Bond Girls: Τα κορίτσια που... αγαπήσαμε

Δεν υφίσταται ταινία James Bond χωρίς εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες. Είναι κανόνας. Εδώ και 20 χρόνια δεκάδες όμορφες γυναίκες έχουν βρεθεί στο πλευρό -και το κρεββάτι- του 007, μην μπορώντας να αντισταθούν στην γοητεία του. Ούτε φυσικά εμείς στην δικιά τους...
Bond Girls: Τα κορίτσια που... αγαπήσαμε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα κορίτσια, όπως και τα gadgets, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Bond movies. O γοητευτικός άγγλος πράκτορας, δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία των γυναικών που τον πλαισιώνουν και σε κάθε ταινία καταλήγει να μπλέκει ερωτικά με μία ή και περισσότερες από αυτές. Το έχει στο πετσί του. Βέβαια, σε αυτό βοηθάει και η γοητεία που ασκεί στο άλλο φύλο, γεγονός που κάμπτει ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις των γυναικών. Εδώ και δύο δεκαετίες, πολλές κοπέλες ενέδωσαν στην γοητεία του. Με αφορμή την πρεμιέρα της καινούργια του ταινίας Quantum of Solace σας παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας Bond Girls. Αυτά που κατάφεραν να κλέψουν όχι μόνο την καρδιά του James, αλλά και την δικιά μας.
 
Melina Havelock (Carole Bouquet)
For Your Eyes Only (1981)
Στο «ελληνικό» Για τα Μάτια σου Μόνο, θα ήταν δύσκολο να μην ξεχωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα bond girls, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με την ταινία, είχε και ελληνικές ρίζες. Η κόρη του Sir Timothy Havelock και της ελληνίδας Ιώνα Havelock, η Μελίνα είναι πανέξυπνη, ισχυρογνώμων και φούλ εκδικητική. Ανέκφραστη και λιγομίλητη ζητάει εκδίκηση για τον θάνατο των γονιών της με ένα … τόξο στο χέρι! ΟΚ, μπορεί να μην είναι και από τους πιο ανεπτυγμένους χαρακτήρες, αλλά από την άλλη, τι να το κάνεις όταν βλέπεις τέτοια πόδια όπως αυτά της Carole Bouquet;

Wai Lin (Michelle Yeoh)
Tomorrow Never Dies (1997)
Ποιος είπε ότι μία ασιάτισσα δεν μπορεί να γίνει δυναμικό και σέξυ Bond Girl; Η Μισέλ Γέο τα κατάφερε και με το παραπάνω στον ρόλο της Wai Lin, μιας κατασκόπου των Εξωτερικών Δυνάμεων της Κίνας. Σκληρή πολεμιστής, με απίστευτη δεξιοτεχνία στις πολεμικές τέχνες. Συναντάει τον Μπόντ, όταν αποστέλλεται για να σταματήσει τα σχέδια του Elliot Carver, ενός παράφρονα δημοσιογράφου που θέλει να δημιουργήσει πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε Κίνα και Αγγλία. Αρχικά οι δύο πράκτορες συνειδητοποιούν ότι έχουν σταλεί για να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον. Καθώς προχωράει η ταινία συνεργάζονται, αλλά δυστυχώς για τον Μποντ το ειδύλλιο δεν στέφεται από επιτυχία. Όπως και να το κάνουμε, άλλος λαός, άλλα ήθη…

Xenia Onatopp (Famke Janssen)
GoldenEye (1995)
Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τέτοιο όνομα; Η Xenia Onatopp (θυμίζει... On the top), δύσκολα σου φεύγει από το μυαλό. Μια γυναίκα που βρίσκει ηδονή στο να σκοτώνει πάνω στο σεξ, σίγουρα ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί σε ταινία του Μπόντ. Μαζοχίστρια και σαδίστρια στο έπακρον, προκάλεσε πλήθος συζητήσεων μετά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους. Γεννημένη στην Γεωργία, πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης , εξειδικεύτηκε στις πτήσεις αεροσκαφών. Αργότερα, απέκτησε την διεστραμμένη επιθυμία να ευχαριστιέται προκαλώντας πόνο στους άλλους, αλλά και στον εαυτό της. Κορίτσι για σπίτι με λίγα λόγια. Πάρτε μια γεύση από την επίμαχη σκηνή εδώ:



Pussy Galore (Honor Blackman)
Goldfinger (1964)
Από τα πιο διάσημα Bond Girls, στην πιο κλασσική ταινία της σειράς – για πολλούς την καλύτερη. Το Goldfinger έφερε στο προσκήνιο την Pussy Galore, μέλος ενός ιπτάμενου τσίρκου και επίσης μέρος του σχεδίου του Χρυσοδάχτυλου να ληστέψει το Fort Knox. Λάτρης της φύσης όπως δηλώνει και εξπέρ στο τζούντο, είναι σκληρή και δεν δείχνει να συγκινείται από την γοητεία του Μπόντ. Στην αρχή τουλάχιστον. Καθώς προχωρά η ταινία, αποφασίζει να τον βοηθήσει να εξουδετερώσει τον σατανικό αντίπαλό του. οι συντελεστές της ταινίας αρχικά σκεφτόντουσαν να αλλάξουν το όνομα Pussy σε Kitten, φοβούμενοι την λογοκρισία. Αλλά όταν όλες οι εφημερίδες της εποχής άρχισαν να αναφέρονται στην ηθοποιό με το όνομα Pussy, αποφάσισαν εντέλει να κρατήσουν το αρχικό «πικάντικο» όνομα.

