Steve Turre: Τζαζ από… κοχύλια στο Μέγαρο Μουσικής

Ο διάσημος τρομπονίστας της σύγχρονης τζαζ σκηνής έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα ακούσουμε… μελωδίες από κοχύλια.
Steve Turre: Τζαζ από… κοχύλια στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Στιβ Τουρέ είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρομπονίστας της σύγχρονης τζαζ σκηνής διεθνώς. Και πέρα από το να είναι σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι και μοναδικός στο να παίζει… κοχύλια. Αυτή του η μοναδικότητα και η ικανότητά του να βγάζει από τα κοχύλια έναν εκπληκτικό ήχο τον ξεχωρίζει σαν popular image και τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή.

Αυτή του η ξεχωριστή ιδιότητα είναι που εκλαμβάνεται σαν ιδιαίτερο «gimmick» και σαν «επικοινωνιακός» καταλύτης. Όμως πέρα από αυτό, ο Steve Turre έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω του: Δραστήριος τζάζμαν από το 1973, πραγματοποίησε συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες και καλλιτέχνες, όπως οι Jazz Messengers, Thad Jones, Mel Lewis, Chico Hamilton και Rahsan Roland Kirk. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Steve Turre ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο με αυτά.

Συνέχισε να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της λάτιν τζαζ σκηνής, ενώ έστησε το πρώτο δικό του γκρουπ, τους Sanctified Shells, με το πρώτο άλμπουμ τους να κυκλοφορεί το 1993.


Μέχρι σήμερα ο Steve Turre δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται μουσικά και να διευρύνει συνεχώς την καλλιτεχνική του υπόσταση, βασισμένος γερά στην παράδοση αλλά βλέποντας συνεχώς προς το μέλλον.

Μια μοναδική μουσική στιγμή και ένας μοναδικός τζαζ καλλιτέχνης: Ο Στιβ Τουρέ παίζει τα ιερά κοχύλια και βγάζει μαγικούς ήχους. Μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 12 Μαρτίου, όταν θα καταφτάσει... κραδαίνοντας το κοχύλι του.

Steve Turre τρομπόνι, κοχύλια
Nino Menci πιάνο
Marco Marzola μπάσο
Dion Parson ντραμς
Bruce Williams άλτο και σοπράνο σαξόφωνο
Κείμενο: Γιώργος Χαρωνίτης – περιοδικό Jazz & Τζαζ



Info:
STEVE TURRE “ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΖ”
Τετάρτη 12/3 στις 20.30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χ. Λαμπράκης (Β. Σοφίας και Κόκαλη, τηλ: 210 6980044)
Εισιτήρια: € 15 (Φοιτητικά - ΑΜΕΑ) - 25 - 30 - 40 - 55 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 12/2
Προπώληση: 210-7282333, www.megaron.gr, PUBLIC

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v