Το top10 των live που έγραψαν ιστορία

Από τη δεκαετία του 60' μέχρι τις μέρες μας, παρακολουθήστε 10 βίντεο από συναυλίες που έμειναν στην ιστορία. Ανεπανάληπτα live, που έμειναν αξέχαστα, καθένα από τα οποία έχει τους δικούς του λόγους που το καθιστούν ξεχωριστό.
Το top10 των live που έγραψαν ιστορία
της Μάριελ Μπόμπα

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει βίντεο από συναυλίες που μας έκαναν να αισθανθούμε νοσταλγία ή μια μικρή ζήλεια για το ότι δε βρισκόμασταν εκεί. Υπάρχουν συναυλίες οι οποίες έγραψαν τη δική τους ιστορία… Συναυλίες, τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα θυμούνται για μια ζωή και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς ακόμη και για τις μετέπειτα γενιές. Εμείς σας παρουσιάζουμε το δικό μας top ten των συναυλιών. Από τις πιο πρόσφατες, μέχρι τις πιο παλιές και με ακούσματα rock, metal, blues και ούτω καθεξής , κάθε μια έχει τον δικό της λόγο που την καθιστά ξεχωριστή.





10. Η ηλεκτρονική μουσική είναι ό,τι πιο νέο έχει να υποδείξει η σύγχρονη μουσική σκηνή. Έχοντας πλέον αποκτήσει σταθερούς και φανατικούς οπαδούς , το συγκεκριμένο μουσικό είδος βρίσκεται στις μέρες μας στη μεγαλύτερη ακμή του και χαρακτηρίζει τη σύγχρονη μουσική σκηνή. Οι Οrbital, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί και τη χώρα μας για συναυλία, είναι από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της electro – dance και φημίζονται για τον live αυτοσχεδιασμό τους, όπως και για τα εντυπωσιακά spaced out visuals. Το video που παραθέτουμε είναι από τη συναυλία τους το 2004 στο Glastonburry. Όπως φαίνεται, χορός και Orbital πάνε μαζί!




9. Οι Subways, είναι ένα συγκρότημα για το οποίο μάλλον δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχοντας στο βιογραφικό τους εκατοντάδες πολυσυζητημένες συναυλίες, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι τα live είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά του συγκροτήματος.“Rock n roll queen”, από τη συναυλία τους το 2008… Το βίντεο μιλάει από μόνο του.



8. Αρκετά πρόσφατη, η συναυλία της Γαλλίδας ερμηνεύτριας Lara Fabian αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομορφιάς μιας συναυλίας και της συγκίνησης που μπορεί να προκαλέσει. Η συγκεκριμένη live εκδοχή του «je t’aime», είναι κάτι που θα πρέπει να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε, αν σας αρέσουν οι μπαλάντες. Στο 4.35 το κοινό δημιουργεί μαγευτική ατμόσφαιρα, ενώ αν δεν είστε ήδη ερωτευμένοι , ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε στα επόμενα δευτερόλεπτα.



7. Γνωστό όχι τόσο ως συναυλία, αλλά ως τραγωδία έμεινε το live των Damageplan στις 8 Δεκεμβρίου 2004. Ο ψυχοπαθής Νathan Gale ανέβηκε στη σκηνή και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Dimebag Darrell, ο οποίος βρήκε τελικά τραγικό θάνατο. O Gale πυροβόλησε επίσης θανάσιμα, άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο της συναυλίας. Ο Dimebag Darrell, ο δημοφιλής κιθαρίστας των Pantera , το συγκρότημα που τον έκανε ευρέως γνωστό, ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που γνώρισε η metal σκηνή ήταν πλέον νεκρός. Δείτε το βίντεο- ντοκουμέντο, με συνέντευξη που έδωσε αστυνομικός, που ήταν παρών στο συμβάν.



6. Η Amy Winehouse ήταν μια από τις πιο ταλαντούχες προσωπικότητες και άφησε το δικό της στίγμα στη σύγχρονη ροκ σκηνή. Στο Glastonbury, το 2008 η ερμηνεύτρια πραγματοποίησε μια από της τελευταίες της συναυλίες, η οποία είναι σίγουρα χαρακτηριστική της πορείας της. Στο βίντεο ερμηνεύει “Back to black” με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.



5. Στο νούμερο 5 τοποθετήσαμε το γνωστό unplugged live των Nirvana, το οποίο μεταδόθηκε από το MTV, στο οποίο το συγκρότημα παρουσίασε τα τραγούδια του με μια διαφορετική προσέγγιση. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα live του συγκροτήματος, πράγμα το οποίο φαίνεται και μέσα από τα εκατομμύρια views που έχει το video.



4. Δε θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε το live των ACDC, στο Donington, αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες συναυλίες του συγκροτήματος. Μάλιστα η χαρακτηριστική φωτογραφία του κιθαρίστα που μοιάζει με «χρυσό άγαλμα», την οποία μπορεί να έχετε δει να φιγουράρει σε αφίσες και μπλούζες, είναι τραβηγμένη από αυτό το live.



3. Η συναυλία των Queen στο Λονδίνο το 1985, ήταν μία από τις πολυπληθέστερες του συγκροτήματος. Βλέποντας το βίντεο, καταλαβαίνει και δικαιολογεί κανείς όσους κάνουν λόγο για ανεπανάληπτα live του παρελθόντος, που όμοιά τους δε θα έχουμε την τύχη να ξαναζήσουμε: “We will rock you” και “We are the champions”, δύο από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος στην καλύτερη εκδοχή τους.



2.Στο νούμερο 2 βρίσκεται ο Rod Stewart με τη συναυλία του στην Copacabana την 1η Ιανουαρίου το 1994. Οι θεατές, οι οποίοι υπολογίζεται πως ήταν περίπου 3.500.000 υποδέχτηκαν το νέο έτος γράφοντας ιστορία, κατακτώντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης συναυλίας που έγινε ποτέ.



1.Αν και έχουν ήδη περάσει 40 χρόνια από το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του 20ου αιώνα, το Woodstock , συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη σύγχρονη μουσική σκηνή. Όχι άδικα, αφού μιλάμε για ένα ανεπανάληπτο τριήμερο στις 15, 16, και 17 Αυγούστου του 1969, το οποίο όπως πολλοί χαρακτηριστικά αναφέρουν έθεσε τίτλους τέλους στην εποχή των χίπις. Ένα δίλεπτο βίντεο αρκεί για να σας κάνει να ψάχνετε χρονομηχανή!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v