Οι πιο υπέροχες σινε-ταράτσες στην Αθήνα

Σκαρφαλώνουμε ψηλά και απολαμβάνουμε σινεφίλ και mainstream ταινίες, στις πιο ωραίες σινε-ταράτσες της πόλης.
Οι πιο υπέροχες σινε-ταράτσες στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ωραίοι και οι κήποι, όμως άλλη αίγλη έχει η προβολή μιας ταινίας… αψ’ υψηλού: αεράκι να σκάει στο πρόσωπο και το βλέμμα να εναλλάσσεται από το πανί, στον ουρανό και στα φώτα που αναβοσβήνουν οι γείτονες.

Την κάνουμε ταράτσα λοιπόν καλοκαιριάτικα, και βλέπουμε σινεμά στις πιο ωραίες εντός και εκτός κέντρου.

Βοξ
Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια, τηλ.: 2103810727, προπώληση στο www. summercinemas.gr και viva.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hδonikà ⌇ (@hdonika_)


Παλιός, καλός, θερινός, εξαρχειώτικος κινηματογράφος με οκτώ και βάλε δεκαετίες ιστορίας, ο οποίος επιμένει να προβάλλει σινεφίλ παραγωγές και επανεκδόσεις στην αστική ταράτσα του.

Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδας)
Ιερά Οδός 48, Αθήνα, τηλ: 2103609695


Μια ανάσα από το μετρό του Κεραμεικού, το Λαΐς δίνει χρώμα έβδομης Τέχνης στο Γκάζι, προβάλλοντας σινεφίλ παραγωγές Α’ προβολής, επανεκδόσεις, αλλά και αφιερώματα σε σκηνοθέτες, φεστιβάλ κ.α.

Παλλάς
Υμηττού 109, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 1868

«Από το 1925 ψυχαγωγεί και τέρπει» το ιστορικό σινεμά του Παγκρατίου, ένας χώρος πραγματική χρονοκάψουλα για τους νοσταλγούς των «παλιών εκείνων των καιρών». Προβάλλει ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και επανεκδόσεις.

Αβάνα
Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, τηλ.: 2106756546

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Filio Veioglani (@filiove)


Η θερινή Αβάνα βρίσκεται κοντά, αλλά και μακριά από το κέντρο του Χαλανδρίου, στα σύνορα με το Νέο Ψυχικό και διαθέτει μια εξίσου όμορφη ταράτσα στην οποία προβάλλει σε digital μορφή νέες ταινίες.

Αελλώ
Πατησίων 140, τηλ: 2108259974-5, εισιτήρια www.cinemax.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cinemax Cinemas (@cinemax_cinemas)


Άνετο, και αγαπημένο από Αθηναίους και μη, το μεγάλο θερινό σινεμά στην ταράτσα της Πατησίων είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο/ τρόλλει και προβάλλει ταινίες Α’ προβολής στον όμορφο χώρο του, με ζαρντινιέρες και γλαστρούλες… ολούθε τριγύρω.

Άνεσις
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, εισιτήρια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cine Άνεσις (@cineanesis)


Καλοκαιρινή… Άνεσις στο σινεμά των Αμπελοκήπων, το οποίο όχι μόνο προσφέρει ουρανό με ταινίες και άστρα, αλλά και δυνατότητα για άραγμα στις άνετες σαιζλόνγκ. Στο πανί πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα blockbusters.

Παράδεισος
Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104960955

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cine Paradisos (@cine_paradeisos)


Ανοίγει κάθε καλοκαίρι την ταράτσα του για να υποδεχτεί τους κατοίκους της περιοχής σε έναν όμορφο χώρο με καρεκλίτσες σκηνοθέτη και μαρμάρινα τραπεζάκια. Το… «Σινεμά ο Παράδεισος» του Κορυδαλλού προβάλλει σινεφίλ ταινίες Α’ προβολής.

Τρία Αστέρια
Λ. Ηρακλείου 386, Ν. Ηράκλειο, τηλ.: 2102826873



Στέκει αγέρωχα μέσα στο πολύβουο Νέο Ηράκλειο και διαθέτει μια ομορφότατη ταρατσούλα πολλών αστέρων, για θερινές προβολές και ποπ κορν, με… αρωματικό φόντο τα δεκάδες γιασεμιά που την πλαισιώνουν. Προβάλει κατά κύριο λόγο blockbusters.

Άνοιξις
Αττική & Ευριπίδου 19, Ν. Ηράκλειο, τηλ.: 2102814071, οnline αγορά εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giannikos Giannakos (@niknak_17)


Παραμένουμε στον ίδιο Δήμο και πιάνουμε θέση στην πανέμορφη ταράτσα του Άνοιξις, η οποία διαθέτει από ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, μέχρι σεζλόνγκ και καναπέδες πάνω στο γρασίδι. Προβάλλει mainstream επιλογές ταινιών, και ευρωπαϊκό σινεμά.

Cine Φιλίπ
Ελ. Βενιζέλου 40, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 2109312866


Από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της περιοχής, το Φιλίπ παραμένει αγέραστο παρά τα 40 του χρόνια, με αναπαυτικές θέσεις, ευχάριστο περιβάλλον και αρκετά τραπεζάκια. Προβάλει κατά κύριο λόγο blockbusters Α’ προβολής.

Σπόρτινγκ
Κων/νου Παλαιολόγου 18, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 3360


Έτερο ιστορικό και αγαπημένο σινεμά της περιοχής, το επίσης συνοικιακό Σπόρτινγκ βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία (των πλατειών) της Νέας Σμύρνης και διαθέτει άνετη και δροσερή ταρατσούλα για να απολαύσεις ταινίες Α’ προβολής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v