Μια χρονιά σε 12 ταινίες

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη αφιέρωμα στα πολυαναμενόμενα blockbuster της χρονιάς, με τρεις παραγράφους που μιλούν για την επιστροφή του Μπάτμαν και του Κρίστοφερ Νόλαν. Όχι. Είναι ένας φόρος τιμής στις δώδεκα outsider ταινίες που πραγματικά περιμένουμε.
Μια χρονιά σε 12 ταινίες
του Λουκά Τσουκνίδα
 
Το 2012 θα είναι μια υπέροχη κινηματογραφική χρονιά. Ναι, καλά!

Και ο Νίκολας Κέιτζ είχε κάποτε κοιτάξει τον γιο του κατάματα μ' εκείνο το γεμάτο θλίψη για τον επικείμενο όλεθρο βλέμμα και του είχε υποσχεθεί ότι, εν μέσω χάους, το σκυλάκι του δεν πρόκειται να πάθει κανένα κακό. Κι όμως, ήξερε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έπρεπε να αφαιρέσει από ένα παιδί το δικαίωμα να ελπίζει. Καλύτερα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του σε κάθε μετέπειτα υπόσχεση ενηλίκου, απ' τη στιγμή που θα συμβεί το αναπόφευκτο. Αυτό μάλιστα. Θα ήταν ένα πραγματικά χρήσιμο εφόδιο για την υπόλοιπη, γεμάτη απογοητεύσεις, ζωή του.

Έτσι κι εγώ, λοιπόν, προσπερνώντας τα σίγουρα όπως το “War Horse” του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το “J.Edgar” του Κλιντ Ίστγουντ, το “The Dark Knight Rises” του Κρίστοφερ Νόλαν, το “Prometheus” του Ρίντλεϊ Σκοτ και το “The Avengers” του Τζος Γουέντον ή, ακόμη, το αστοιχημάτιστο “Hugo” του Μάρτιν Σκορτσέζε και το νοσταλγικό “Men In Black III” του Μπάρι Σόνενφελντ, υπόσχομαι ότι όλα θα πάνε καλά και ποντάρω τα υπογεγραμμένα εξάταπα του Νίκου Βαμβακούλα, το ανεκτίμητο αυτό ενθύμιο, σε 12 γερά αουτσάιντερ της σεζόν που διανύουμε: 

Safe House
του Ντάνιελ Εσπινόζα



Shame
του Στιβ Μακουίν



Tinker, Tailor, Soldier, Spy
του Τόμας Άλφρεντσον



Haywire
του Στίβεν Σόντερμπεργκ



The Grey
του Τζο Κάρναχαν



21 Jump Street
των Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ



Young Adult
του Τζέισον Ράιτμαν



Contraband
του Μπαλτάσαρ Κορμακούρ



The Descendants
του Αλεξάντερ Πέιν



Carnage
του Ρομάν Πολάνσκι



Martha Marcy May Marlene
του Σον Ντέρκιν



The Pirates! Band of Misfits 3D
των Πίτερ Λορντ και Τζεφ Νιούιτ



Καλά γλέντια!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v