Νέες προσθήκες στο Netflix που πρέπει να δεις

Ξεχωρίζουμε τις κορυφαίες παραγωγές που προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες στην πλατφόρμα και ξεφεύγουν από τον κατιμά.
Νέες προσθήκες στο Netflix που πρέπει να δεις

Ψέματα δε θα σου πούμε, αλλά αν ψάχνεις πραγματικά καλές ταινίες στο Netflix, θα ζοριστείς. Οι τρέχουσες παραγωγές του αγγίζουν την χρυσή μετριότητα (βλ. Beckett) , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βλ. Monk, Irishman, Roma), σε αντίθεση με τις σειρές του που αποτελούν το δυνατό του χαρτί.

Μην απελπίζεσαι όμως, και μη χαλάς τις ώρες σου στρημάροντας για να δεις κάτι φρέσκο που πραγματικά να αξίζει κινηματογραφικά (εκτός αν απλά θες να έχεις «κάτι να παίζει» στο φόντο).

Η πλατφόρμα τους τελευταίους μήνες πρόσθεσε αρκετές ενδιαφέρουσες παραγωγές από διάφορα άλλα στούντιο, τις οποίες οφείλεις να δεις, γιατί αποτελούν καλό σινεμά.

Δες παρακάτω μερικές νέες προσθήκες που ξεχωρίσαμε.

Η τριλογία των Hobbit

Τα «The Hobbit: An Unexpected Journey», «The Hobbit: The Desolation of Smaug» και «The Hobbit: The Battle of Five Armies», τα prequels δηλαδή του «The Lord of the Rings» του Peter Jackson, είναι και επισήμως στην πλατφόρμα και προσφέρονται για έναν υπέροχο μαραθώνιο στη Μέση Γη. Βάλε ποπ κορν να γίνεται και πάτα play.

The Shawshank Redemption (1994)

Μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με το IMBD, είναι σίγουρα καλοδεχούμενη στην πλατφόρμα. Πως είπες; Δεν την έχεις δει; Ωραία, τώρα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις και να ζήσεις ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι, παρέα με τον Tim Robbins προς την ελευθερία. Μαζί του ο φοβερός Morgan Freeman. 



Ad Astra (2019)

Παρεξηγημένη ταινία από κοινό και κριτικούς, το φιλόδοξο sci-fi δράμα του James Gray (“Yards”, “Immigrant”, “Lost City of Z”) στέλνει τον Brad Pitt στα άστρα, όπου αναζητά τον πατέρα του, επίσης αστροναύτη (Tommy Lee Jones). Ατμοσφαιρικό, ψυχαναλυτικό, με έντονες επιρροές από Kubrick και Tarkovsky, το φιλμ φέρνει ξανά στο προσκήνιο με αξιώσεις τη σινεφίλ επιστημονική φαντασία.



Little Women (2019)

Oι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Άλκοτ παραμένουν ένα διαχρονικό μπεστ σέλερ και η σκηνοθέτης Greta Gerwig το εκσυγχρονίζει όπως πρέπει σε μια περίτεχνα ενορχηστρωμένη ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από την πλειοψηφία του καστ, υπέροχο μοντάζ και ρηξικέλευθη αφήγηση.



The Dead Don't Die (2019)

Η πιο πρόσφατη ταινία του Jim Jarmusch με χιούμορ, δράση αλλά και τρυφερότητα βρίσκει φιλοξενεί ένα «κλασικό» τζαρμικό καστ (Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton) και τους φέρνει αντιμέτωπους με ορδές από ζόμπι σε μια ήσυχη αμερικανική πόλη. Μια ταινία - ορισμός του coolness, απολαυστική μέχρι το τέλος και καταγγελτική όσο πρέπει.



Tomb Raider: Lara Croft (2018)

Η γοητευτική Alicia Vicander φορά στενό σορτσάκι, παίρνει τα πιστόλια της και πατά restart στη σειρά που μας έκανε να (ξανα)ερωτευτούμε την Anjelina Jolie. Το θέμα εδώ είναι πως η νέα ανάγνωση του θρυλικού video game παρουσιάζει μεγαλύτερο κινηματογραφικό ενδιαφέρον, κάτι που οφείλεται στην φρέσκια σκηνοθετική ματιά του νορβηγού Roar Uthaug («Το Κύμα»).



War Dogs (2016)

Δύο νεαροί έμποροι όπλων συνάπτουν το 2007 συμβόλαιο 300 εκατ. δολαρίων με τον αμερικανικό στρατό. Ο Todd Phillips, μάστερ για ένα διάστημα της καφρο-κωμωδίας, βρίσκεται πίσω από μία ταινία που βασίζεται σε μια αληθινή, σύγχρονη «πολεμική”» ιστορία, βγαλμένη απ' τα σπλάχνα της εποχής του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v