Σαν παλιό σινεμά: Νότες από τα παλιά στο Μαρούσι

Σε ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά μας καλεί το Φεστιβάλ Αμαρουσίου.
Σαν παλιό σινεμά: Νότες από τα παλιά στο Μαρούσι
Η Άννα Φόνσου παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε όταν τα ακούσαμε στις ταινίες της λαμπρής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταύρος Ξαρχάκος κ.ά. που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μας.

Τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Μεταξόπουλος. Πρωταγωνιστούν η Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, η ηθοποιός Τίνα Αλεξοπούλου στο τραγούδι και στον χορό, ο Θάνος Τζανής στο τραγούδι και την παρουσίαση, ο Γιάννης Παπαχατζής στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Μάριος Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Γιώργος Ξενοκώστας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο, ο Μιχάλης Καζάνας στο μπουζούκι, η Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά,
ο Τάσος Νικολής στο ακορντεόν και τετραμελής ομάδα χορευτών. Επίσης συνεργάζονται η Χριστίνα Πρίνου στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις και ο Κωνσταντίνος Λιόντος στον χειρισμό του projector.

Η παράσταση καλεί το κοινό να περιπλανηθεί σε μια διαδρομή που ξεκινά από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών τις δεκαετίας του 1960 και φτάνει μέχρι και τα αξεπέραστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Ένα ταξίδι με έντονα στοιχεία θεατρικότητας, που μέσω του χορού, του τραγουδιού και της εναλλαγής κοστουμιών καθηλώνει και μαγεύει.  


Info:
Σαν παλιό σινεμά, στο Αμαλίειο Ανοιχτό Θέατρο
Λ. Κηφισίας 219, Μαρούσι
Πέμπτη 11/9 στις 20.30
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Προπώληση / Φοιτητές / Άνεργοι / ΑΜΕΑ: 3 ευρώ
Δωρεάν είσοδος για κατόχους Artemis Card
Προπώληση: Προπώληση: Viva.gr, Παπασωτηρίου, Public, Seven Spots, Ianos, Reload Stores, ΤΡΑΜάκι (ΗΣΑΠ Μαρούσι), Αμαλίειο και τηλεφωνικά στο 11876
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v