Οι Echo Basement live στο Temple

Μια βραδιά άκρως ατμοσφαιρική μας περιμένει στο Temple Athens στις 13 Ιουνίου, με τους Echo Basement να παρουσιάζουν τα νέα τους κομμάτια.

Τον Μάρτιο κυκλοφόρησε το νέο album των Echo Basement με τίτλο “No Form Of Human Government” (Rudu Records). Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Αθήνα, Μετρό Κεραμεικός), οι Echo Basement εμφανίζονται ζωντανά στο κοινό τους σε μία μυσταγωγική μουσικά βραδιά παρουσιάζοντας τον νέο τους δίσκο. Τη συναυλία θα ανοίξει ο πρωτοεμφανιζόμενος «Resonoot».

Μετά το ντεμπούτο τους το 2016 με το lp “Placid”, το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές και έτυχε ζεστής υποδοχής από το κοινό στις συναυλίες τους, οι Echo Basement δημιούργησαν νέες συνθέσεις μέσα στη διετία που πέρασε, τις οποίες ηχογράφησαν στο Dudu Loft το καλοκαίρι του 2018 υπό τις οδηγίες του Κώστα Ζάμπου, που έκανε και την παραγωγή και τη βοήθεια του Σταύρου Γεωργιόπουλου, ενώ το mastering έγινε στα “Sweetspot Production Studios”.



Ο δίσκος, που κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Rudu Records, αποτελείται από έξι κομμάτια, εκ των οποίων τα πέντε είναι μόνο ορχηστρικά, με καθαρές post-rock αναφορές, με αρκετά progressive και post-metal στοιχεία. Οι indie κιθάρες δεν λείπουν ούτε από αυτό το άλμπουμ, ενώ έχει γίνει μια διαφορετική προσέγγιση στο χαρακτηριστικό φλάουτο της μπάντας και προσθήκες από synths. Η μουσική τους είναι γεμάτη ατμοσφαιρικά αλλά και ρυθμικά μέρη, μελωδικά, αργόσυρτα ορχηστρικά σημεία, αλλά και ξεσπάσματα σε έναν πειραματισμό που ακόμα συνεχίζεται.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v