Οι καλύτερες συναυλίες σε φόντο πράσινο

Χώροι πρασίνου γεμίζουν μουσικές κι εμείς απολαμβάνουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε φόντο 100% καλοκαιρινό.
Οι καλύτερες συναυλίες σε φόντο πράσινο
Η καλοκαιρινή περίοδος- μαζί με όλα τα καλά – φέρνει και ένα ακόμα «συν» στις νυχτερινές μας εξόδους. Μπορούμε να απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες και μουσικές σε χώρους (μπόλικου) πρασίνου, κάτω από το ελαφρύ θρόισμα των φύλλων και με background συνοδεία τους ήχους των τριζονιών. 

Εκμεταλλευόμαστε λοιπόν δημοτικά φεστιβάλ, Ημέρες Μουσικής και συναυλίες σε χώρους πρασίνου και ρουφάμε οξυγόνο… μετά μουσικής εντός και εκτός Αθήνας.

Άλσος Περιστερίου – Θέατρο Τέχνη στην Πέτρα

Σε μια όαση πρασίνου και δροσιάς στο Περιστέρι, δεκάδες εκδηλώσεις πάσης φύσεως γεμίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες με μουσική, θέατρο, χορό και ένα σωρό ακόμα διαδραστικά δρώμενα. Εδώ θα απολαύσετε ένα αφιέρωμα στα «Τραγούδια της Καρδιάς μας» από το τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου στις 21 Ιουνίου στις 20.00 , ενώ την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 20.00 η Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων και η Χορωδία Ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου τραγουδούν κομμάτια εμπνευσμένα από τον ελληνικό κινηματογράφο «με αγιόκλημα και γιασεμί». Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, τέλος, προγραμματίζεται ένα μουσικό αφιέρωμα στους συνθέτες Α. Καλδάρα και Δ. Μούτση, από την Ορχήστρα Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου στις 20.00. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες στο Άλσος είναι δωρεάν.

Πεδίον του Άρεως

Το πιο «κεντρικό» άλσος της πόλης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων από τις 21 μέχρι και τις 23 Ιουνίου. Την Τρίτη 21 Ιουνίου στην κεντρική σκηνή, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, εμφανίζονται οι Les Enfants De Pigalle, Les Trois Femmes, Nastazia and the Jazzuars, Delight, OCD, Playground theory, Katerina Duska και Serafim Tsotsonis Live, την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι Δημήτρης Λάμπος Blues, Groove trio, Nadi Raj & Indigo, Cahorn Keys, Human Beatbox show, Daphne and the Fuzz και George Zervos, ενώ στις 23 Ιουνίου οι The Woodstockers και Panic Station. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κηποθέατρο Παπάγου

Στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου, το Κηποθέατρο φιλοξενεί για ακόμα ένα καλοκαίρι το Φεστιβάλ των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και γεμίζει τις νύχτες μας μουσικές. Από εδώ θα περάσουν οι μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 20.00 στο αφιέρωμα «Ένα Κηποθέατρο γεμάτο από Μίκη» (είσοδος ελεύθερη) και του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος μαζί με τον Μαυρίκιο Μαυρίκιου, την Μαίρη Λίντα τον Δάκη και την Αντριάνα Μπάμπαλη στήνουν μια ξεχωριστή συναυλία στις 2 Ιουλίου (είσοδος 15€).

Το Σάββατο 9 Ιουλίου η Κατερίνα Ντίνου ερμηνεύει μεγάλα ελληνικά τραγούδια με γκεστ τον Μίμη Πλέσσα (είσοδος 9€), την Παρασκευή 10 Ιουλίου η Έλλη Πασπαλά και ο Βασιλικός συναντιώνται ξανά σε ένα απρόοπτο μουσικό συναπάντημα (είσοδος 12€), ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου ο Διονύσης Τσακνής εμφανίζεται σε μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης (είσοδος 10€)

Park Festival στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση

Ανεξάρτητο, και στημένο από άτομα που αγαπούν την ροκ μουσική, το Park Festival ανοίγει τις πύλες του για ένα ακόμα καλοκαίρι στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση και γεμίζει για  τρεις ημέρες τους χώρους του πάρκου με άφθονη μουσική. Το φετινό Park Festival πραγματοποιείται από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουνίου και φιλοξενεί εγχώριες μπάντες όπως οι Blues Wire, Λόγος Τιμής, Πάνος Πιλάτος και Αστικό Σύνδρομο, Misty 9, Naya Gr, Bag of Nails, Rosewood Brothers και New Zero God.  Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.  

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου και συνδυάζουν τη μουσική με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τον αθλητισμό με τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ολονύχτιες προβολές με την τέχνη. Ιδανική αφορμή λοιπόν, για να παρακολουθήσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε φόντο πράσινο, όπως τον Διονύση Σαββόπουλο (21/6 στο Ξέφωτο στις 21.00), τον Δημήτρη Καλαντζή και το Κουιντέτο του (22/6 στις 20.30) και τον βραβευμένο σαξοφωνίστα Wayne Escoffery (22/6 στις 21.30 επίσης στο Ξέφωτο). Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι δωρεάν. Περισσότερα εδώ

Terra Vibe

Γνωστό και μη εξαιρετέο το «πάρκο» της Didi Music στην Μαλακάσα προσφέρει το ιδανικό εξοχικό background για να απολαύσουμε μουσικές από αγαπημένες μπάντες. Και αφού οι Last Shadow Puppets έκαναν ήδη το show τους, σειρά παίρνει η… κυρία Lana Del Rey, η οποία στις 19 Ιουλίου δίνει το δικό της show παρέα με τους Allah- Las και Lisa Mitchell. Ευκαιρία λοιπόν να (ξανά) ακούσουμε τις κομματάρες Born to Die, Video Games, Ultra Violence, West Coast, High by the Beach και πολλά ακόμα σε ένα 100% καλοκαιρινό φεστιβάλ. Περισσότερα εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v