Ακούστε το νέο τραγούδι των Η. Μακρίδη-Μπ. Στόκα

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Μπάμπης Στόκας και Ηλίας Μακρίδης συνεργάζονται ξανά, μετά από αρκετά χρόνια, και μας χαρίζουν ένα ακόμα μοναδικό τραγούδι.
Ακούστε το νέο τραγούδι των Η. Μακρίδη-Μπ. Στόκα
Η συνεργασία τους έχει στο παρελθόν «γεννήσει» αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις» και «Με όποια να’ναι».

Αρκετά χρόνια μετά από την τελευταία τους συνεργασία, οι δημιουργοί Μπάμπης Στόκας και Ηλίας Μακρίδης ενώνουν ξανά τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν ένα νέο κομμάτι με τίτλο «Ανθίζουν τα άστρα».

Ο Ηλίας Μακρίδης γνωρίστηκε για πρώτη φορά, όπως μας λέει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μάνο Ξυδούς το 1996. «Είχα γνωρίσει και άλλους καλλιτέχνες τότε, αλλά με τους Πυξ Λαξ έγινε κάτι ‘άλλο’, κάτι καρμικό. Ο Μπάμπης τραγούδησε το πρώτο μου τραγούδι που έγινε γνωστό το ''Βγες στο μπαλκόνι να δεις''. Ο Μάνος μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τον πρώτο μου δίσκο τότε την 'Ακουαρέλα'. Ήταν και θα είναι ο καλλιτεχνικός μου 'νονός'. Μεγάλη απώλεια για μένα η απουσία του. Αλλά και για την ελληνική μουσική γενικότερα», λέει ο ίδιος στο In2life.





Μετά από την τελευταία τους συνεργασία το 2006 λοιπόν, το "Μ' οποια να' ναι" σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, «ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου» όπως λέει ο Ηλίας και οι δύο τους ξανασυναντήθηκαν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Ήταν πάλι ''μοιραίο'' θα έλεγε κάνεις. Το ''Ανθίζουν τ' άστρα'' το είχα γράψει αρκετά χρόνια πριν. Μετά από 1-2 χρόνια το έδωσα στην ταλαντούχα φίλη μου Ντέπη Χατζηκαμπάνη για να του βάλει λόγια.

»Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σήμερα ακούτε. Ο Μπάμπης ήρθε τον Οκτώβρη του '14 και το τραγούδησε στο στούντιο. Ήταν ένα ''δωράκι'' και για τους τρεις μας. Είναι πολύ… Στόκας το τραγούδι. Νομίζω ότι είναι ακόμα μια δημιουργία που θα μας σφραγίσει και θα μας ακολουθεί για χρόνια», καταλήγει.

Ακούστε το νέο κομμάτι:



Ο δίσκος του Ηλία Μακρίδη στον οποίο θα συμπεριληφθεί το κομμάτι ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και συμμετέχουν ο Μπάμπης Στόκας, ο Κώστας Παρίσσης, το συγκρότημα «Βιτρώ», και ο Μάνος Ξυδούς σε δύο ανέκδοτα ηχογραφήματα.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v