11 ταινίες πιο σέξι από το 50 Shades of Grey

Το σεξ ήταν πάντα από τα πιο βασικά στοιχεία του εμπορικού σινεμά. Αλλά υπάρχουν μερικές ταινίες που το έκαναν σωστά.
11 ταινίες πιο σέξι από το 50 Shades of Grey
Κάποιες ταινίες είναι τολμηρές, και κάποιες ταινίες είναι τόσο ερωτικές, που σε κάνουν να ξεχνάς ότι το σώμα σου έχει κι άλλες βασικές ανάγκες πέρα από το σεξ. Αν πιστέψουμε τους κριτικούς – και μια μεγάλη μερίδα των θεατών – το πολυαναμενόμενο 50 Shades of Grey κατάφερε να εστιάσει σε μια διαφορετική σωματική δραστηριότητα· το χασμουρητό. Γι’ αυτό ορίστε μία βολική λίστα με έντεκα ταινίες που όντως θα σας αναστατώσουν, αντί να πληρώσετε εισητήριο για δυο ώρες με λίγο ξενέρωτο σεξ. Ή για να ξεβγάλετε την βαρεμάρα του από πάνω σας, αν το έχετε ήδη υποστεί.

Εννιάμισι βδομάδες (Nine ½ Weeks)
 Η κλασικότερη των κλασικών. Ο Μίκι Ρουρκ (πριν τα ναρκωτικά) και η Κιμ Μπάσιντζερ (για την οποία δεν θα υπάρξει ποτέ κάτι κακό να γράψεις σε μια παρένθεση) απολαμβάνουν το σεξ με συνοδεία φαγητού, μέσα στη βροχή, και οπουδήποτε αλλού, επειδή είναι νέοι, ωραίοι και θέλουν ο ένας τον άλλο. Και πρακτικά είναι η ίδια ιστορία. Αλλά με πολύ πιο καυτό σεξ.

Βασικό ένστικτο (Basic Instinct)
 Και άλλη μία που όλοι έχουμε δει, μα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξαναδούμε. Ίντριγκα, ανατροπές, 90s αισθητική και πολύ άγριο σεξ. Και ίσως το πιο εμβληματικό σταύρωμα ποδιών στην ιστορία του κόσμου. Για την ακρίβεια, η μόνη περίσταση εμβληματικού σταυρώματος ποδιών – προσπαθούμε να ξεχάσουμε το sequel που γυρίστηκε δέκα χρόνια μετά.

Παράνομα δεμένες (Bound)
 Τα αδέρφια Γουακόφσκι, που δημιούργησαν τον κόσμο του Μάτριξ, έγραψαν αυτή την νεονουάρ ιστορία για δύο γυναίκες που κλέβουν δύο εκατομμύρια από την Μαφία για να το σκάσουν μαζί. Κι εμείς να προσπαθούμε να διαλέξουμε τι είναι καλύτερο: το απίστευτο μαύρο χιούμορ, η Τζένιφερ Τίλι (που είναι από τις πιο υποτιμημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ), ή το ρεαλιστικότατο λεσβιακό σεξ; Όλα μαζί. Επειδή αυτή η ταινία είναι υπέροχη.

Wild Things
 Ας μετρήσουμε τους λόγους για τους οποίους αυτή η ταινία είναι κορυφαία. Η Ντενίζ Ρίτσαρντς βγαίνει από την πίσίνα. Η Ντενίζ Ρίτσαρντς κάνει σεξ με την Νεβ Κάμπελ σε μια άλλη πισίνα. Μετά οι δυο τους κάνουν σεξ με τον Ματ Ντίλον. Μέχρι να ανεβάσεις το σαγόνι σου από την ανατροπή που μόλις είδες, εμφανίζεται μια άλλη. Μιλάμε για το σενάριο και την απόλυτη ξεδιαντροπιά ενός b-movie, με τα λεφτά και τους σταρ του Χόλιγουντ. Μακάρι όλα τα σκουπίδια να ήταν τόσο εξωφρενικά διασκεδαστικά.

