Η Γιώτα Νέγκα… «με τα μάτια κλειστά» στην Χελώνα

Η ιδιαίτερη λαϊκή φωνή της Γιώτας Νέγκα θα μας συντροφεύει από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα, όπου θα απολαμβάνουμε την ερμηνεία της σε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών… «με τα μάτια κλειστά».
Η Γιώτα Νέγκα… «με τα μάτια κλειστά» στην Χελώνα
Η Χελώνα των Κραουνάκη-Νικολακοπούλου υποδέχεται από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και για κάθε Δευτέρα την Γιώτα Νέγκα στο νέο της πρόγραμμα "Με τα Μάτια Κλειστά". Μεγάλα λαϊκά τραγούδια δημιουργών όπως Τσιτσάνη, Άκη Πάνου, Ζαμπέτα, Δερβενιώτη, Καλδάρα, Παπαιωάννου αλλά και Κορακάκη, Κραουνάκη, Μουσαφίρη, Πολυκανδριώτη και άλλων θα ντύσουν τις Δευτέρες του σκληρού χειμώνα μας με ξεναγό μια μεγάλη σύγχρονη λαϊκή τραγουδίστρια.

«Τα λαϊκά τραγούδια μοιάζουν με πουλιά / μαύρα περήφανα έρημα ωραία και προδομένα / μέσ’ απ’ τα σπλάχνα των τσιτσάνηδων πετάγονται καθώς / μέσ’ απ’ τα σπλάχνα του εργάτη: Σας μισώ/ μέσ’ απ΄τα σπλάχνα του φαντάρου: Δε θέλω / καθώς μέσ’ απ’ τα σπλάχνα του εραστή πετάγεται: Τι μπορώ / να κάνω για σένα αγάπη μου; Και κλαίει…»
Θωμάς Γκόρπας

«Το λαϊκό τραγούδι δεν είναι πολυτέλεια στην σκληρή συνθήκη που βιώνουμε. Είναι προϋπόθεση και εφόδιο για να περπατήσουμε στο σημερινό ναρκοπέδιο και να προχωρήσουμε τις ζωές μας».
Δημήτρης Μανιάτης

«Η Γιώτα Νέγκα με συνδέει ξανά με την μεγάλη παράδοση του λαϊκού τραγουδιού όπως την έμαθα και την αγάπησα από μικρό παιδί. Η παρέα αυτή – Γιώτα, Ζαχαρίου, Κατσίκης ο σπάνιος Νίκος Κατσίκης και ο φίλος μου Δημήτρης Μανιάτης -μου ξαναθύμισε τις αιτίες που διάλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά».
Σταμάτης Κραουνάκης

Επιλογή τραγουδιών: Σταμάτης Κραουνάκης-
Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Μπουζούκι: Νίκος Κατσίκης
Πιάνο: Γιώργος Ζαχαρίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθέτης : Σταμάτης Κραουνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Γιώργος Στιβανάκης
Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Φωτιστής : Δημήτρης Στίγκας
Δημιουργία οπτικού υλικού : Ντίνος Πετράτος
Φωτογραφίες : NIKIFOROS / COLORSTORIES+THEKID
Διεύθυνση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου
Γιούλα Αναγνωστοπούλου
Υπεύθυνη Προβολής : Δέσποινα Κραουνάκη

Info:
«ΧΕΛΩΝΑ»
Δεκελέων 26 Γκάζι (2 βήματα από το μετρό του Κεραμεικού), Τηλέφωνο : 216-9002000 & 2001
Κάθε Δευτέρα στις 10.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 15 ευρώ, Νεανικό (έως 26 ετών) και κάτοχοι Persona Κάρτα 10 ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v