30 trivia που δεν ξέρατε για τις αγαπημένες σας ταινίες

Τα παρασκήνια των πιο δημοφιλών ταινιών της κινηματογραφικής ιστορίας κρύβουν απίστευτες εκπλήξεις, κι εμείς συγκεντρώνουμε 30 από τις πιο «πιπεράτες».
30 trivia που δεν ξέρατε για τις αγαπημένες σας ταινίες
Τι δουλειά έχουν οι γάιδαροι στο Τζουράσικ Παρκ; Σε ποια ταινία φτιάχτηκε ένας ολόκληρος βούρκος από σοκολάτα και φυστικοβούτυρο; Πώς συντέλεσε ο Τομ Κρουζ στην ακμή του αμερικανικού ναυτικού; Οι πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές παραγωγές κρύβουν συχνά «διαμαντάκια» στα παρασκήνιά τους. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τριάντα τέτοια απίστευτα facts και άχρηστες, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας κάνουν να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες με άλλο μάτι.

*Το υπερεπιτυχημένο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» προέκυψε από το αποτυχημένο σενάριο μιας ταινίας με τίτλο «Commando 2».

Samuel Jackson απαίτησε από τους παραγωγούς της ταινίας «Snakes on a Plane» να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος τίτλος, γιατί ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο δέχτηκε να παίξει στην ταινία.

*Αντί να χρησιμοποιήσει ψηφιακά κατασκευασμένες εικόνες και εφέ, ο Τιμ Μπάρτον προτίμησε να εκπαιδεύσει 40 σκίουρους να σπάνε καρύδια για την ταινία «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας».

*Εξαιτίας ενός φερμουάρ που έσπασε, η Olivia Newton-John αναγκάστηκε να αφήσει τους συντελεστές να την… ράψουν μέσα στο παντελόνι της στην τελική σκηνή του Grease.


*Οι ήχοι που ακούσατε να βγάζουν οι βραχιόσαυροι στο Τζουράσικ Παρκ ήταν ένας συνδυασμός ήχων από φάλαινες και γαϊδάρους.

*Στην ταινία «National Treasure» - είναι η περιπέτεια στην οποία ο Nicolas Cage προσπαθεί να ανακαλύψει σπουδαία κειμήλια του αμερικανικού έθνους και να ξεσκεπάσει ολόκληρη συνωμοσία- οι καλοί χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google και οι κακοί της Yahoo!

*Η ταινία «Django Unchained», ήταν η πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που ο Leonardo DiCaprio δεν έλαβε την υψηλότερη αμοιβή σε ταινία που έπαιξε.


*Για την ταινία του Κιούμπρικ, «Dr Strangelove», ο Peter Sellers έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια, ήτοι το 55% του budget ολόκληρης της ταινίας. Ο Κιούμπρικ φέρεται να έχει πει για την ταινία πως «Πήρα τρεις στην τιμή των έξι».

Ryan Gosling, που σήμερα είναι το νούμερο ένα όνομα στις… αφίσες των κοριτσίστικων δωματίων, κέρδισε τον ρόλο στο «The Notebook», γιατί ο σκηνοθέτης ήθελε κάποιον «μη όμορφο».

*Το πλήρες υλικό που γύρισε ο Κιούμπρικ για την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» είχε διάρκεια που αντιστοιχούσε στο 200πλάσιο της τελικής διάρκειας της ταινίας.

*Στο κλασικό θρίλερ «Halloween», η μάσκα του δολοφόνου είναι στην πραγματικότητα μια «αποκριάτικη» μάσκα του Captain Kirk (Star Trek), την οποία αγόρασαν για λιγότερο από δύο δολάρια και προσάρμοσαν ώστε να προκύψει αυτή που εμφανίζεται στην ταινία.

*Η φράση «old sport» (η προσφώνηση του DiCaprio προς τον MacGuire) ακούγεται 55 φορές στην ταινία The Great Gatsby.

Kevin Spacey έκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο του στο Se7en μόλις δύο ημέρες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα.