Crash
 Και περνώντας σε πιο νταρκ καταστάσεις, το Crash είναι μια ταινία με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Έχει άτομα που ερεθίζονται με αυτοκινητικά δυστυχήματα. Έχει δυσλειτουργικές σχέσεις. Έχει απιστία. Στην χειρότερη περίπτωση, θα νιώσετε καλύτερα με την ζωή σας, αλλά θα έχετε πάρει και πολλές ιδέες. Ελπίζουμε απλά να μείνετε στις πιο συμβατικές από όσες προτείνει η ταινία.

Mullholland Drive
 Ναι, το ξέρω, είναι δυόμισι ώρες, και είναι πιο μπερδεμένο κι από τις απαιτήσεις των γονιών σου όταν είσαι είκοσι. Αλλά αν αφήσεις τον εαυτό σου λίγο ελεύθερο, θα δεις μία απίστευτη μεταφορά για τον κόσμο του Χόλιγουντ και πόσο σκληρός είναι για τις γυναίκες σταρ του. Χωρίς να αναφέρουμε το καυτό σεξ.

Showgirls
 Κι επειδή πολλή κουλτούρα μπορεί να πέσει βαριά, εναλλακτικά μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη ταινία/ένοχη απόλαυση. Υπάρχει λόγος που γι’ αυτή την ταινία φτιάχτηκε η φράση ‘τόσο κακό που καταντά καλό’. Δεν υπάρχει συνοχή. Ουσιαστικά δεν υπάρχει πλοκή, κι αν υπάρχει δεν μας αφορά. Υπάρχουν όμως πολλές κακές ατάκες για να φωνάζετε με τους φίλους σας ο ένας στα μούτρα του άλλου, και ένας τόνος γυμνές σκηνές. Είναι σέξι, είναι και αστεία, και είναι υπερβολικά μεγάλος πολιτισμικός θησαυρός για να την αγνοήσετε.

Ερωτικά παιχνίδια (Cruel Intentions)
 Άλλος ένας θρύλος των 90s, με ένα από τα πιο σέξι καστ που έχει μαζέψει ποτέ σκηνοθέτης. Κι αν το βίντεο (που μαζί με το σταυροπόδι της Σάρον Στόουν αποτελούν τις δύο σκηνές της δεκαετίας που έχουν λιώσει απ’ το rewind στις περισσότερες κασέτες) δεν σας κάνει, ο πρωταγωνιστής της, Ράιαν Φίλιπι (ο οποίος τώρα είναι σαράντα και μοιάζει ακόμα για δεκαοχτώ) περνάει τον περισσότερο χρόνο του στη σκηνή σε διάφορα επίπεδα γύμνιας. Κι επίσης είναι πάντα διασκεδαστικό να βλέπεις ωραίους ανθρώπους να λένε πολύ μεγάλες κακίες ο ένας στον άλλον.

Magic Mike
 Κι επειδή αυτή η λίστα χρειάζεται περισσότερη τεστοστερόνη, για όσους ζουν κάτω από μια πέτρα, το Magic Mike ήταν η πιο απενοχοποιημένη απόλαυση για τους λάτρεις του αντρικού σώματος. Γιατί δεν είναι μόνο γυμνό, έχει και καλή ιστορία. Βέβαια, αν θέλετε να εστιάσετε μόνο στο γυμνό, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας κρίνει. Σύντομα και sequel.

Θέλω και τη μαμά σου (Y Tu Mamá También)
 Ένα road movie για την ενηλικίωση, μέσα στο μεξικάνικο καλοκαίρι. Η ιστορία είναι κάπως λυπητερή, αλλά συνδέεσαι με τους χαρακτήρες – και τις σεξουαλικές τους αναζητήσεις – τόσο πολύ, που θα θες να την δεις ξανά και ξανά.

Shortbus
 Δείτε αυτό το τρέιλερ. Αυτές είναι όλες κι όλες οι σκηνές του Shortbus που επιτρέπεται να σας δείξουμε. Η υπόλοιπη ταινία βλέπεται μόνο με κλειδωμένες πόρτες ή/και ακουστικά. Όλοι οι χαρακτήρες του Τζον Κάμερον Μίτσελ κάνουν σεξ για να βρουν κάτι. Τις περισσότερες φορές αγάπη. Μέσα από εξωφρενικά λεπτομερείς (και αληθινές) ερωτικές σκηνές, η ταινία καταφέρνει όχι μόνο να μην φαίνεται πορνογραφική, αλλά να γίνεται και εντελώς ανθρώπινη.

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v