Απρίλιος στην Αυλαία: Μουσική κατ-άνοιξη

Jazz πινελιές, world περάσματα, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και αγαπημένοι καλλιτέχνες μας κρατούν ανοιξιάτικη μουσική συντροφιά από την σκηνή της Αυλαίας.
Απρίλιος στην Αυλαία: Μουσική κατ-άνοιξη
Η μουσική σκηνή Αυλαία μπαίνει σε ανοιξιάτικο mood και διαμορφώνει για έναν ακόμα μήνα το μουσικό της πρόγραμμα αναλόγως. Παλιοί αγαπημένοι, αλλά και νέοι καλλιτέχνες, αφιερώματα σε μεγάλους μουσικούς, jazz ήχοι και μουσικοθεατρικές παραστάσεις θα μας κρατήσουν «απασχολημένους» και τον Απρίλιο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

Stringless
Τετάρτες 27/3, 3 & 10/4/2013

Για να διαπιστώσετε τι στο καλό είναι οι Stringless, το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα παρουσιάζει στις 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου (για τρεις Τετάρτες) στη μουσική σκηνή Αυλαία μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση όπου όλα τα μουσικά όργανα αντικαθιστά ο ήχος που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Το παιχνίδι της πολυφωνικής τους ενορχήστρωσης θα σας ταξιδέψει από τα βουνά του Καυκάσου, ως την Πίνδο και τα Καρπάθια. Από τις ακτές της Μικράς Ασίας, μέχρι τις ακτές της γηραιάς Αλβιώνας, απ' τη βαλκανική ως την ιβηρική χερσόνησο. Από τις ιερές θεραπευτικές μουσικές των ινδιάνικων τελετών, ως τις μελωδίες των σούφι και των γκόσπελ. Από τις οπερέτες του 1916, μέχρι το σύγχρονο θεατρικό τραγούδι. Από τα ρετρό του '30, ως τον Τσιτσάνη και τις ελληνικές ταινίες του '60.
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 7 €

+Συν-Πλην

Οι +Συν-Πλην έρχονται στην Αυλαία την Παρασκευή 5 Απριλίου, για να παρουσιάσουν το δίσκο τους με τίτλο «Μια κονδυλιά στην άμμο». Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που αποτελείται από 6 ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα τραγούδια σε ρυθμούς ποπ & ροκ αλλά και μπαλάντες. Το δίσκο υπογράφουν ο Παναγιώτης Λιανός (μουσική) και ο Βασίλης Πουλημενάκος (στίχοι). Στην εκτέλεση των κομματιών συμμετέχει το γκρουπ των +Συν-Πλην και ο Κώστας Παρίσης από τα Υπόγεια Ρεύματα.
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €


Όθωνας Μεταξάς
Σάββατα από 6/4/2013

Ανανεώνοντας το μουσικό του ταξίδι, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο των εμφανίσεών του, ο Όθωνας Μεταξάς επανέρχεται στη μουσική σκηνή Αυλαία για κάθε Σάββατο από τις 6 Απριλίου. Ύστερα από τις συνεργασίες του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Χρήστο Νικολόπουλο και έχοντας στο πλευρό του μία εξαιρετική μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε ξεχωριστά κομμάτια σπουδαίων δημιουργών, ενώνοντας σε μια γραμμή το παλιό και το καινούργιο.
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Γόρδιος Δεσμός
Κυριακή 7/4/2013
Η Κορινθιακή Λαϊκή Ορχήστρα “Γόρδιος Δεσμός” εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό για τους Αθηναίους φίλους της, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013. Ο Γόρδιος Δεσμός δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο εδώ και 20 χρόνια και κινείται κυρίως στο χώρο της έντεχνης και λαϊκής μουσικής, ενώ έχει κάνει μουσικά αφιερώματα σε: Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Λοΐζο, Κουγιουμτζή.
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Στέλιος Βαμβακάρης: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»
Δευτέρες 8, 15, 22 Απρίλη
Μια ομάδα νέων μουσικών συνομιλεί μουσικά με έναν από τους πλέον άξιους συνεχιστές της λαϊκής μας μουσικής, παρέα με φίλους ερμηνευτές. Τις Δευτέρες 8, 15, 22 Απρίλη στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Τραγουδούν:
Εβελίνα Αγγέλου
Παντελής Θεοχαρίδης (8 Απρίλη)
Μιχάλης Δημητριάδης (15 Απρίλη)
Πασχάλης Τόνιος (22 Απρίλη)
Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Ο Βασίλης Βασιλάτος κι οι Ιστορίες Για Κρουστά
Πέμπτη 11/4/2013

Το Balkan folk trip συνεχίζεται: το ανερχόμενο ethnic group Ιστορίες Για Κρουστά - Percussion Tales, του γνωστού περκασιονίστα και μουσικοσυνθέτη Βασίλη Βασιλάτου, επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα με μία διαδραστική world music συναυλία στην Αυλαία την Πέμπτη 11 Απριλίου, μ’ ένα μοναδικό αμάγαλμα world ήχων, βαλκανικών κι ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών και τραγουδιών. Σε μια βραδιά - road trippin’ με την ευφάνταστη οικογένεια παραδοσιακών αφροκουβανέζικων κρουστών percussion «του δρόμου» στο τιμόνι, κι ένα πλήθος εγχόρδων, πνευστών και φωνών να γεμίζουν χρώματα και ζωγραφιές την πρωτότυπη μουσική διαδρομή τους.
Ώρα έναρξης 22.15
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί/μπίρα)
Είσοδος ελεύθερη για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας

Παύλος Ζαμπετάκης

Την Παρασκευή 12/4/2013 η μουσική σκηνή Αυλαία φιλοξενεί τον Παύλο Ζαμπετάκη με το συγκρότημα του. Ο Παύλος Ζαμπετάκης κατάγεται από ένα μικρό χωριό δίπλα στη Βιάννο Ηρακλείου, τη Μέση. Έχει ήδη πλούσια δισκογραφική παρουσία και συνεχίζει την πορεία του σεμνά και με σεβασμό. Δίπλα του στο λαούτο είναι ο Γιώργος Παντερής ή Ψαρός από τις Γωνιές Μαλεβιζίου. Με τις ξεχωριστές κόφτες πενιές στο λαούτο του και με τις δοξαριές του Παύλου θα μας ξεσηκώσουν θέλοντας και μη. Όλα αυτά φυσικά σε συνεργασία με τον τρίτο της παρέας, το Μανώλη Τσικνάκη από τις Μοίρες Ηρακλείου.
Ώρα έναρξης 22.30
Είσοδος ελεύθερη


Σεμινάριο και Μουσικοχορευτική παράσταση
Κυριακή 14/4/2012

Ανακαλύψτε και ταξιδέψτε μαζί μας στον κόσμο τον ρυθμών της Μέσης Ανατολής. Ένα μοναδικό στο είδος του σεμινάριο, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει χορεύτριες, μουσικούς, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, σε επαφή με τον πλούτο των ρυθμών της Μέσης Ανατολής. Παρουσιάζουν ο Χρόνης Ταξίδης και οι Tabbal Group.
Ώρα έναρξης σεμιναρίου 13.00
Ώρα έναρξης παράστασης 21.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € (με κρασί / μπίρα)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v