10 ταινίες για την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου

Συγκεντρώνουμε προτάσεις για DVD που θα φέρουν τον… έρωτα στο σαλόνι σας, καθώς και τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον φτερωτό θεό που προβάλλονται τώρα στις σκοτεινές αίθουσες, για να τιμήσετε τον Άγιο Βαλεντίνο ρομαντικά και κινηματογραφικά.
10 ταινίες για την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου
Ο φτερωτός θεός γιορτάζει, αλλά ο καιρός δεν του κάνει το χατίρι: Η βροχή πιθανότατα θα μας κρατήσει μέσα απόψε, και ο καιρός, η διάθεση, το ελαφρύ πορτοφόλι, συνηγορούν στο να πατήσουμε το play και να απολαύσουμε ταινίες για… δύο.

Για να περάσετε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, -ή έστω για να το αρχίσετε- σας προτείνουμε πέντε ταινίες για να δείτε στο σπίτι (τρέξτε σε όποιο videoclub έχει απομείνει στην γειτονιά σας, γιατί πιθανότατα οι περισσότεροι σήμερα θα σπεύσουν για ρομαντικές κομεντί) αλλά και τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον… έρωτα, που παίζονται απόψε στις σκοτεινές αίθουσες.

*Αγάπα με αν τολμάς

Δύο συμπαθέστατοι Γάλλοι επιδίδονται από παιδιά σε ένα παιχνίδι θάρρους ή αλήθειας, και το συνεχίζουν ως ενήλικοι, προσπαθώντας να επιτρέψουν στον έρωτά τους να επιζήσει μέσα από τους εγωισμούς τους. Ο Guillaume Canet και η Marion Cotillard συγκινούν τις απανταχού ρομαντικές ψυχές με την φράση τους “pas ou pas cap?” και δίκαια αποκτούν μια θέση στις πιο επιτυχημένες ταινίες περί έρωτα των τελευταίων δεκαετιών.

*PS I love you

Ο Gerard Butler αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, και μαζί του αφήνει συντετριμμένη την Hilary Swank, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Όταν όμως αρχίζουν σταδιακά να της έρχονται γράμματα από τον νεκρό σύντροφό της, που είχε προνοήσει να της δώσει με αυτόν τον τρόπο οδηγίες για να ξεπεράσει τον πόνο της, τα δάκρυα των θεατών δεν αργούν να έρθουν. Κάθε γράμμα του τελειώνει με την φράση «P.S. I love you» και κάθε προβολή της ταινίας τελειώνει με ένα μάτσο χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα δίπλα από τον καναπέ.

*The Notebook

Απέκτησε την φήμη της πιο cheesy ταινίας των τελευταίων ετών, αλλά το θρυλικό «Ημερολόγιο» κάνει άριστα την δουλειά για την οποία προοριζόταν. Περιγράφει την πορεία ενός μεγάλου έρωτα, τους βάζει τα σωστά εμπόδια, κορυφώνει την δραματική ένταση σε σωστά σημεία και έχει άσσο στο μανίκι του τον άγνωστο τότε Ryan Gosling, που δεν σταμάτησε από την πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας να καίει γυναικείες καρδιές, μέχρι και σήμερα. Έξτρα συγκίνηση, η δραματική παρουσία της Gena Rowlands, που ελέω Alzheimer’s ξεχνά τον μεγάλο της έρωτα.

*Breakfast at Tiffany’s

Η «κορωνίδα» των ρομαντικών κομεντί εγκαινίασε το είδος πριν αρκετές δεκαετίες, και προσέφερε στην ποπ κουλτούρα ένα από τα αγαπημένα της αστραφτερά όσο και αέρινα είδωλα: Την Audrey Hepburn, που φορά το μαύρο της φόρεμα, και αναζητά μάταια τον – αδιέξοδο- έρωτα στο πρόσωπο του νέου της γείτονα, και φυσικά, στις βιτρίνες του Τίφανις, ανάμεσα στα διαμαντένια δαχτυλίδια και τις μελιστάλαχτες καντάδες στο παράθυρό της.