*Σε μια σκηνή του Slumdog Millionaire, ο Τζαμάλ πέφτει σε ένα λάκκο με… περιττώματα. Στην πραγματικότητα, ήταν φτιαγμένα από ένα μίγμα σοκολάτας και φυστικοβούτυρου.


*Μετά την προβολή του Top Gun στους κινηματογράφους, ο αριθμός των νέων που δήλωσαν κατάταξη στο Ναυτικό των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 500%.

*Μέχρι το τέλος της σειράς ταινιών του Harry Potter, ο πρωταγωνιστής Daniel Radcliffe φόρεσε 160 διαφορετικά ζευγάρια γυαλιών.

Steven Spielberg ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του το 2002. Για πτυχιακή του ταινία, παρουσίασε την «Λίστα του Σίντλερ».

*Το Χόμπιτ έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη πολύ πριν το πιάσει στα χέρια του ο Peter Jackson. Οι σοβιετικοί πρόλαβαν να το μεταφέρουν στον κινηματογράφο το 1985, σε μία εκδοχή που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

*Οι ηθοποιοί που χάρισαν τις φωνές τους στον Μίκυ και την Μίνι Μάους την δεκαετία του ’30, παντρεύτηκαν στην πραγματικότητα.

*Στην σκηνή του Alien στην οποία το εξωγήινο πλάσμα βγαίνει από το στομάχι του John Hurt, οι ηθοποιοί δεν είχαν ιδέα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο – κάτι που φαίνεται στις αντιδράσεις τους.

*Η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε ήταν η πρώτη του μετά από 12 χρόνια, στην οποία δεν έπαιξε ο Leonardo Di Caprio.

*Το συμβόλαιο του Pierce Brosnan για τον ρόλο του ως James Bond του απαγόρευε να φορέσει πλήρες σμόκιν σε οποιαδήποτε μη-Bond ταινία έπαιξε τις χρονιές 1995-2002.
Walt Disney δεν επέτρεψε στον Alfred Hitchcock να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Disneyland την δεκαετία του ’60, «επειδή είχε κάνει εκείνη την αηδιαστική ταινία, το “Ψυχώ”».

*Ο Πούμπα στην ταινία «Lion King» ήταν ο πρώτος χαρακτήρας στην ιστορία της Disney που… αερίστηκε.


*Κάθε φορά που ο John Travolta πηγαίνει στην τουαλέτα, στην ταινία Pulp Fiction, κάτι κακό συμβαίνει.

*Στο «Drive», στην σκηνή που ο Ron Pearlman ξυλοφορτώνεται στην παραλία, σπάει στην πραγματικότητα το γόνατό του και τα ουρλιαχτά πόνου ήταν αληθινά.

*Στην σκηνή της «παράταξης» των «Συνήθων Υπόπτων»  στο αστυνομικό τμήμα, οι πρωταγωνιστές υποτίθεται πως θα έπρεπε να παραμένουν σοβαροί. Ωστόσο, στα γυρίσματα, ο Benicio Del Toro δεν μπορούσε να σταματήσει να… αερίζεται, κάτι που προκάλεσε γέλια σε όλους τους υπόλοιπους και η σκηνή έγινε ιδιαίτερα εύθυμη.


Walt Disney πλήρωσε τους σχεδιαστές της Χιονάτης και των Επτά Νάνων 5 δολάρια για κάθε καρέ που τελικά ενσωματώθηκε στην ταινία.

Katherine Hepburn κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «African Queen» έπινε μόνο νερό, ως έκφραση διαμαρτυρίας προς τον αλκοολισμό του John Huston και του Humphrey Bogart. Ωστόσο, το νερό ήταν μολυσμένο, και ολόκληρο το cast και το συνεργείο της παραγωγής αρρώστησε, εκτός από τους Huston και Bogart που δεν έπαθαν τίποτα επειδή έπιναν μόνο ουίσκι.

Darth Vader εμφανίζεται στην οθόνη για μόλις… 12 λεπτά στην αρχική τριλογία του Star Wars.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v