Τα 10 πιο διαχρονικά καλοκαιρινά μας τραγούδια

Ερωτικά, μελαγχολικά, «ανεβαστικά», cult, ροκ, χιουμοριστικά… και οπωσδήποτε καλοκαιρινά. Αυτά είναι τα τραγούδια που επιλέγουμε για να αποτελέσουν το soundtrack των καλοκαιρινών μας διακοπών –ακόμα κι αν αυτές μόλις τελείωσαν.
Τα 10 πιο διαχρονικά καλοκαιρινά μας τραγούδια
της Έλενας Μπούλια

Πριν φύγετε για διακοπές θυμηθείτε να ετοιμάσετε ένα cd για το αυτοκίνητο. Σας μιλάμε εκ πείρας καθώς κάθε χρόνο που επισκεπτόμαστε κάποιο νησί και νοικιάζουμε αυτοκίνητο (προκειμένου να μην «τραυματίσουμε» το δικό μας), στο οποίο δεν πιάνει σχεδόν κανένας ραδιοφωνικός σταθμός, αναγκαζόμαστε στις διαδρομές προς τις παραλίες ή στις βραδινές μας βόλτες να ακούμε είτε τους Κατσιμιχαίους (στην καλύτερη) που τους πήραμε «δώρο» με κάποια κυριακάτικη εφημερίδα ή τη μηχανή του αυτοκινήτου με κάποια σύντομα διαλείμματα από τα χιόνια του ραδιοφώνου.

Για να μην την «πατήσετε» σαν εμάς και για να ζωγραφίσετε τις καλοκαιρινές σας διαδρομές με τα πιο δροσερά χρώματα, συγκεντρώσαμε κάποια από τα πλέον διαχρονικά, αγαπημένα μας, ελληνικά και 100% καλοκαιρινά τραγούδια που θα γεμίσουν το πλέον διασκεδαστικό cd που θα σας συνοδεύσει σε όλες σας τις διακοπές. Κι αν έχετε ήδη επιστρέψει από αυτές, δεν πειράζει. Πατήστε Play, δυναμώστε τα ηχεία στο γραφείο και γιορτάστε την -έτσι κι αλλιώς- καλύτερη εποχή του χρόνου.

Διονύσης Σαββόπουλος – «Καλοκαίρι»

Από τον δίσκο «Το Κούρεμα» (1989) σε μουσική και στίχους Διονύση Σαββόπουλου, πρόκειται για ένα από τα πλέον επιτυχημένα τραγούδια του καλλιτέχνη και οπωσδήποτε αυτό με τις πιο καλοκαιρινές εικόνες από όλα τα επόμενα.

Γιάννης Πάριος – «Είσαι Θεός»

Κάποιοι μπορεί να το κοροϊδέψουν αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο cult καλοκαιρινά τραγούδια του «απόλυτου ερωτικού τραγουδιστή».

Κώστας Χαριτοδιπλωμένος – «Καλοκαιράκι»

Μη μου πείτε ότι δεν το θυμάστε! Ένα από τα πιο δροσερά ερωτικά καλοκαιρινά τραγούδια, πριν δύο περίπου δεκαετίες, που ξυπνά νεανικές αναμνήσεις. Άραγε, πού να βρίσκεται σήμερα ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος;

Σοφία Αρβανίτη – «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια»

Της ίδιας περίπου εποχής με το προηγούμενο (1991) και αυτό το τραγούδι και με ένα video clip που σηκώνει πολλά σχόλια. Και εδώ αναρωτιόμαστε το ίδιο: Άραγε πού να βρίσκεται σήμερα η Σοφία Αρβανίτη;

Βαγγέλης Γερμανός – «Κρουαζιέρα»

Τι πιο γλυκό από το «κρουαζιέρα θα σας πάω, γιατί σε νοιάζομαι και σ’αγαπάω…»; Σε στίχους και μουσική Βαγγέλη Γερμανού, ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίσουμε να ακούμε με το ίδιο χαμόγελο στα χείλη.

Δάκης – «Τόσα καλοκαίρια»

Όταν συνθέτης είναι ο Μίμης Πλέσσας, στιχουργός ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, το «video clip» απόσπασμα της κλασικής ελληνικής ταινίας «Γοργόνες και Μάγκες» του 1968 και ερμηνεύει ο αειθαλής Δάκης, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι ένα τραγούδι που έχει γράψει ιστορία.

Έλενα – «Σε περιμένω τ’άλλο καλοκαίρι»

Από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της δεκαετίας του ’70 και ένα από τα σέικ που χορεύτηκε όσο λίγα. Τραγουδά η Έλενα, η ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Sover Group που έκανε μεγάλη επιτυχία στα 60’s και 70’s (δυστυχώς δεν βρήκαμε το video clip).

Ξύλινα Σπαθιά – «Ατλαντίς»

«Στο νησί τις γαλάζιες νύχτες…» τραγούδησαν για πρώτη φορά τα Ξύλινα Σπαθιά το 1995, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά καλοκαιρινά electro-rock ελληνικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Kiss Madiam – «Πάμε Διακοπές»

Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία «διαχρονικό», αλλά έχει όλα τα φόντα για να γίνει: «Όσο και να μην το θες, θα πάμε διακοπές», των φετινών νικητών του τηλεπαιχνιδιού «Ελλάδα έχεις ταλέντο» Kiss Madiam και σε μουσική του «Holiday» των Scorpions. Αν δεν το έχετε ήδη ακούσει… απολαύστε το.

Νίκος Καρβέλας & Άννα Βίσση – «Καλοκαιρινές διακοπές»

Ναι το ξέρουμε, έχετε βαρεθεί να το ακούτε. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι το απόλυτο ελληνικό καλοκαιρινό τραγούδι, ενώ το video clip (χρονολογίας 1986)… «δεν υπάρχει!»

Καλές διακοπές!!!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v