Οι ταινίες που πρέπει να δείτε πριν τα Όσκαρ

Η περίοδος των κινηματογραφικών βραβείων ξεκίνησε. Ιδού οι ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες και θα μας απασχολήσουν στα φετινά Όσκαρ.
Οι ταινίες που πρέπει να δείτε πριν τα Όσκαρ
Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέις κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στο δρόμο που οδηγεί στην κωμόπολη της, οι οποίες έχουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον σεβαστό σερίφη της περιοχής, Ουίλιαμ Ουίλοουμπι. Η ταινία του Μάρτιν Μακντόνα (Επτά Ψυχοπαθείς, Αποστολή στην Μπριζ) έχει όλα τα φόντα για να συλλέξει υποψηφιότητες για την σκηνοθεσία, το σενάριο και φυσικά τις ερμηνείες της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, του Σαμ Ρόκγουελ και του Γούντι Χάρελσον.

Η πιο σκοτεινή ώρα

Όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο Τσόρτσιλ, με 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους. Στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του κλήθηκε να τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Η ερμηνεία του Γκάρυ Όλντμαν σε αυτό το δράμα του Τζο Ράιτ (Εξιλέωση) και η μεταμόρφωσή του σε Τσόρτσιλ, κάνει ήδη τους ειδικούς να μιλάνε για… άχαστο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου.

Coco

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές- ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη χώρα τον προγόνων. Το Coco είναι η συγκινητική animation έκπληξη της χρονιάς, που κάτι μας λέει ότι θα φύγει με το Όσκαρ animated ταινίας από την φετινή τελετή.

The Florida Project

Στην σκιά του Μαγικού Βασιλείου της Ντίσνεϋλαντ, μια παρέα πιτσιρικάδων αναστατώνει καθημερινά με σκανταλιές τους ενοίκους ενός φθηνού μοτέλ, σκορπίζοντας χρώμα στις μουντές ζωές τους. Ο Σον Μπέικερ σκηνοθετεί και ο Γούιλεμ Νταφόε βαφτίζεται φαβορί για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου.

The Post 

Η Κέι Γκράχαμ, η πρώτη γυναίκα εκδότης εφημερίδας, και ο άτεγκτος συντάκτης της Μπεν Μπράντλι, προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Σε αυτό το δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την πραγματική ιστορία δημοσιοποίησης ενός μεγάλου σκανδάλου από την Washington Post, οι Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς ήδη (ξανα)προβάρουν τους λόγους τους για την αποδοχή των χρυσών αγαλματιδίων.

Βγαίνουν αυτή την Πέμπτη στις αίθουσες:

The Disaster Artist

Ένας φιλόδοξος ηθοποιός συναντά έναν παράξενο, μυστηριώδη άντρα σε ένα μάθημα υποκριτικής και δημιουργούν ένα δίδυμο, το οποίο ταξιδεύει στο Χόλιγουντ για να κάνει το όνειρά του πραγματικότητα. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο James Franco.

Εγώ, η Τόνια

Υπήρξε υποψήφια για τρεις Χρυσές Σφαίρες, και αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας της Τόνια Χάρντινγκ, της αμερικανίδας πρωταθλήτριας που κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του αθλητισμού: Λίγο πριν αγωνιστεί στον πάγο, κατηγορήθηκε πως προσπάθησε να βγάλει από τη μέση την αντίπαλό της. Με τους Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν.

Σημειώστε στις λίστες σας: Τις απόμενες εβδομάδες αναμένονται και άλλες ταινίες που σίγουρα θα «ακουστούν» πολύ στα Όσκαρ, όπως το Call me by your name, που συγκίνησε με την όμορφη ιστορία και το LGBT θέμα της, το The Shape of Water με τον Guillermo Del Toro να επιστρέφει σε μεγάλα κέφια και το Lady Bird της Greta Gerwig.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v