Μαρίζα Ρίζου: «Είμαι εκνευριστικά αισιόδοξη»

Η τραγουδοποιός Μαρίζα Ρίζου μιλά στο In2life για τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου, την επιτυχία, την ευτυχία και την… εκνευριστική της αισιοδοξία.
Μαρίζα Ρίζου: «Είμαι εκνευριστικά αισιόδοξη»
του Βάιου Μαχμουντέ

Χαρισματική, δημιουργική και αθεράπευτα αισιόδοξη, η Μαρίζα Ρίζου σε κερδίζει αμέσως με την αμεσότητα της και την ειλικρίνειά της. Κορίτσι της διπλανής πόρτας, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με την εξαιρετική φωνή ξεχώρισε στα 17 της σαν παιδί της χορωδίας και πρόσφερε γερές δόσεις τζαζ και σουίνγκ με ποπ ηχοχρώματα μέσα από τα τραγούδια του ντεμπούτου άλμπουμ της «Γλυκό Πρωί», καθώς και τις απρόβλεπτες διασκευές της. Τον τελευταίο καιρό η Μαρίζα Ρίζου (ξανά) ζει «Μια Στιγμή στο φως», όπως τιτλοφορείται η νέα μουσική παράσταση που παρουσιάζει παρέα με την 6μελή μπάντα της στον Σταυρό του Νότου Plus. Παράλληλα, η ίδια ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Με αφορμή τις νέες της εμφανίσεις, η Μαρίζα Ρίζου μίλησε στο in2life για την επιτυχία, τις μικρές στιγμές ευτυχίας και τη φυσική ροή των πραγμάτων που τόσο αγαπά. Σκέτη απόλαυση.

Τραγουδώντας «Μια Στιγμή στο φως»

Νιώθω πιο χαρούμενη από ποτέ με τις συναυλίες στον Σταυρό του Νότου. Συνήθως είμαι αρκετά αγχώδης πριν από τα live, αλλά αυτή τη φορά είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δεν υπάρχει καν χώρος για στρες. Εκτός από τα δικά μου τραγούδια, τα περισσότερα κομμάτια που έχω επιλέξει να παρουσιάσω έχουν μέσα τους τη λέξη «φως» . Την λατρεύω αυτή τη λέξη και ασυναίσθητα τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά στους στίχους μου. Πολλές φορές τα τραγούδια σε βοηθούν να συνειδητοποιήσεις πράγματα τόσο ξεκάθαρα σε σημείο να αισθάνεσαι σαν χαζός που δεν τα είχες δει καιρό πριν. Τουλάχιστον για μένα έτσι λειτουργούν πολλά τραγούδια. Όποτε «Μια στιγμή στο φως» είναι μια στιγμή που συνειδητοποιείς κάτι τέτοιο. Δεν είναι απαραίτητα κάτι τρομακτικά ευχάριστο, είναι όμως λυτρωτικό.


Επιτυχία, αρμονία και σκληρή δουλειά


Η επιτυχία δεν έχει επηρεάσει τη ζωή μου, την εξέλιξη μου. Νιώθω ότι τα πράγματα κυλούν αρμονικά και αυτό ακριβώς ονειρευόμουν. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι απότομες αλλαγές και συνεχώς λέω ότι αγαπώ τη φυσική ροή των πραγμάτων. Για μένα τίποτα δεν έχει γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη και αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να διαχειριστώ οτιδήποτε προκύψει. Δουλεύω σκληρά για κάθε πράγμα που γίνεται, τίποτα δεν μου χαρίστηκε, όποτε είναι αδύνατον να την ψωνίσω. Για να φτάσω μέχρι εδώ χρειάστηκε πολύ δουλειά και επιμονή. Δεν λέω ότι έφτασα στην κορυφή, καμία σχέση. Βρίσκομαι ακόμη σε πάρα πολύ αρχικό στάδιο, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι πατάω γερά, δεν παραπατάω.

Αισιόδοξη από επιλογή

Τα τραγούδια μου εκπέμπουν αισιοδοξία γιατί έτσι ακριβώς είμαι ως άνθρωπος. Αρκεί κάποιος να μοιραστεί λίγο χρόνο μαζί μου, να πιεί καφέ ή να πάει βόλτα, θα το διαπιστώσει αμέσως. Μάλιστα, κάποιες φορές είμαι εκνευριστικά αισιόδοξη. Είμαι, όμως, αισιόδοξη από επιλογή. Δεν είναι επειδή δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου, υπάρχει διαφορά. Αν δεν καταβαίνεις τι γίνεται γύρω σου, τότε είσαι χαζός. Νομίζω πως είναι θέμα απόφασης. Βλέπεις πως έχουν τα πράγματα και πρέπει να διαλέξεις. Διαλέγω τη θετική σκέψη, τη πολύ δουλειά για την εκπλήρωση των στόχων μου. Και να περνάμε ωραία με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.


Μικρές στιγμές ευτυχίας


Φυσικά και πιστεύω στην ευτυχία. Όλοι αυτό δεν αναζητούμε; Διαφορετικά δεν έχει νόημα να τρέχεις, να αγωνίζεσαι, να αγχώνεσαι, αν μέσα σε όλα αυτά δεν υπάρχουν και κάποιες ευτυχισμένες στιγμές. Δεν παίζει ρόλο μόνο η εποχή, αλλά και ο τρόπος ζωής. Στην ίδια εποχή ζει κάποιος σε ένα χωριό, κι όμως ζει διαφορετικά. Δεν ξέρω αν όλο αυτό το χάος που έχουμε επιλέξει να ζούμε είναι παραγματικά η καλύτερη επιλογή, αλλά το σκέφτομαι συχνά. Πρέπει να βρίσκουμε ευτυχισμένες στιγμές. Αυτές μπορεί να είναι σε μια εκδρομή, σε ένα καφέ με έναν αγαπημένο φίλο ή ακόμα και σε μικρά πράγματα που δεν πρέπει να προσπερνάμε, ούτε να ξεχνάμε. Αυτό είναι που μετράει.


Όλα είναι μουσική

Η μουσική μου προσφέρει τα πάντα. Σ' αυτή βρίσκω την ηρεμία, το κίνητρο, την ψυχική μου υγεία. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου είναι να μην μπορώ να τραγουδήσω ή να μην ακούω. Αυτή είναι η ευχαρίστηση μου από παιδάκι. Αυτό έκανα και αυτό θέλω να κάνω. Το θέμα δεν είναι να με βλέπουν οι άλλοι, είναι η δική μου προσωπική ευχαρίστηση.

Ανακούφιση και ελπίδα

Γενικά δεν τοποθετούμαι πολιτικά γιατί θεωρώ ότι δεν θα σώσω τον κόσμο. Ούτε ο κόσμος περιμένει να ακούσει την δική μου γνώμη για να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει. Αυτό που ελπίζω είναι να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Νιώθω ωραία που τουλάχιστον έχουμε το θάρρος να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Info: Η Μαρίζα Ρίζου εμφανίζεται παρέα με την 6μελή μπάντα της τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου. Σταυρός του Νότου Plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 - 9226975)
Ώρα Έναρξης: 22:30. Γενική Είσοδος: 10€ (με μπύρα-κρασί)







Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v