Πέντε φεστιβάλ στην επαρχία που πρέπει να ζήσεις

Χορός, αρχαίο δράμα, εγχώριο ροκ, trance και electro beats και πολλά ακόμα ωραία και φεστιβαλικά σε πέντε καλές αφορμές για να πάμε επαρχία.
Πέντε φεστιβάλ στην επαρχία που πρέπει να ζήσεις

Η Αθήνα ναι μεν απολαμβάνει την πρωτιά στη διοργάνωση φεστιβάλ, όμως όσο προχωρά το καλοκαίρι το ενδιαφέρον μας μετατοπίζεται στην επαρχία η οποία κάθε χρόνο τέτοια περίοδο φιλοξενεί μπόλικα φεστιβάλ για κάθε γούστο.

Από αρχαίο δράμα μέχρι trance στο δάσος, ιδού πέντε φεστιβάλ που μας κέντρισαν την προσοχή.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τι έχουμε εδώ; Πολύπλευρο και πολύμορφο, το απόλυτο ελληνικό φεστιβάλ χορού στην 23η διοργάνωσή του παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ομάδες και τους χορογράφους Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσσικα Νιούπεν, και τις ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι.

Επίσης,  για ακόμα μια χρονιά θα απολαύσουμε το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης, με τα έργα των Ματίλντ Μοννιέ, Τρίσα Μπράουν και Μερς Κάννιγχαμ,  το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με του Ρασίντ Ουραμντάν, όπως και  η Vertigo Dance Company, με έργο της Νόα Βερτχάιμ και οι ελληνικές ομάδες Κινητήρας σε χορογραφία Αντιγόνης Γύρα και της ομάδας, η Ομάδα Χορού Ζήτα με  έργο της Ίριδας Καραγιάν, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, με έργο της Πωλίνας Κρεμαστά και οι χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνυ από την Ιρλανδία.

Info: 14-23 Ιουλίου, εισιτήρια από 12€, αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Φεστιβάλ Φιλίππων

Τι έχουμε εδώ; Κλείνοντας αισίως 60 χρόνια «ζωής», το φεστιβάλ που φιλοξενείται στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, που συγκαταλέγεται πλέον στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενεί πλήθος θεατρικών παραστάσεων αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Piaf the Show, Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ, Μήδεια του Ευριπίδη από το Θέατρο Τέχνης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Μαγικός Αυλός από την Κάρμεν Ρουγγέρη, Πέτρες στις Τσέπες του, Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη και πολλές ακόμα παραστάσεις παρουσιάζονται στο Κάστρο στην παλαιά πόλη της Καβάλας και τα Μεσαιωνικά τείχη.

Info: 8 Ιουλίου με 27 Αυγούστου, είσοδος δωρεάν, αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ziria Festival

Τι έχουμε εδώ; Μετά από ένα αναγκαστικό… διάλειμμα, το Ziria Festival στο θεϊκό οροπέδιο της Ζήρειας, πάνω από τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας, επιστρέφει δριμύτερο, με τρεις σκηνές, τη μεγάλη ανοιχτή, μια δεύτερη «blues/rock», και μια τρίτη «Electronica», από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το πρωί. Φέτος δηλώνει πιο πλούσιο από ποτέ, πιο ροκ από ποτέ και πιο πάρτι και συμμετοχικό από ποτέ, καλώντας μας να κατασκηνώσουμε.

Puta Volcano, Planet of Zeus, Space Blanket, Les Skartois, 1000mods, Black Athena & Νέγρος του Μοριά, Whereswilder, Sleepin pillow, Cayetano και Πέτρος Floorfiller είναι μερικές μόνο από τις μπάντες και τους Djs που θα δούμε φέτος. Παράλληλα, στο πρόγραμμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων «παίζουν» επισκέψεις στο σπήλαιο του Ερμή, πεζοπορία στη Φλαμπουρίτσα, μαθήματα γιόγκα, σεμινάρια τάι τσι και πολλά ακόμα.

Info: 24-26 Αυγούστου, είσοδος ελεύθερη, αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

River Party

Τι έχουμε εδώ; Πέντε ημέρες γεμάτες διασκέδαση, συναυλίες, μουσική, κατασκήνωση, και παράλληλες δραστηριότητες στην πανέμορφη φυσική τοποθεσία του Νεστορίου Καστοριάς. Στην 39η διοργάνωσή του, το «ποταμίσιο» καλοκαιρινό φεστιβάλ φιλοξενεί μεταξύ άλλων σε τέσσερις σκηνές τους Β. Παπακωσταντίνου, Μ. Πασχαλίδη, Μαρίνα Σάτι, Λεωνίδα Μπαλάφα, Planet of Zeus, 1000mods, Τζίμη Πανούση, Μαρίζα Ρίζου, Νατάσσα Μποφίλιου, Μπάμπη Στόκα, Ιμάμ Μπαιλντί, Βασίλη Καρά, Melisses, Playmen και πολλούς ακόμα.

Info: 2-6 Αυγούστου, πενταήμερο εισιτήριο εισόδου 42€, εισιτήριο πέντε ημερών + εγκατεστημένη σκηνή 95€, αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

River Flow Festival

Τι έχουμε εδώ; Ένα εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ/κάμπινγκ στη Βεργίνα Ημαθίας το οποίο πραγματοποιειται σε μια κατάφυτη τοποθεσία γεμάτη καταρράκτες και ρυάκια, τα Πλατάνια. Διαρκεί τέσσερις ημέρες φιλοξενώντας ονόματα της εγχώριας και διεθνούς χιπ χοπ και ηλεκτρονικής μουσικής σε δύο σκηνές.

Στο φετινό line up ξεχωρίζουμε τους Dope DOD, Στίχοιμα, Ταφ Λάθος, Άγνωστος Χειμώνας, Τζαμάλ, Μικρός Κλέφτης, Hatemost, Θύτης, Λόγος Απειλή, Anser, και Κάνων από το ρεύμα του χιπ χοπ, ενώ στην «ηλεκτρονική» σκηνή θα ανέβουν με Dj sets και Live Acts οι Absolut Zero, Aquafeel, Audiomatic, Blastoyx, Digimush, Chris pi Lee και πολλοί ακόμα.

Info: 3 – 7 Αυγούστου, εισιτήρια από 25€, είσοδος 40€, αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ν. Γ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v