Όσα πρέπει να δεις ονλάιν αυτή την εβδομάδα

Θέατρο σε live streaming, ταινίες που δεν θα βρεις αλλού, μουσικά (υπερ)θεάματα και όλα όσα θα σώσουν το γιορτινό λοκντάουν σου.
Όσα πρέπει να δεις ονλάιν αυτή την εβδομάδα
Παραδοσιακά, τέτοιες μέρες θα σου προτείναμε τις καλύτερες παραστάσεις που παίζουν στις σκηνές της Αθήνας, τις καινούριες ταινίες που βγαίνουν στις σκοτεινές αίθουσες, τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά θεάματα για τις γιορτινές νύχτες σου. Δες το θετικά: Και τώρα, πάνω-κάτω, αυτά σου προτείνουμε. Με τη διαφορά ότι θα τα δεις από το σπίτι σου, περιμένοντας να περάσει «όλο αυτό» και να ξανακάνουμε όλες αυτές τις εμπειρίες αυτό που πρέπει να είναι: συλλογικές.

Θέατρο σε live streaming

Η εκπληκτική Ευρυδίκη του Δημήτρη Τάρλοου, που σάρωσε βραβεία και κατέκτησε καρδιές πριν από μερικά χρόνια θα επέστρεφε φέτος στο Θέατρο Πορεία, την πρόλαβαν όμως οι συνθήκες, οπότε επιστρέφει σε live streaming το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 21.00, με τις υπέροχες μουσικές της Κατερίνας Πολέμη και τις ερμηνείες των Κόρας Καρβούνη, Λαέρτη Μαλκότση, Γιάννη Νταλιάνη. Το εισιτήριο κοστίζει 10€.

Το Φεγγάρι από Χαρτί των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου εκτυλίσσεται στην Αθήνα των 60s, κι έχει για σάουντρακ τη μουσική του Νίκου Κυπουργού και τους στίχους της Αφροδίτης Μάνου. Ανεβαίνει σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 19.00, με το εισιτήριο στα 8€.

Επίσης από το Εθνικό, την Κυριακή 3/1 στις 20.30 θα δούμε το συναρπαστικό Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά. Ένα έργο που, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «σε μια εποχή που το Απολιτίκ έχει γίνει πια μόδα, έρχεται να μας θυμίσει πως κάποτε, όχι πολύ μακριά, υπήρχαν ακόμη ιδεολογίες». Το εισιτήριο κοστίζει 8€.

Δύο κινηματογραφικά φεστιβάλ… στην οθόνη σου

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φέρνει στις οθόνες μας από 24/12 έως και 10/1 σπουδαίες ταινίες που δύσκολα θα βρεις αλλού, με εισιτήριο μόλις 3€. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές: Ποίηση χωρίς τέλος του χιλιάνου Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, Λουλούδια των ισπανών Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα, Ζάμα της Λουκρέσια Μαρτέλ από την Αργεντινή, και Επίσημη Ιστορία του Λουίς Πουέντζο, επίσης από την Αργεντινή.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έχει διαθέσιμα ως τις 7 Ιανουαρίου τέσσερα κινηματογραφικά διαμαντάκια για όλη την οικογένεια, από τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Γροιλανδία, με ενοικίαση 3,50€ για τρεις ημέρες.

Η μουσική θα σώσει τον κόσμο

Το εορταστικό γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έρχεται φέτος για πρώτη φορά σε live streaming την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, δωρεάν από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τρεις έλληνες ερμηνευτές με διεθνή διαπιστευτήρια, η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού, πλαισιωμένοι από την ΚΟΑ που θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης. Στις μουσικές επιλογές της βραδιάς περιλαμβάνονται άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες του Vincenzo Bellini, του Leonard Bernstein, του Georges Bizet, του Gaetano Donizetti, του Manuel de Falla, του Charles Gounod, του Gioachino Rossini και του Giuseppe Verdi.

Το Christmas Theater παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφκσι με τα σπουδαιότερα βαλς όλων των εποχών στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «Grand Waltz» που δίνει κάθε χρόνο στη Μόσχα. Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι και άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν σε 4 προβολές από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021. Το εισιτήριο κοστίζει 12€.

Από το Θέατρο Παλλάς θα μεταδοθεί σε live streaming η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Άννας Βίσση, την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου στις 21.00, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αλλά και διασκευές-έκπληξη και special guest τον Νίκο Μουτσινά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.

Ζωντανά από το ΚΠΙΣΝ, ο Κωστής Μαραβέγιας αποχαιρετά το 2020 με μια μουσική παράσταση ευφορικών μουσικών του κόσμου, απόψε Δευτέρα 28/12 στις 20.30. Η προβολή της συναυλίας, που θα μεταδοθεί σε live streaming, είναι δωρεάν. 

Και stand up comedy έχει το μενού…

Live streaming, όχι μαγνητοσκοπημένη «κονσέρβα». Απόψε το βράδυ, Δευτέρα 28/12 στις 22.00, η Κατερίνα Βρανά μας εύχεται «Καλή Βρανοχρονιά» με το ολοκαίνουριο, New year’s special comedy show της που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτές τις γιορτές. Το εισιτήριο κοστίζει 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v