική Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Στέργιογλου, Γιάννη Τσορτέκη, Κίττυ Παϊταζόγλου, μεταξύ άλλων.

Μια σύγχρονη μουσική τραγωδία για τη μυθιστορηματική ζωή του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά σκηνοθετεί στη Στέγη η Αργυρώ Χιώτη, με πρωταγωνιστές τους Σίμο Κακάλα, Χαρά Κότσαλη, Αντώνη Μυριαγκό, Γιώργο Νικόπουλο. Ένα ονειρικό αφήγημα με λιμπρέτο του The Boy και μουσική του Jan Van Angelopoulos.



Ο συγκλονιστικός μονόλογος-ερμηνεία ζωής για την Φωτεινή Μπαξεβάνη «Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα, ανεβαίνει ξανά, αυτή την φορά σε ένα ολοκαίνουριο θέατρο, το Arroyo στο Μεταξουργείο. 

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο - εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, τις Λευκές Νύχτες του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης στο Μικρό Άνεσις.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς υποδύεται τον Αντονέν Αρτό, σε μια σπαρακτική ροκ τελετουργία για τη ζωή και το έργο του μεγάλου διανοητή του σύγχρονου θεάτρου με τίτλο Κόκκαλο. Σκηνοθετεί η Ιόλη Ανδρεάδη, που συνυπογράφει το έργο με τον Άρη Ασπρούλη. Τη μουσική ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Γιώργος Παλαμιώτης.

Η Ομάδα 4Frontal έρχεται με φόρα στο Bios, να δώσει πνοή ζωής σε ένα ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια είδος, την επιθεώρηση, και υπόσχεται μια παράσταση με κέφι, χορούς, τραγούδια, εκπροσώπους τύπου, επαναστάσεις και πλυντήρια. Και το όνομα αυτής, Ω παίδες Ελλήνων. Σκηνοθετεί ο Θανάσης Ζερίτης και πρωταγωνιστούν οι Τάκης Ζαχαριάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Τατιάνα Άννα Πίττα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v