9ο SFF-rated Athens: Το Φανταστικό σινεμά επιστρέφει

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας επιστρέφει στην οθόνη του Μικρόκοσμου για μια… φανταστική εβδομάδα.
9ο SFF-rated Athens: Το Φανταστικό σινεμά επιστρέφει
Το 9ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηµατογραφικό Φεστιβάλ Επιστηµονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του µε τους Έλληνες λάτρεις του είδους (και όχι µόνο), είναι και πάλι εδώ για να δώσει στις νύχτες του Μαρτίου άλλη διάσταση.

Η 9η διοργάνωση θα πραγµατοποιηθεί από την Πέµπτη 20 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου στον καθιερωµένο τόπο συνάντησης, στον κινηµατογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter (Λεωφ. Συγγρού 106, Μετρό Συγγρού-Φιξ). Οι προβολές φέτος πραγµατοποιούνται µε ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης, προκειµένου να ικανοποιήσουν και τα πιο «απαιτητικά» µάτια.

Με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές 8€ και 5€ φοιτητικό -απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών- η 9η διοργάνωση, με την φιλοδοξία να προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, μυημένο ή λιγότερο μυημένο, μια προσιτή όσο και μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να παρακολουθήσει με ένα μόνο εισιτήριο και τις τέσσερις προβολές της ημέρας.

Ηighlights της φετινής διοργάνωσης:
• Έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς, με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους
• Αφιέρωμα στα Games
• Ευρωπαϊκές πρεμιέρες και avant-premières
• Λανσάρισμα του νέου διπλού συλλεκτικού dvd, με ταινίες μικρού μήκους από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013.
• Αμέτρητα δώρα για το Κοινό

Από φέτος το SFF-rated ATHENS φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρµα για όλες τις ελληνικές παραγωγές του είδους, δίνοντας βήµα στους Έλληνες δηµιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έλθουν σε επαφή µε το κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθούν τρεις ταινίες µεγάλου µήκους, δεκαπέντε µικρού µήκους.

Ειδικά για τους φανατικούς λάτρεις των games, την Δευτέρα 24 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί αφιέρωµα µε ταινίες µικρού µήκους, ντοκυµαντέρ, αλλά και «προφητικές» θρυλικές ταινίες, όπως το “eXistenZ” του David Cronenberg.

Θα δούμε επίσης την πολυσυζητημένη ταινία του Θάνου Κερμίτση «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος», την ταινία του Άγγελου Σπάρταλη «Από τη Γη στη Σελήνη», το «Divergent» του Neil Burger με την Kate Winslet σε avant-premiere και αρκετές ακόμη πρεμιέρες όπως τον «Κοσμοναύτη», το «Search for Simon» και τα «Θύματα Απαγωγής».

Και για εκείνους που πιστεύουν ότι µία προβολή δεν είναι αρκετή, το νέο διπλό συλλεκτικό dvd µε επιλεγµένες ταινίες µικρού µήκους του Φεστιβάλ, αυτή τη φορά από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013 είναι γεγονός. Σημειώστε πως, όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισµένες στα ελληνικά. Και όπως πάντα το SFF-rated ATHENS θα κερνάει το κοινό του σφηνάκια αψέντι, το ποτό της φαντασίας.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ ή κατεβάζοντας το αρχείο του φεστιβάλ που θα βρείτε πάνω δεξιά στα Σχετικά Έγγραφα.  


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v