Οι καλύτερες online παραστάσεις που παίζουν τώρα

Κωμωδίες, δράματα, παραστάσεις αγαπημένων ελλήνων σκηνοθετών, μέχρι και όπερα σε ολοκαίνουρια πλατφόρμα έχουμε για να βγάλεις άλλη μια βδομάδα λοκντάουν.
Οι καλύτερες online παραστάσεις που παίζουν τώρα
Σου λείπει το θέατρο; Κι εμάς. Και ναι, ψέματα δεν θα πούμε, η online εκδοχή του δεν είναι παρά υποκατάστατο. Το live streaming λίγο καλύτερο υποκατάστατο από την «κονσέρβα» του on demand, καθότι κρατά ένα ποσοστό από την ζωντάνια του θεάτρου (το «τώρα» από το «εδώ και τώρα») αλλά και πάλι. Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στα φουαγιέ, όμως, καλύτερη λύση δεν έχουμε. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που θα βρεις τώρα online.

Κατ’ αρχάς, τα νέα: Η Λυρική έχει την δική της πλατφόρμα

Την Κυριακή 14 Μαρτίου εγκαινιάζεται πανηγυρικά το GNO TV, η streaming πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εδώ θα βρίσκεις παραστάσεις της ΕΛΣ μαγνητοσκοπημένες με πολυκάμερο σύστημα, κινηματογραφική σκηνοθεσία και διαθέσιμες με υποτίτλους στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες –αγγλικά σε όλες, γαλλικά και γερμανικά σε κάποιες παραστάσεις. Οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες για 4 έως 8 μήνες από το πρώτο τους ανέβασμα, ενώ νοικιάζοντας μια παράσταση (για 5-10€) θα μπορείς να την δεις όσες φορές θέλεις μέσα σε 30 μέρες. Στις παραστάσεις που θα είναι διαθέσιμες περιλαμβάνονται τα Μαντάμα Μπαττερφλάι, Ντον Τζοβάννι, Τέσσερις εποχές, Λευκό ρόδο, Το λυκόφως των χρεών και Το αηδόνι του αυτοκράτορα. Θα υπάρχουν επίσης και κάποιες παραστάσεις διαθέσιμες δωρεάν. Μπες να χαζέψεις εδώ

Οι αγαπημένες παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία

Ο Γιούγκερμαν και η Μεγάλη Χίμαιρα, τα δύο αριστουργήματα του Μ. Καραγάτση σκηνοθετημένα από τον Δημήτρη Τάρλοου, το Θείο Τραγί του Άρη Μπινάρη και Το Ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση, επίσης σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, είναι τώρα διαθέσιμες για on demand προβολές, ό,τι ώρα θέλεις εσύ, μέσα από το site του Θεάτρου Πορεία. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 3,99€ για το Θείο Τραγί και φτάνουν τα 7,99€ για τη Μεγάλη Χίμαιρα και τον Γιούγκερμαν.

Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων από τη Στέγη

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου, στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Με σύνθημα «είμαστε εδώ, χορεύοντας», καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς καταθέτουν έργα που δημιούργησαν το τελευταίο δίμηνο και μιλούν για όσα ζούμε τώρα. Συνολικά θα δούμε 11 παραστάσεις, με τίτλους όπως All she likes is popping bubble wrap, Ιλισσός/ λίμπο eξótica και Axel’s just dreaming. Το φεστιβάλ είναι δωρεάν. Λεπτομέρειες εδώ

Ιστορία Χωρίς Όνομα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη

Η ιστορία του Στέφανου Δάνδολου για τον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη, όπως ανέβηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού και Μαρία Παπαφωτίου. Διαθέσιμη on demand, μέχρι τις 21 Μαρτίου, με εισιτήριο 13€. Κλικ εδώ

Circo Cachivache: Το Όνειρο της Μόλυ

Tο ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο τσίρκο Cachivache μας μεταφέρει πίσω στα χρόνια της παιδικής αθωότητας με μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολλά ακροβατικά, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο. Η παράσταση είναι διαθέσιμη on demand εδώ μέχρι τις 22 Μαρτίου, με εισιτήριο 10€.

Παπαδιαμάντης για καλό σκοπό

Η Όλια Λαζαρίδου διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα «Ο Γάμος του Καραχμέτη» με πρωταγωνιστές την Ιφιγένεια Γρίβα και τον Νίκο Χαλδαϊάκη, σε μια παράσταση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία. Διαθέσιμη μέχρι 31/3, με εισιτήριο στα 5€, εδώ.

Ο Αμπιγιέρ: Ελληνικό θέατρο από τα 80s

Η ιστορική παράσταση που ανέβηκε το 1989 στο Θέατρο Αθήναιον (αυτό που σήμερα λέμε Τζένη Καρέζη) σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νικήτα Τσακίρογλου και Ελένη Χατζηαργύρη θα είναι διαθέσιμη on demand για τρεις μέρες μόνο, από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, εδώ. Το εισιτήριο κοστίζει 8€.

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Κακός Παράδεισος

55 σπαρταριστά λεπτά stand up comedy, με τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού σε μεγάλα κέφια. Εισιτήριο 5€, κλικ εδώ

Ζιζέλ του Akram Kahn

Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, στην παράσταση ενός από τους σπουδαιότερους χορογράφους των ημερών μας. Μια από τις ωραιότερες ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, φονικού και εκδίκησης, υπό τους ήχους της στοιχειωτικής μουσικής του Αντόλφ Αντάμ που ερμηνεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από 19 έως 22 Μαρτίου, με εισιτήριο 15€. Κλικ εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v