Aston Martin Vantage: Γνωρίσαμε το νέο Bond-mobile

Την πρωτοείδαμε 21 χρόνια πριν στο "Living Daylights" ως επίσημο όχημα του James Bond. Θα την ξαναδούμε σύντομα στους (ελληνικούς) δρόμους από επίδοξους James Bond που αναζητούν ένα πραγματικό supercar στην εμφάνιση και την δυναμική.
Aston Martin Vantage: Γνωρίσαμε το νέο Bond-mobile
Βρετανίδα εξ αίματος με ξεχωριστή σχεδίαση, καταιγιστικές επιδόσεις και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η Aston Martin Vantage αποτελεί το μικρότερο σε μέγεθος μοντέλο της βρετανικής φίρμας, που όμως δεν υπολείπεται σε τίποτε από τα υπόλοιπα supercars τόσο της Aston όσο και των άλλων θρυλικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα (μπρος και πίσω) αλλά και τα πλαϊνά νεύρα που διατρέχουν το όχημα. Oι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και οι 19άρες ζάντες ενισχύουν το δυναμικό προφίλ του οχήματος. Το όλο σύνολο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, με λιτές και συνεχείς γραμμές.

Οι επιδόσεις του μοντέλου είναι αντάξιες της φήμης του βρετανικού μοντέλου. Φορά ένα οκτακύλινδρο κινητήρα 4,7 λίτρων και 426 αλόγων με τη μέγιστη ροπή στα 470Nm στις 5.750 σ.α.λ.

Πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι το 77% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 1.500 σ.α.λ .παρέχοντας άφθονη δύναμη σχεδόν σε όλο το φάσμα των στροφών. Η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 290χλμ, ενώ τα πρώτα 100χλμ από στάση έρχονται σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα.

[Δείτε video με τη νέα Aston Martin Vantage]

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει ό,τι μπορεί να απαιτήσει και ο πιο δύστροπος αγοραστής. Αερόσακους, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, cruise control, parking assistance.

Περιλαμβάνει επίσης ηχοσύστημα της Aston Martin, trip computer και διάφορα συστήματα ελέγχου του οχήματος. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι όλες οι επιφάνειες (που μπορεί να τοποθετηθεί) είναι καλυμμένες με δέρμα και αλκαντάρα.

Το μοντέλο διατίθεται και σε ανοικτή έκδοση με την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή να καλύπτεται κάτω από το χώρο των αποσκευών σε μόλις 18 δευτερόλεπτα.

Η Aston Martin Vantage ίσως να μην διαθέτει τα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας Porsche ή τη φινέτσα και την αίγλη μιας Ferrari. Συνδυάζει όμως με διαφορετική δοσολογία όλα τα παραπάνω διαθέτοντας ταυτόχρονα μια αρχοντική χροιά.

Σε κάθε περίπτωση η Aston Martin όπως όλα τα supercars που σέβονται τον εαυτό τους είναι ακριβή. Στη Μεγάλη Βρετανία κοστίζει περί τις 86.000 λίρες (περίπου 109.000 ευρώ), ενώ για την ανοικτή έκδοση θα χρειαστεί να εκταμιεύσετε κάτι παραπάνω.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v