5 ωραίες ταινίες για να δεις τώρα στα θερινά σινεμά

Κομεντί και δράματα, κατάσκοποι και ερωτευμένοι. Απ’ όλα έχει ο κινηματογραφικός μπαχτσές της Αθήνας και αυτή την εβδομάδα.
5 ωραίες ταινίες για να δεις τώρα στα θερινά σινεμά
Τι τραβά η όρεξή σου; Κάτι ανάλαφρο και χαριτωμένο; Κάτι βαρύ κι ασήκωτο; Κάτι Οσκαρικό; Μια κατασκοπική περιπέτεια να ανάψουν τα αίματα; Ό,τι και αν θέλεις να δεις, αυτές τις μέρες στα θερινά της πόλης θα το βρεις.

Digger

Σου τα έχουμε ξαναπεί για το Digger, που θεωρούμε πως είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών: Σύγχρονο περιβαλλοντικό γουέστερν με την σκηνοθετική ματιά του Τζώρτζη Γρηγοράκη και τις καθηλωτικές ερμηνείες των Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα, ασυγκίνητο αποκλείεται να σε αφήσει.



Η υπόθεση έχει ως εξής: Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Παίζεται τώρα σε: Ριβιέρα, Παναθήναια, Χλόη, Πάλας

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα

Δίκαιο Όσκαρ σεναρίου για την (κατά την ταπεινή μας άποψη) καλύτερη ταινία της φετινής χρονιάς, μια επική ιστορία εκδίκησης σε φλούο αποχρώσεις –μην τις αφήσεις να σε ξεγελάσουν, η ταινία είναι σκοτεινή όσο δεν πάει– που απαντά σε όλα τα «γιατί τώρα;» αυτών που κατηγορούν τα θύματα βιασμού. Σκηνοθετεί η Έμεραλντ Φένελ, πρωταγωνιστεί μια απολαυστική Κάρεϊ Μάλιγκαν.



Παίζεται τώρα σε: Cine Παράδεισος (Κορυδαλλός), Cool Τύμβος (Μαραθώνας)

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου

Αν αγαπάς τα κατασκοπικά θρίλερ, εδώ είσαι: Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το 1960, ένας σοβιετικός στρατιωτικός διαρρέει άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Δύση, και η CIA με την ΜΙ6 στρατολογούν τον επιχειρηματία Γκρέβιλ Γουίν ως μεταφορέα των μηνυμάτων. Η ιστορία, όπως θα μάντεψες, είναι αληθινή –και οι κριτικές λένε πως η πλοκή της ταινίας δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, σκηνοθετεί ο Ντόμινικ Κουκ.



Παίζεται τώρα σε: Αίγλη, Δεξαμενή, Ελληνίς, Αελλώ, Μπομπονιέρα, Άλσος, Σινέ Νίκαια, Σπόρτινγκ, Ρία, Φιλοθέη

Το Καλοκαίρι του 85

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν βγήκε μόλις στις αίθουσες αυτήν την εβδομάδα, και ήδη συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου καθότι πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης δύο εφήβων που ερωτεύονται με φόντο τις ακτές της Νορμανδίας.



Η υπόθεση έχει ως εξής: Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Παίζεται τώρα σε: Εκράν, Άνεσις, Μαριλένα, Αλεξάνδρα, Φλερύ, Πάλας

Ο Πατέρας

Ένα συγκλονιστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (οι Οσκαρούχοι Άντονι Χόπκινς-Ολίβια Κόλμαν) και ένας θεατρικός σκηνοθέτης-σεναριογράφος, ο Φλοριάν Ζελέρ, είναι η συνταγή της επιτυχίας μιας από τις δύο πιο συγκλονιστικές ταινίες της χρονιάς (η άλλη είναι το Promising Young Woman). Ο Πατέρας μιλά με αφοπλιστική, σπαραξικάρδια ειλικρίνεια για την άνια όπως την βιώνει όχι ο περίγυρος του ασθενούς, όπως συνηθίζεται στην τέχνη, αλλά τα ίδια τα θύματά της. Πάρε χαρτομάντηλα –αλλά μάλλον δεν περίμενες εμάς να σου το πούμε.



Παίζεται τώρα σε: Αίγλη, Δεξαμενή, Παναθήναια, Ελληνίς, Αελλώ, Μπομπονιέρα, Φλοίσβο, Σινέ Νίκαια, Ρία, Αβάνα, Μαργαρίτα, Αλόμα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v