Οι ταινίες που έρχονται μέσα στο 2015

Οσκαρικές παραγωγές, στιλάτες περιπέτειες και πολυαναμενόμενα σίκουελ γεμίζουν με σινεφίλ προσανατολισμό το 2015.
Οι ταινίες που έρχονται μέσα στο 2015
του Λουκά Τσουκνίδα

Λίγο καιρό πριν την καθιερωμένη βραδιά των Όσκαρ, εκεί που οι προτεινόμενοι διεκδικούν μια δεύτερη “ζωή” στις απανταχού κινηματογραφικές αίθουσες, ορίστε μια μικρή λίστα με μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που θα δούμε έως το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της επόμενης κινηματογραφικής σεζόν.

WHIPLASH του Ντέμιεν Τσαζέλ
Η δεύτερη τζαζ ταινία του Τσαζέλ μετά το συμπαθητικό “Guy and Madeline on a Park Bench” και πριν το πολυαναμενόμενο πια “La La Land” ίσως αποδειχθεί και μία απ' τις καλύτερες κινηματογραφικές απολαύσεις της χρονιάς.


SELMA της Άβα Ντουβερνέι
Μια ανερχόμενη αφροαμερικανή σκηνοθέτης συγκεντρώνει ένα εξαιρετικό καστ για να αναπαραστήσει ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας, τη θρυλική πορεία προς της Σέλμα της Αλαμπάμα, της οποίας ηγήθηκε ο ίδιος ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.


KINGSMAN: THE SECRET SERVICE του Μάθιου Βον
Μια στιλάτη περιπέτεια βγαλμένη απ' τις σελίδες των κόμικς διά χειρός Μάθιου Βον, ειδικού επί τέτοιων ειδικών διασκευών. Χιούμορ, ξύλο, καταιγιστικοί ρυθμοί κι ένας ψευδός Σάμουελ Τζάκσον.


AMERICAN SNIPER του Κλιντ Ίστγουντ
Ο γερο-Κλιντ επιστρέφει με κάτι που ξέρει να κάνει καλά, μια βιογραφική ταινία βασισμένη στο βιβλίο ενός ελεύθερου σκοπευτή με τέσσερις θητείες στο Ιράκ και ένα μεγάλο αριθμό “εξολοθρεύσεων”. Κι ο Μπράντλεϊ Κούπερ ξαναζαχαρώνει το Όσκαρ.


WILD του Ζαν Μαρκ Βαλέ
Η αληθινή ιστορία της Σέριλ Στρέιντ, μιας γυναίκας που περπάτησε 1000 μίλια για να ξεφύγει απ' όσα δυσάρεστα και αυτοκαταστροφικά είχαν κυριεύσει τη ζωή της. Ο Ζαν Μαρκ Βαλέ ξέρει πως να χτίσει ένα δράμα κι η Ρις Γουίδερσπουν ξέρει πως να το σηκώσει στις πλάτες της.
 
ΙNHERENT VICE του Πολ Τόμας Άντερσον
Ο Π.Τ. Άντερσον μεταφέρει Τόμας Πίντσον στη μεγάλη οθόνη. Το αποτέλεσμα δείχνει να έχει δράση, μυστήριο, μοιάζει όσο ακριβώς χρειάζεται με κωμωδία και διαθέτει ένα απ' τα καλύτερα σύνολα πρωταγωνιστών που θα δούμε φέτος.


BLACK SEA του Κέβιν Μακντόναλντ
Ένα μυθικό υποβρύχιο μ' ένα μυθικό θησαυρό στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας και μια αντρική περιπέτεια διά χειρός Κέβιν Μακντόναλντ, με τον Τζουντ Λο και τον Μπεν Μέντελσον να αναλαμβάνουν ν' ανεβάσουν την αδρεναλίνη.


FISHING WITHOUT NETS του Κάτερ Οντιέρν
Μετά την επιτυχία του “Captain Phillips”, ακόμη μια ταινία που διαδραματίζεται στη Σομαλία, έχει θέμα της την πειρατεία και παρουσιάζει ένα καστ από σομαλούς ηθοποιούς. Δε μοιάζει να πρωτοτυπεί, αλλά κεντρίζει το ενδιαφέρον.


IN THE HEART OF THE SEA του Ρον Χάουαρντ
Η θαλασσινή περιπέτεια εποχής του Ρον Χάουαρντ είναι η ιστορία της ασύλληπτης μάχης μιας ομάδας ναυτικών με μια τεράστια φάλαινα, η οποία ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το “Μόμπι Ντικ” του.


Σ' αυτές, προσθέστε τα σίκουελ “The Avengers: The Age of Ultron” και “Furious 7”, το “Terminator Genisys” με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, το “Mad Max: Fury Road” με τον Τομ Χάρντι καθώς και το νοσταλγικό ριμέικ του Γκάι Ρίτσι “The Man from U.N.C.L.E.” και οι επόμενοι κινηματογραφικοί μήνες αναμένονται άκρως διασκεδαστικοί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v