Τι είναι το Google Movies και τι μπορεί να κάνει για σένα

Άλλη μια πλατφόρμα streaming; Ναι, αλλά όχι ακριβώς. Το Google Movies δεν έχει συνδρομή. Έχει ταινίες που μπορείς να νοικιάσεις και να δεις με ένα κλικ.
Τι είναι το Google Movies και τι μπορεί να κάνει για σένα
Σου φαίνονται δεσμευτικές οι μηνιαίες συνδρομές σε Netflix και λοιπές πλατφόρμες streaming; Έχεις και Netflix και Cinobo και απ’ όλα, αλλά θες να δεις κι ένα σουπερηρωικό μπλοκμπάστερ βρε αδερφέ, ή ένα συμμετρικό αριστούργημα του Γουές Άντερσον, ή τον τελευταίο Ταραντίνο; Το Google Movies είναι εδώ για σένα.

Χωρίς κανενός είδους συνδρομή, εδώ διαλέγεις την ταινία που θέλεις να δεις, τη νοικιάζεις για ένα ποσό της τάξης των 2-4€ ή την αγοράζεις με περίπου 10€, κάνεις ένα κλικ και παίζει. Ελληνικούς υπότιτλους έχουν σχεδόν όλες –εννοείται ότι μπορείς να το ελέγξεις πριν πληρώσεις για την ταινία σου, σκρολάροντας προς τα κάτω, μετά την περιγραφή της υπόθεσης. Η δε ανάλυση είναι εντυπωσιακή, κάποιες παίζουν ακόμα και σε 4Κ, πολλές σε ultra HD, όλες σε απλό HD. Σε κάποιες μπορείς και να διαλέξεις την ανάλυση που προτιμάς, πληρώνοντας ένα ευρώ πάνω-ένα ευρώ κάτω.

Τι διαφορά έχει η ενοικίαση από την αγορά;

Όταν νοικιάζεις μια ταινία, την έχεις διαθέσιμη στη βιβλιοθήκη σου για 30 μέρες, και μπορείς να πατήσεις το play ανά πάσα στιγμή. Από τη στιγμή που θα το πατήσεις, έχεις 48 ώρες στη διάθεσή σου για να την τελειώσεις. Μετά από αυτές τις 48 ώρες (ή μετά τον ένα μήνα, αν δεν πατήσεις play ποτέ) η ταινία εξαφανίζεται –μπορείς βέβαια πάντα να την ξανανοικιάσεις, ξαναπληρώνοντας αυτά τα 2-4€. Αν αποφασίσεις να την αγοράσεις, η ταινία θα μείνει στη βιβλιοθήκη σου για πάντα, για να τη δεις και εκατό φορές αν θέλεις. Οι τιμές αγοράς κυμαίνονται στα 10€ για τις περισσότερες ταινίες, κάποιες φτάνουν και τα 15-20€.

Σε λίγες περιπτώσεις, οι πολύ καινούριες –το Once Upon a Time in Hollywood του Ταραντίνο, ας πούμε– έχουν διαθέσιμη επιλογή μόνο την αγορά, δεν μπορείς δηλαδή (ακόμα) να τις νοικιάσεις. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλες: Το Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν, για παράδειγμα, που ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει από την κυκλοφορία του στους κινηματογράφους, είναι διαθέσιμο για ενοικίαση με 5€.

Πού τις βλέπω τις ταινίες;

Στον υπολογιστή σου, κατ’ αρχάς, τον οποίο μπορείς επίσης να συνδέσεις με ένα καλώδιο HDMI με την τηλεόραση ή να τις κάνεις cast μέσω μιας συσκευής Chromecast. Βέβαια, αν έχεις smart TV ουδεμία ανάγκη να μπλέκεις με όλα αυτά τα τεχνικά, υπάρχει ωραιότατη εφαρμογή Google Play Movies, την κατεβάζεις και βλέπεις απευθείας από εκεί όπως θα έβλεπες ας πούμε Netflix.

Και τι ταινίες έχει;

Χόλιγουντ, κατά βάση, αλλά από εκεί ό,τι τραβά η ψυχούλα σου: Όλους τους σούπερ ήρωες των τελευταίων δεκαετιών, Οσκαρικά τύπου The Revenant, Birdman και Spotlight, τα άπαντα της Pixar, όλα τα Harry Potter και Lord of the Rings (και τα extended editions), ρομαντικές κομεντί mainstream και μη, αλλά και ό,τι πιο εναλλακτικό έχει να δείξει το Χόλιγουντ –σκέψου Γουές Άντερσον, αδελφούς Κοέν, Ταραντίνο και Πολ Τόμας Άντερσον.

Μάλιστα. Και γιατί να μην τα κατεβάσω όλα αυτά δηλαδή;

Ελεύθερος άνθρωπος είσαι, δεν θα σου πούμε εμείς τι θα κάνεις. Αν μας ρωτάς γιατί δεν τα κατεβάζουμε εμείς, αφενός γιατί αγαπάμε την ευκολία του πατάμε ένα κουμπί και παίζει, κι άλλο ένα και παίζουν κι οι υπότιτλοι, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε κανενός είδους κόπο, και αφετέρου γιατί όσο πιο ζούγκλα γίνεται η αγορά εργασίας, τόσο περισσότερο θέλουμε ο κόσμος που δουλεύει να πληρώνεται γι’ αυτό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v