Θα πάμε φέτος Επίδαυρο;

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό weekend είναι ένα από τα λίγα πράγματα που δεν θα στερηθούμε φέτος, όπως όλα δείχνουν.
Θα πάμε φέτος Επίδαυρο;
Θα ανηφορίσουμε και πάλι τα πέτρινα σκαλιά της Επιδαύρου κάτω από τους ήχους των τζιτζικιών την ώρα που ο ήλιος δύει. Θα χαζέψουμε με δέος το πολύχρωμο μωσαϊκό του πλήθους στις κερκίδες ενός θεάτρου που δυο χιλιάδες χρόνια εκεί, έχει δει να συμβαίνουν και χειρότερα από τα φετινά.

Θα γίνουν παραστάσεις στην Επίδαυρο φέτος. Όχι όλες όσες είχαν προγραμματιστεί, όχι τόσο πολλές όσες θα θέλαμε για να ‘χουμε να διαλέγουμε και να διαφωνούμε τι θα πρωτοδούμε, αλλά θα γίνουν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για την ακρίβεια, θα πραγματοποιηθούν στα δύο θέατρα της Επιδαύρου (όπως και στο Ηρώδειο) οι παραστάσεις των κρατικών φορέων, δηλαδή του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ οι ιδιωτικές παραγωγές που είχαν ανακοινωθεί θα μετατεθούν πιθανότατα για του χρόνου.

Με βάση τα παραπάνω, οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος (αν και ημερομηνίες ακόμα δεν ξέρουμε, πάντως μέσα στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και τον Αύγουστο) είναι οι εξής.

Από το Εθνικό Θέατρο:
Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη
24-26 Ιουλίου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου σκηνοθετεί το αρχαιότερο δράμα που έχουμε να σώζεται, τους συγκλονιστικούς Πέρσες του Αισχύλου με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Γιάννο Περλέγκα, Λαέρτη Μαλκότση, Λυδία Κονιόρδου, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννη Βογιατζή.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου
31 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου

Πόσο καιρό έχεις να δεις Λυσιστράτη; Εμάς, αν μας ρωτάς, μας έλειψε. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο πρώτο του σκηνοθετικό εγχείρημα στην Επίδαυρο αναμετράται με μια από τις πιο αγαπημένες αριστοφανικές κωμωδίες. Σύμμαχοι και πρωταγωνιστές του, οι Νίκος Ψαρράς, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου.

Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:
Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα
7-9 Αυγούστου

Φύγαμε για τη Νεφελοκοκκυγία; Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει την πιο… ονειρική από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Χρήστο Στέργιογλου, Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Τσεμπερλίδη, Νίκο Τσολερίδη, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v