5 ταινίες γεμάτες δράση και φαντασία για το σαββατόβραδο

Κυνηγητό, ειδικά εφέ, δράση, φαντασία – επιστημονική και μη – και άφθονο σασπένς υπόσχονται πέντε ταινίες που μπορείτε να δείτε τώρα στα αθηναϊκά σινεμά.
5 ταινίες γεμάτες δράση και φαντασία για το σαββατόβραδο
Η Μορφή του Νερού

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, αρκετά χρόνια μετά τον Λαβύρινθο του Πάνα, δημιουργεί μια ανάλογης αισθητικής και συναισθηματικής γοητείας ταινία φαντασίας που είναι υποψήφια για 13 Όσκαρ.
Η υπόθεση: Η Ελάιζα είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή, στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται. Η ζωή της, όμως, αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα.
Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ

Η Ληστεία του Αιώνα

Ο Christian Gudegast, σεναριογράφος κάποιων από τα πιο εμπορικά μπλοκμπάστερ δράσης των τελευταίων χρόνων, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες, που έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» για σίκουελ.
Η υπόθεση: Το Λος Άντζελες φιλοξενεί δύο δυναμικές ομάδες αντρών. Η μία είναι η ελίτ του αστυνομικού τμήματος και η άλλη είναι η πλέον πετυχημένη συμμορία ληστειών τράπεζας στην πολιτεία. Την ώρα που η συμμορία σχεδιάζει μια θεωρητικά αδύνατη ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της μεγαλούπολης, οι ζωές των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτές τις ομάδες διασταυρώνονται, ενώ για κάποια μέλη η επαφή γίνεται ακόμα πιο στενή.
Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ

Blade Runner 2049

Ο Dennis Villeneuve ανέλαβε να επαναφέρει το σύμπαν του Blade Runner στο σήμερα (ή μάλλον… στο 2049) και μας χάρισε ένα χορταστικό έπος σχεδόν τριών ωρών γεμάτο αριστοτεχνικά πλάνα και ατόφια επιστημονική φαντασία.
Η υπόθεση: Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, ένος άλλου blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ

Black Panther

Η Marvel μας παρασύρει σε μια περιπέτεια στα βάθη της Αφρικής όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, με πολλή δράση και λαμπερό καστ, στις τάξεις του οποίου ανήκουν οι Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Martin Freeman, Andy Serkis και Forest Whitaker.
Η υπόθεση: Ο Black Panther μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη.
Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ

Ο Λαβύρινθος: Η τελική δοκιμασία

Το τελευταίο μέρος της σειράς ταινιών του Λαβύρινθου επανενώνει τους ήρωες που απέδρασαν από τους λαβύρινθους των πρώτων ταινιών για μια τελική περιπέτεια.
Η υπόθεση: Ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία τους και πιο επικίνδυνη αποστολή μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους.
Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v