Tα καλύτερα ξένα albums του 2021 έως τώρα

Ψάχνεις κάτι νέο να ακούσεις και δεν βρίσκεις τίποτα; Τσέκαρε τα δέκα καλύτερα μουσικά albums που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μέσα στο 2021.
Tα καλύτερα ξένα albums του 2021 έως τώρα
Το 2020 ήταν παραδόξως μια χρονιά με εξαιρετική μουσική σοδειά. Πολλοί δίσκοι μίλησαν στην καρδούλα μας και μας συντρόφευσαν στη διάρκεια της πανδημίας. Το 2021, ευτυχώς μπήκε φουριόζο στον μουσικό τομέα κι ήδη έχουν ξεχωρίσει ορισμένες δισκάρες που θα ακούμε για πολλά χρόνια από τα ηχεία μας. Μέχρι λοιπόν να ανταμώσουμε ξανά σε κάποια συναυλία ή φεστιβάλ με τις μπύρες ανά χείρας πριν βγει ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή, σου δίνουμε τα καλύτερα ξένα albums που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα μέσα στο 2021. Ρύθμισε στην ένταση που γουστάρεις λοιπόν και καλή σου ακρόαση.

Smith/Kotzen- Smith/Kotzen



Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς βρήκαμε τον hard rockin blues δίσκο της χρονιάς. Συνάντηση γιγάντων στο ομώνυμο ντεμπούτο τους για τον κιθαρίστα των Iron Maiden, Adrian Smith και τον λατρεμένο ροκ νομά που ακούει στο όνομα Ritchie Kotzen (Poison, Winery Dogs). Πρόκειται για δίσκο που ακούγεται μονομιάς, χωρίς περιττά fillers με κιθαριστικά όργια και μια επίθεση από τα καλύτερα solos που θα ακούσεις μέσα στο 2021. Η Cornel-ική φωνή του Kotzen δένει ιδανικά με την πιο μπάσα του Smith και το Scars βάζει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο τραγούδι του 2021 έως τώρα.

Bicep- Isles



Στο Μπέλφαστ είναι σίγουρο πως ξέρουν καντάρια από μουσική. Το ντουέτο των Bicep ορμώμενο από την ιρλανδική πόλη μας παρουσιάζει τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο τους και φέρνει ένα dance δυναμίτη στο σαλόνι μας με κολληματικές μελωδίες που ικανοποιούν κάθε λάτρη του είδους. Στα τραγούδια τους τρυπώνουν ξεκάθαρες trance αναφορές, ενώ όλο το Isles είναι ένας φόρος τιμής στα κλειστά κλαμπάκια της φάσης που ο χορός σταματάει μόνος όταν σταματήσει κι η καρδιά σου.

Cult of Luna- The Raging River



Oι Cult of Luna μπορεί να το διαφήμισαν σαν EP κυκλοφορία αλλά με 38 λεπτά διάρκεια όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για το νέο Post metal album διαμάντι της μπάντας. Οι Γερμανοί πιονέροι του ήχου παραδίδουν μαθήματα και πάλι για το πώς μπορείς να φτιάξεις έναν εξαιρετικό δίσκο, με ανατριχιαστική σινεματική ατμόσφαιρα και συνθέσεις που γράφτηκαν για να γίνουν κλασσικές. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ξεκάθαρα η συνεργασία τους με τον μαυροφορεμένο Μεσσία, Mark Lanegan στο Inside of A Dream.

Lana Del Rey- Chemtrails over the Country Club



Συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε στο Νorman Fucking Rockwell!! το πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας ξαναχτυπά με έναν ακόμη δίσκο που αναμένεται να γίνει κλασικός. Ιδιοφυές songwriting, προβοκατόρικοι στίχοι και τραγούδια που για άλλη μια φορά, δεν απευθύνονται μόνο στους σκληροπυρηνικούς της fans, συνθέτουν το νέο album, αφήνοντας μια γλυκιά μελαγχολία ως κατευόδιο σε κάθε ακρόαση του.

