Merci: Η Juliette Gréco στο Παλλάς

Η «ιέρεια του υπαρξισμού» Juliette Gréco ξεκινά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της με τίτλο «Merci» από την Αθήνα, με μια μεγάλη συναυλία στο Παλλάς.
Merci: Η Juliette Gréco στο Παλλάς
Η Juliette Gréco, η μεγάλη επαναστάτρια της γαλλικής μουσικής έκφρασης, ξεκινάει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της με τον τίτλο “Merci” με πρώτο σταθμό της την Αθήνα και το θέατρο Παλλάς, όπου θα εμφανιστεί την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Με τις συναυλίες που θα δώσει σε Αθήνα, Φρανκφούρτη, Τελ Αβιβ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, η αγαπημένη «μούσα των υπαρξιστών», θα ευχαριστήσει τους θαυμαστές της για την αγάπη και τον θαυμασμό τους.

Η συνεισφορά της στο γαλλικό τραγούδι είναι κάτι περισσότερο από σημαντική. Λάτρεψε το στυλ των μποέμ και την κουλτούρα της μεταπολεμικής εποχής στη Γαλλία και σύντομα η αισθησιακή φωνή της ταυτίστηκε όχι μόνο με τη μουσική και τα τραγούδια τους, αλλά και με την σκέψη και τον τρόπο ζωής τους. Ταυτίστηκε με το κίνημα των υπαρξιστών και αναδείχθηκε δίκαια η «ιέρεια» – σύμβολο για την μεταπολεμική γαλλική τέχνη και διανόηση.

«Η Juliette Gréco ενσαρκώνει την ελευθερία, τον επαναστατικό αισθησιασμό, την απελευθέρωση της γυναίκας και του πνεύματος, το άνοιγμα στον κόσμο και το τέλος των ταμπού και των στερεοτύπων», αναφέρει το δελτίο τύπου της συναυλίας.

Σύντροφος του Miles Davies, σύζυγος του Μισέλ Πικολί, αγαπημένη του Σαρτρ, φίλη του Μπόρις Βιάν και του Ζαν Κοκτώ, η Greco είναι η γυναίκα για την οποία κάποτε ο Σαρτρ είπε πως «είχε εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της». Στο Παλλάς θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της σαν τα Je jouais sous un banc, Amsterdam, Tard, La javanaise, Couvre-feu.

Info:
Merci, Juliette Greco
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Κυριακή 1η Μαρτίου στις 20:00
Εισιτήρια: Εξώστης από 18 ως 60€, πλατεία από 22 ως 80€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v