*Pretty Woman

Ο έρωτας κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά, γι’ αυτό και ο φτερωτός θεός φρόντισε να περιποιηθεί τον Richard Gere, ο οποίος προσέλαβε για πλάκα μια ιερόδουλη, την οποία τελικά ερωτεύτηκε. Και δεν ήταν άλλη από την Julia Roberts, η οποία τον ερωτεύτηκε εξίσου έντονα, με αποτέλεσμα κάθε κοπέλα που την βλέπει να κατακτά τον «ιππότη με το άσπρο άλογο» και τα γκρίζα γοητευτικά μαλλιά, να εύχεται να ήταν στην θέση της… ιερόδουλης.

Ο έρωτας στην σκοτεινή αίθουσα

Δείτε ποιες ταινίες παίζονται απόψε στην μεγάλη οθόνη και σας προσκαλούν να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ποπ κορν και χέρι-χέρι θέαση με το άλλο σας μισό.

*Οδηγός Αισιοδοξίας

Ο Bradley Cooper μετά από πολλούς μήνες στο ψυχιατρείο, επιστρέφει στο πατρικό του με στόχο να ξανακερδίσει την γυναίκα του, αλλά η γειτόνισσα Jennifer Lawrence μπαίνει στην ζωή του και ανατρέπει τα δεδομένα. Και η ίδια με ουκ ολίγα ψυχολογικά προβλήματα, δυναμιτίζει τις ισορροπίες και η ρομαντική κομεντί μπλέκει με στοιχεία δράματος και ψυχολογίας, σε ένα αποτέλεσμα που πηγαίνει καρφωτό στα Όσκαρ. 
Δείτε εδώ τις αίθουσες και ώρες προβολής 

*Η αγάπη έρχεται στο τέλος
Η πιο δημοφιλής σοκολάτα φρόντισε να γεμίσει τους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη, χάρη στην πρεμιέρα της πιο ρομαντικής ελληνικής ταινίας που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Η Lacta δημιούργησε την μεγάλου μήκους ταινία “Love in the End”, στην οποία περιγράφονται οι παράλληλες ιστορίες τριών ζευγαριών σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας (και όχι μόνο). Η ταινία θα συγκινήσει κατά κύριο λόγο τις νεαρότερες ηλικίες, καθώς οι ιστορίες είναι μάλλον απλοϊκές – αν ψάχνετε κάτι σινεφίλ, μην το προτιμήσετε- αλλά η παραγωγή είναι αρκετά καλή και τα πρόσωπα φρέσκα. 
Δείτε τις αίθουσες και ώρες προβολών εδώ 

*Αν…

Όσα και να… σούρουμε στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, την ικανότητά του να αριστεύει στην παραγωγή ταινιών δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Καλογυρισμένη και «καλογυαλισμένη», η πρώτη σκηνοθετική προσπάθειά του μας μεταφέρει στην ρομαντική Πλάκα και περιγράφει τον μετ’ εμποδίων έρωτα του ίδιου με την Μαρίνα Καλογήρου. Το ρομάντζο τους δεν προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος, αλλά εγγυάται ωραίες αθηναϊκές εικόνες και την συνήθη βιρτουοζιτέ του Χριστόφορου στις μουσικές επιλογές. Με άλλα λόγια, κάντε την χάρη στην κοπέλα σας, έστω λόγω της ημέρας. 
Δείτε τις αίθουσες και ώρες προβολής εδώ 

*Blue Valentine

Καλές οι ανάλαφρες ρομαντικές κομεντί, αλλά κάποια ζευγάρια θέλουν και λίγο… δράμα. Αν ανήκετε σε αυτά τα ζευγάρια, ο Ryan Gosling και η Michelle Williams υπόσχονται να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον και να υγράνουν τα μάτια σας, μέσα από την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού, του οποίου σταδιακά μαθαίνουμε το παρελθόν, μέχρι και το δραματικό τέλος της σχέσης τους. 
Δείτε την αίθουσα και τις ώρες προβολής εδώ 

*One Day

Δύο φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, η Anne Hathaway και ο Jim Sturgess μας αποκαλύπτουν κινηματογραφικά τα μυστικά της σχέσης τους, μέσω της περιγραφής της 15ης Ιουλίου κάθε χρονιάς. Είναι η ημερομηνία της γνωριμίας τους σε ένα οργιώδες πάρτι αποφοίτησης, ενώ οι δυνατοί διάλογοι και τα έντονα συναισθήματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αναζήτηση χαρτομαντίλων στο τελευταίο τέταρτο της ταινίας. 
Δείτε εδώ την αίθουσα και τις ώρες προβολών 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v