Jinx (Hale Berry)
Die Another Day (2002)
Το πιο ακριβοπληρωμένο Bond Girl, και όχι άδικα. Η πληθωρική Hale Berry, προκάλεσε πανικό στους θεατές με την καυτή εμφάνισή της με μπικίνι στην ταινία Die Another Day το 2002 και θύμισε σε πολλούς την αντίστοιχη σκηνή της Ούρσουλα Άντρες. Ίδιο χρώμα, ίδια προσόντα, ίδιο (σχεδόν) μέρος. Αν και σκληρή, η Jinx, βρίσκεται αρκετές φορές σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά ο άγγλος πράκτορας είναι εκεί για να την σώσει, με το αζημίωτο φυσικά. Για τον μικρό της ρόλο στην ταινία, η αφροαμερικανίδα ηθοποιός πήρε το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μερικοί ίσως το θεωρήσουν υπερβολή. Μάλλον δεν θυμούνται καλά την σκηνή…



Anya Amasova (Barbara Bach)
The Spy Who Loved Me (1977)
Η πανέμορφη Barbara Bach, έπαιζε τον ρόλο της Anya, μιας ρωσσίδας πράκτορα που συνεργάζεται με τον Bond στο Ο Κατάσκοπος που με αγάπησε. Το κωδικό της όνομα είναι ΧΧΧ (ουδέν σχόλιο). Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ο Μπόντ και η Άνυα έχουν παρόμοιες αποστολές και στόχους, ενώ παράλληλα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Στο τέλος καταλήγουν να ερωτευτούν. Αν φυσικά η λέξη "έρωτας" υπάρχει στο λεξιλόγιο του Μπόντ. Η Barbara Bach, ήταν περισσότερο γνωστή για την σχέση της με το "Σκαθάρι" Ringo Starr, ενώ στην συγκεκριμένη ταίνία κατάφερε με επιτυχία να παίξει τον ρόλο της δυναμικής γυναίκας, αλλά παράλληλα και της κοπέλας που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Tatiana Romanova (Daniela Bianchi)
From Russia With Love (1963)
Η Ρομάνοβα είναι μία γραμματέας του Ρωσικού γραφείου, η οποία χρησιμοποιείται για να παρασύρει τον Μπόντ στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, τον ερωτεύεται κατά την διάρκεια της αποστολής της, με αποτέλεσμα να μπλεχτούν ακόμη περισσοτερο τα πράγματα στην 2η αυτή ταινία της σειράς. Η φωνή της Daniela Bianchi ντουμπλαρίστηκε για τις ανάγκες της ταινίας, εξαιτίας της έντονης ιταλικής της προφοράς. Καθαρά ενημερωτικά, η ίδια ηθοποιός είχε βγει και Miss Universe το 1960. Τυχεράκια Τζέιμς!

Plenty O'Toole (Lana Wood)
Diamonds Are Forever (1971)
Αν και ο ρόλος της στην ταινία είναι αρκετά μικρός, παρ'όλα αυτά η Plenty άξιζε να μπει στην λίστα με διαφορά... στήθους! Το βαθύ της ντεκολτέ στην πρώτη της συνάντηση με τον Μπόντ, εκτός από έκπληξη στον ίδιο (I'm Plenty! - Of course you are!), προκάλεσε και ζαλάδα στους αμέτρητους άντρες φανς της σειράς, γεγονός που έκανε την σκηνή της συνάντησής τους στο καζίνο, σκηνή ανθολογίας. Μάλιστα, η Πλέντυ, έρχεται και σε πιο "κοντινή" επαφή με τον Τζέιμς, σε μια σκηνή που είχε "κοπεί" στην αρχική κόπια της ταινίας, αλλά είναι διαθέσιμη στην DVD έκδοσή της. Μην την χάσετε!



Octopussy (Maud Adams)
Octopussy (1983)
Αρκετοί την κατατάσσουν στα χειρότερα Bond Girls, αλλά εμάς μας γοήτευσε η θηλυκότητά της. Στην ταινία, που έχει το όνομά της, η Όκτοπουσυ διευθύνει ένα τσίρκο, το οποίο στην ουσία αποτελεί κάλυψη για μια σπείρα κλοπής κοσμημάτων. Η ίδια ηθοποιός εμφανίζεται ξανά στην σειρά, στον ρόλο της γυναίκας του Σκαραμανγκά στο The Man With The Golden Gun.



Honey Ryder (Ursula Andress)
Dr. No (1962)
Ο ορισμός του Bond Girl, και παράλληλα η απόλυτη γυναίκα. Η σκηνή όπου η Honey αναδύεται από την θάλασσα σαν άλλη Αφροδίτη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Σών Κόνερυ, έχει μείνει στη ιστορία του κινηματογράφου. Η Ούρσουλα Άντρες έδειξε τον δρόμο για το πως πρέπει να είναι τα Bond Girls, στην πρώτη κινηματογραφικη μεταφορά του Τζέιμς Μπόντ. Οι υπόλοιπες που ακολούθησαν απλά βάδισαν στα χνάρια της. Η φωνή της στην ταινία ντουμπλαρίστηκε για να κρυφτεί η βαριά ελβετική της προφορά, αλλά πραγματικά, πόσο μας νοιάζει αυτό; Απολάυστε την!




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v