Οι ταινιάρες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Εννιά ταινίες-«διαμάντια» για να εγκαινιάσετε το καλοκαίρι στα θερινά σινεμαδάκια της Αθήνας με καλό κινηματογράφο.
Οι ταινιάρες που θα δούμε φέτος στα θερινά
Οι πιο απολαυστικές επανεκδόσεις, τα κλασικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης και τα σύγχρονα οσκαρικά «διαμαντάκια» που ξεχώρισαν την χρονιά που πέρασε προβάλλονται από αυτή την εβδομάδα στα θερινά σινεμά της Αθήνας και ξεχωρίζουμε τα καλύτερα.

Αριστουργήματα απ’ τα παλιά…

Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας (1987)

Ο Που-Γι ανεβαίνει στον θρόνο για να υπηρετήσει και να εξουσιάσει τον λαό της Κίνας, ακολουθώντας την παράδοση της αυτοκρατορίας. Μόνο που είναι μόλις τριών ετών. Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι παντρεύει Ιστορία και εικαστικό λυρισμό σε ένα αριστούργημα που βραβεύτηκε με εννιά Όσκαρ το 1988. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Cine Άλιμος (Ποσειδώνος 10, παραλία Αλίμου).

Το Ηλιοτρόπιο (1970)

Ο Βιτόριο ντε Σίκα, ένας από τους μεγαλύτερους ιταλούς δημιουργούς, αφηγείται την αναζήτηση μιας Ιταλίδας, που ψάχνει την άντρα της, ο οποίος πολεμούσε στη Σοβιετική Ένωση κατά την Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρωταγωνιστούν ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η Σοφία Λόρεν. Αυτή την εβδομάδα, η ταινία προβάλλεται στο Σινέ Ζέφυρος (Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα).

Στην Παγίδα του Νόμου (1986)

Η παρέα του Τομ Γουέιτς, του Ρομπέρτο Μπενίνι και του Τζον Λούρι επιχειρεί να ξεφύγει από την «παγίδα του νόμου» αλλά και το… κακό της ριζικό, σε μία κλασική ταινία του Τζιμ Τζάρμους, γεμάτη από το ιδιαίτερο χιούμορ και την γοητεία του ανεξάρτητου, ιδιαίτερου σινεμά του. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στους κινηματογράφους Μαργαρίτα (Δ. Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι) και Φλερύ (Σκίπη 5, Καλλιθέα).

Δαιμονισμένος Άγγελος (1987)

Ένας εκκεντρικός άντρας προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για να εντοπίσει έναν εξαφανισμένο τραγουδιστή, και ο Άλαν Πάρκερ σκηνοθετεί αυτό το γεμάτο ένταση νουάρ των ‘80s, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Μίκι Ρουρκ και τη Σαρλότ Ράμπλινγκ. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Βοξ (πλατεία Εξαρχείων), στο Σινέ Παράδεισος (Ζάππα 4, Κορυδαλλός) και στο Αττικόν Άλσος (Αττικό Άλσος, περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου).

Και η νέα σοδειά…

Ο Εμποράκος

Ένα ζευγάρι που συμμετέχει στο ανέβασμα της παράστασης του «Θάνατου του Εμποράκου» αναγκάζεται να μετακομίσει, αλλά την πρώτη ημέρα στο νέο σπίτι θα συμβεί κάτι που θα ταράξει όλες τις ισορροπίες, αναδύοντας βαθιά κομμάτια του ψυχισμού των ηρώων. Σκηνοθετεί ο πιο ενδιαφέρων ιρανός δημιουργός, Ασγκάρ Φαραντί, σκηνοθέτης του «Ένας Χωρισμός» και «Το Παρελθόν». Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Σινέ Μαριλένα (Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα).

Τόνι Έρντμαν

Ένας μοναχικός καθηγητής με χόμπι να μεταμφιέζεται, εμφανίζεται μπροστά στην κόρη του, με την οποία έχει απομακρυνθεί. Εισβάλλει στη ζωή της μεταμφιεσμένος και συστηνόμενος σαν Τόνι Έρντμαν, αφορμή για ένα παράξενο ταξίδι αποδοχής και ενηλικίωσης μεταξύ πατέρα και κόρης. Η ταινία έλαβε το βραβείο κριτικών στις Κάννες και αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Cine Άλιμος (Ποσειδώνος 10, παραλία Αλίμου) και Σινέ Πετρούπολις (25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη).

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

Ο περσινός Χρυσός Φοίνικας είναι η τελευταία ταινία του πάντα μαχητικού και πολιτικά σκεπτόμενου Κεν Λόουτς, με την ιστορία ενός ηλικιωμένου ξυλουργού που περιμένει το εργατικό επίδομα για να ζήσει, αλλά έχει να αντιμετωπίσει το τέρας της γραφειοκρατίας. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Σινέ Νίκαια (Θηβών 245, Νίκαια).

Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα

Ένας μοναχικός άντρας, μετά τον θάνατο του μεγάλου του αδερφού, καλείται να αφήσει τη ζωή του για να αναλάβει την κηδεμονία του ανιψιού του, επιστρέφοντας στον τόπο που του κατέστρεψε τη ζωή. Στην «πόλη δίπλα στη θάλασσα» που κάνει τα πάντα για να του ανοίξει παλιές πληγές. Όσκαρ σεναρίου και Α’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέισι Άφλεκ, μεστή σκηνοθεσία από τον Κένεθ Λόνεργκαν. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται στο Σινέ Αελλώ (Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα).

Moonlight

Λυρικό, εικαστικά εντυπωσιακά και συγκινητικό, το Moonlight είναι η ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού Αφροαμερικανού στο Μαϊάμι, με φόντο τον κόσμο των ναρκωτικών, της βίας και των καταπιεσμένων σεξουαλικών απωθημένων. Η ταινία που έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας φέτος, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Σινέ Μαριλένα (Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα).



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v