Τα καλύτερα λάιβ που παίζουν δωρεάν την ημέρα της μουσικής

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες δωρεάν συναυλίες που θα διεξαχθούν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και δεν ξέρουμε που να πρωτοπάμε.
Τα καλύτερα λάιβ που παίζουν δωρεάν την ημέρα της μουσικής
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει φέτος με ζωντανές συναυλίες και εκδηλώσεις από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου. Έπειτα από 3 χρόνια απουσίας, συλλογικότητες και φορείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί,  εθελοντές ενεργοί πολίτες, εργάζονται πυρετωδώς για την μελωδικότερη μέρα του χρόνου.

Πλησιάζει λοιπόν η στιγμή που θα ενώσουμε και πάλι τις φωνές μας τραγουδώντας μελωδίες, δυναμώνοντας τον πυρήνα του πιο καθιερωμένου μουσικού θεσμού. Διαλέξαμε λοιπόν αυτά που δεν χάνονται φέτος.

Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

Μια ξεχωριστή διοργάνωση μας υπόσχονται στον Κήπο του Μεγάρου όπου και συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για να παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση, και το Συγκρότημα κρουστών Τύπανα (Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Νίκος Μεταλληνός, Μάριος Μουζακίτης, Μπάμπης Ταλιαδούρος, Δημήτρης Αργυρόπουλος), το οποίο έχει επιλέξει για το πρόγραμμά του το εμβληματικό έργο "Drumming"του Steve Reich. Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής οφείλουν να σπεύσουν.

Έργα Ντβόρζακ, Μπραμς από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η λαμπρή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου θα συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα: Την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάννες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί, ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια εξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Guy Braunstein.

Πάμε Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι;

Η αγαπημένη Γιορτή Μουσικής της γειτονιάς μας, επιστρέφει γεμάτη μουσική, χορό, κέφι και χαρά.

Με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων της περιοχής, αλλά και υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, το τριήμερο 20-22 Ιουνίου η όμορφη Πλατεία Βαρνάβα και οι γύρω δρόμοι θα πλημμυρίσουν με μουσική.

Την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουνίου (παγκόσμια Ημέρα Μουσικής), θα δημιουργηθεί ένας “μουσικός περίπατος” με μικρές live παραστάσεις σε διάφορα σημεία επί και πέριξ της πλατείας. Ο σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να περιηγηθούν στη γειτονιά μας και παράλληλα να απολαύσουν ελεύθερα όμορφες μουσικές. Επίσης επί της πλατείας, θα πραγματοποιηθούν χορευτικές δράσεις από γνωστούς χορευτές – χορογράφους, επίδειξη ομάδας κρουστών αλλά και προβολή ταινίας, στο καθιερωμένο πλέον “θερινό σινεμά” της πλατείας.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, διάφορα γνωστά σχήματα θα γιορτάσουν τη μουσική στο καθιερωμένο stage της πλ. Βαρνάβα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εδώ: https://www.facebook.com/events/442071637751512/

Beethoven Pastoral Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη εμπνέεται από το πρόγραμμα του ΟΗΕ με τίτλο Beethoven Pastoral Project, που μέσω της Συμφωνίας αρ. 6, της επονομαζόμενης "Ποιμενικής", προβάλλει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και περιέχουν πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και εικόνες ζωγραφικής εμπνευσμένες από την "Ποιμενική", μουσικολογικά σχόλια, αναφορές και συγκρίσεις ανάμεσα στην εποχή του Μπετόβεν και τη δική μας και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις παιδιών και εφήβων σε σχέση με το περιβάλλον.

Συμμετέχουν οι:

Άγγελος Γαβριήλ, κιθαρίστας, συνθέτης, καθηγητής μουσικής

Μαρία Θεοφίλη, φλαουτίστα, μουσικολόγος, καθηγήτρια μουσικής

Μαρία Καλογεροπούλου, δασκάλα θεατρική αγωγής

Ασημίνα Κονδυλίδου, πιανίστα, μουσικολόγος, καθηγήτρια μουσικής

Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, πιανίστα, συνθέτρια, καθηγήτρια μουσικής

Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Ημέρα Μουσικής στο Νομισματικό Μουσείο

Ο Κήπος του Νομισματικού Μουσείου είναι ένα από τα πιο όμορφα spots στο αθηναϊκό κέντρο. Εκεί θα την αράξουμε λοιπόν και στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Συγκεκριμένα, το Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής έχει προγραμματίσει μουσική εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v