Nick Cave & Warren Ellis- Carnage



Άλλη μια συνάντηση γιγάντων κι εδώ, με τα δύο πολύ καλά φιλαράκια να βρίσκονται και πάλι μαζί στο στούντιο για να μας μαυρίσουν το σύμπαν με όσα κρύβει η βασανισμένη αλήθεια τους. Ο δίσκος είναι βαθιά ποιητικός κι ακροβατεί ανάμεσα στον σπαρακτικό τρόπο που αποδίδει τις λέξεις ο Cave πίσω από το μικρόφωνο, όσο οι συνθέσεις του Ellis χτίζουν ένα εύθραυστο περίβλημα καλυμμένο με νότες, που φτάνουν μέχρι τα μύχια της ψυχούλας μας. Υπόκλιση.

Julien Baker- Little Oblivions



Η Julien Baker κυκλοφόρησε φέτος έναν δίσκο που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στον indie θρόνο της. Αγαπημένο παιδί των μουσικοκριτικών- κι όχι άδικα- η Baker, αν δεν έπεφτε πάνω στην πανδημία, θα γέμιζε με άνεση αυτή τη στιγμή μεγάλους συναυλιακούς χώρους, φιγουράροντας στα ψηλότερα slots των φεστιβάλ. Τώρα φιγουράρει πολύ ψηλά στις ακροάσεις μας στο Spotify, μιας και γράφει ειλικρινείς κι ανεπιτήδευτους ύμνους που καθαίρουν τον ακροατή. Ροκ στη σύλληψη μα ποπ στη διάθεση το Little Oblivions αναζητά το πικάπ σου. Άνοιξε του την πόρτα λοιπόν, μην χάνεις χρόνο.

Sleaford Mods- Spare Ribs



Όταν κοτζάμ Iggy Pop υποκλίνεται δημόσια στο ταλέντο σου τότε κάτι σωστό έχεις κάνει στην καριέρα σου. Οι Sleaford Mods είναι ένα ντουέτο αλητάμπουρων που φτιάχνει ηλεκτρονικά ηχοτόπια και φτύνει δηλητηριώδεις στίχους για όσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν γύρω μας. Badass attitude σε electro-pop χωράφια από την πιο «επικίνδυνη» μπάντα που ευτυχώς κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερη στα μουσικά πέριξ.

Οι καιροί απαιτούν ένα συγκρότημα σαν τους Sleaford Mods. Μόνο που δεν υπάρχουν άλλα συγκροτήματα σαν τους Sleaford Mods.

Balthazar- Sand



Πρωτοπόροι της Indie pop, τα καλά παιδιά των Balthazar έρχονται από το Βέλγιο και φέρνουν στις μουσικές τους βαλίτσες τον πιο ώριμο δίσκο της καριέρας τους. Το Sand ταράζει τα νερά της σκηνής, στεγάζοντας τις μουσικές ανησυχίες του διδύμου και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους. Μιλάμε για ένα album που είναι δεδομένο ότι θα γίνει το soundtrack  όσων τιμάνε το groove και θέλουν η indie rock τους να λοξοκοιτά σε funk και pop χωράφια. Από εμάς είναι ναι!

Tindersticks- Distractions



To μουσικό ταξίδι των Tindersticks μετρά ευτυχώς πολλά χρόνια, μιας κι η αρμάδα του Stuart Stapples έκλεισε πρόσφατα τριάντα χρόνια στο κουρμπέτι. Τριάντα χρόνια ποιοτικών κυκλοφοριών που προσκαλούν κάθε ακροατή να εξερευνήσει το σκοτεινό κι ιδιόρρυθμο ηχητικό σύμπαν των Tindersticks. Στον τελευταίο τους δίσκο, (13ος και τυχερός) παραμένουν στις επάλξεις δίνοντας ένα βιωματικό, ζεστό κι ανοίκεια τρυφερό album, που βρίσκει τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο νοσταλγικό και μελαγχολικό background των στίχων και τη φλόγα που κρύβουν οι μινιμαλιστικές, μα πολύ έξυπνες μελωδίες τους, αποκαλύπτοντας τις αρετές του γκρουπ.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v