ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ανοίγει ξανά ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια

Χαράς ευαγγέλια για τους σινεφίλ της πόλης, μιας και ξανανοίγει μετά από 30 χρόνια ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια.

Ανοίγει ξανά ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια

Εδώ και πολλά χρόνια τα θερινά σινεμά είναι κάτι μεγαλύτερο από μια σινεφίλ απόλαυση. Πολλές φορές δεν έχει καν σημασία η ταινία που θα δεις όσο η τελετουργία. Μια υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση, μια αφορμή να δούμε φίλους, να γνωρίσουμε ανθρώπους, να κλάψουμε να γελάσουμε, να αισθανθούμε και πάλι.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν υποδεχθήκαμε τα νέα της επαναλειτουργίας του θρυλικού θερινού κινηματογράφου ΑΒ, στα Πατήσια, μετά από 30 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο η πολύβουη γειτονιά των Πατησίων αποκτά ένα νέο σημείο αναφοράς, πέρα από το πλήρως αναμορφωμένο πάρκο Κλωναρίδη – Φιξ, το οποίο και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ σταμάτησε τη λειτουργία του, το 1990 αφού πουλήθηκε ολόκληρο το εμβληματικό διώροφο κτίριο, εντός του οποίου βρισκόταν. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 2005 ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε ολόκληρη την ιδιοκτησία ώστε να το επιστρέψει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με μια σειρά από πολιτιστικά events τα οποία και θα φιλοξενηθούν εντός του χώρου.

Καλές προβολές να ευχηθούμε με την ελπίδα να προστεθούν κι άλλοι θερινοί κινηματογράφοι στις γειτονιές μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v