5 παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα

Καιρός ήταν. Οι αθηναϊκές σκηνές σηκώνουν η μια μετά την άλλη τις αυλαίες τους, κι εμείς ξεχωρίζουμε 5 σπουδαίες παραστάσεις για αυτή την εβδομάδα.
5 παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Σχεδόν τσιμπιόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι όνειρο, ότι τα θέατρα παίζουν ξανά κανονικά και ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλα αυτά τα ωραία που έχουν ανακοινωθεί για τη φετινή σαιζόν μάλλον δεν θα ακυρωθούν. Από τις πολλές εξαιρετικές παραστάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, ξεχωρίσαμε πέντε που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Πόσο κοστίζει να ζεις; Στο Θέατρο Πόρτα
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια 18€ (φοιτητικό 12€, ανέργων 10€)

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Πολωνής Μαρτίνα Μάγιοκ που μιλά για τις αναπηρίες, τα προνόμια που επιμένουμε να αγνοούμε και την ανθρώπινη επαφή σε όλες τις μορφές της.

«Τέσσερις άνθρωποι πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τις αναπηρίες τους» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της παράστασης. «Για δύο από αυτούς οι αναπηρίες είναι εξωτερικές, αλλά όλοι ανακαλύπτουν ότι κρύβουν εσωτερικές, καθώς μάχονται ανά ζεύγη για να επανακαθορίσουν τις αξίες τους. Τι σημαίνει να ζεις τελικά; Να επιβιώνεις απλώς ή κάτι περισσότερο; Και ποιο είναι το κόστος που πρέπει να καταβάλεις;». Πρωταγωνιστούν οι Μελαχρινός Βελέντζας, Αμαλία Καβάλη, Ειρήνη Μακρή, Φώτης Στρατηγός.

Διαβάστε περισσότερα - Πόσο κοστίζει να ζεις: Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί στο Πόρτα

Ο Ποπολάρος στο Θέατρο Τέχνης
Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15
Εισιτήρια από 15€ έως 18€ (ανέργων από 8€ έως 12€) αναλόγως ημέρας



Ο Θοδωρής Αμπαζής, σκηνοθέτης δύο από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει την τελευταία πενταετία, Ο Άνθρωπος που Γελά και Οι Δαιμονισμένοι, επιστρέφει στο μουσικό θέατρο, ανεβάζοντας τον Ποπολάρο του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή της Έλσας Αδριανού με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Καράμπαμπα, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Παντελή Δεντάκη, Μαρία Παρασύρη και Νίκο Αλεξίου.

«Οι πέντε ερμηνευτές-ηθοποιοί αναλαμβάνουν τη σκηνική αφήγηση λειτουργώντας ως «χορός», από τον οποίο προκύπτουν τα βασικά πρόσωπα του διηγήματος, ενώ η μουσική συνομιλεί με την πλούσια επτανησιακή μουσική παράδοση μέσα από μια σύγχρονη μουσική εκφορά» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της παράστασης.

Διαβάστε περισσότερα - Ο Ποπολάρος: Ο Θοδωρής Αμπαζής σκηνοθετεί στο Θέατρο Τέχνης

Λουκής Λάρας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 19.30
Εισιτήρια 14€ (φοιτητικό και άνω των 65 ετών 8€)



Μια φρέσκια, διαφορετική πρόταση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση: Ένας αντι-ήρωας αφηγείται τις λιγότερο ένδοξες και λαμπερές πτυχές της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει: Αυτούς που, μετά τον αγώνα, ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη ζωή. Το έργο του Δημήτριου Βικέλα σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Μανώλη Μαυροματάκη.

Διαβάστε περισσότερα - Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ο Λουκής Λάρας στο ΔΘΠ

Ξύπνα Βασίλη στο Θέατρο Ιλίσια
Τετάρτη και Σάββατο στις 18.00, Παρασκευή στις 18.30, Πέμπτη και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια από 17€ έως 20€

Σου έχουμε ξαναπεί ότι έχουμε αδυναμία στις παραστάσεις του Άρη Μπινιάρη, ο οποίος εδώ παίρνει το γνωστό έργο του Δημήτρη Ψαθά και το βάζει, κατά το συνήθειό του, στην πρίζα… με ηλεκτρικές κιθάρες, σπαρταριστούς κοφτούς διαλόγους, ευρηματική σκηνοθεσία που αποτίει έναν πολύ ιδιαίτερο φόρο τιμής στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Μετά από δύο sold out σαιζόν στον Εθνικό Θέατρο, η παράσταση φέτος μετακομίζει στο Θέατρο Ιλίσια, παρέα με ένα all star cast: Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ηλίας Μουλάς, Λυδία Τζανουδάκη, Μαντώ Γιαννίκου.

Άνθρωποι και Ποντίκια στο Cartel
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια 17€ (φοιτητικά 12€, ανέργων 10€)



Η παράσταση-θρύλος της τελευταίας (προ πανδημίας) θεατρικής σαιζόν, το σκηνικό γεγονός που έφερε όλη την Αθήνα στις παλιές αποθήκες του Βοτανικού κι έκανε το ένα sold out μετά το άλλο, επανέρχεται δριμύτερη, στον χώρο που την αγαπήσαμε –και που της ταιριάζει γάντι. Το εμβληματικό έργο του Τζον Στάινμπεκ σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Δημήτρη Δρόσο, Μαίρη Μηνά, Στέλιο Τυριακίδη, Μάνο Καζαμία, Γιώργο Σιδέρη, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρη Αγουρίδα, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλόνη και Ερατώ Αγγουράκη. Αν χρειαστεί να κλείσεις εισιτήρια για δύο μήνες αργότερα, μη διστάσεις, το αξίζει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v