Τέλεια τραγουδάκια που μας θυμίζουν καλοκαίρι

Δυναμώστε τα ηχεία και αφήστε μας να σας βάλουμε σε καλοκαιρινό mood, με τα πιο χαρούμενα τραγούδια που σημάδεψαν τα καλοκαίρια μας.
Τέλεια τραγουδάκια που μας θυμίζουν καλοκαίρι
Μπορείτε να σκεφτείτε πιο καλοκαιρινή ομοιοκαταληξία από το «Μύκονος και Σαντορίνη/ σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι»; Δυσκολεύεστε; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Βρήκαμε οκτώ υπέροχα τραγουδάκια που θα σας βάλουν σε καλοκαιρινή διάθεση, με το που πατήσετε το play. Πάμε;



«Θα ‘θελα να ήταν μόνο καλοκαίρι όλο τον χρόνο και ποτέ να μην φορέσω το-παλ-το». Το πιο χαρωπό καλοκαιρινό τραγουδάκι έχει αύρα παλιού ελληνικού κινηματογράφου –ακούγεται στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» του 1965 και τραγουδά η Νίκη Λινάρδου.



«Νύχτες στη Μύκονο με την πανσέληνο μαζί, νύχτες για έρωτα κι όνειρα μέχρι το πρωί» τραγουδούσε η Βίκυ Χαρίτου σε ένα από τα πιο «κολληματικά» τραγούδια των 90s.



«Άσε τον παλιόκοσμο να σκούζει/ σε πλαζ, εστιατόρια, πανσιόν/ Εμείς με σλίπιγκ μπαγκ και με καρπούζι/ θα κάνουμε το γύρο τον νησιών». Και όλα αυτά… σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, με τη φωνή του Βαγγέλη Γερμανού.



«Σε συνάντησα στην πλαζ/ και φορούσες τιρκουάζ/ στο λαιμό μαντήλι/ με τον ήλιο στη ματιά/ κι η αρμύρα του νοτιά/ σου ’καιγε τα χείλη». Αν η Έλενα από το μακρινό 1970 δεν σας βάζει απευθείας σε καλοκαιρινό mood, δεν ξέρουμε τι άνθρωποι είστε.



«Χάδια ανέμελα πάνω στην άμμο/ ζωγράφισες ένα αεροπλάνο/ και γέλασες». Η Θεοδοσία Τσάτσου υμνεί τους πιο καλοκαιρινούς μας έρωτες.



«Αυτό το καλοκαίρι θέλω να γλεντήσω/ τίποτα να μη σκεφτώ/ αυτό το καλοκαίρι ξέρω θα γνωρίσω/ αυτόν που θα ερωτευτώ» τραγουδά η Μαντώ, σε μουσική του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου κι ένα υπέροχα cult βίντεο κλιπ.



«Δε φταίω εγώ, δε φταις εσύ/ μπορεί να φταίει το νησί/ μας μάγεψε, μας πήρε τα μυαλά». Η πιο γνωστή παρενέργεια των νησιών, όπως την περιέγραφε το 1991 η Σοφία Αρβανίτη, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.



«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε/ να πάμε κατευθείαν για δουλειά/ απόψε στ’ ακρογιάλι θα τη βρούμε/ θα πιούμε όλες τις μπίρες αγκαλιά». Από το 1987 που μας βάλαν’ την ιδέα οι Λαθρεπιβάτες, ακόμα δεν μας έχει φύγει.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v