Cameo κινηματογραφικές εμφανίσεις που άφησαν εποχή

Ψάξαμε εξονυχιστικά την ταινιοθήκη μας και βρήκαμε κάποιες από τις πιο θρυλικές cameo κινηματογραφικές εμφανίσεις που μας έμειναν αξέχαστες.
Cameo κινηματογραφικές εμφανίσεις που άφησαν εποχή
Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά του λόγου μας απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τις cameo εμφανίσεις αγαπημένων ηθοποιών/τραγουδιστών/σκηνοθετών/αθλητών και λοιπών celebrities σε αγαπημένες ταινίας. Ωστόσο, ας ρίξουμε λίγο φως στο τούνελ όσων δεν γνωρίζουν τι πάει να πει cameo. Πρόκειται για μια πολύ σύντομη εμφάνιση λίγων δευτερολέπτων κάποιου διάσημου σε κάποια ταινία ή σειρά. Ξεψαχνίσαμε λοιπόν την ταινιοθήκη μας και βρήκαμε κάποιες από τις πλέον θρυλικές cameo εμφανίσεις που λατρέψαμε.

Ο Τσαρλς Μπουκόβσκι στο Barfly



O Μίκυ Ρουρκ είχε την τάση να κάνει πάντα αντισυμβατικές επιλογές και έπαιζε σε μερικές από τις πιο υποτιμημένες ταινίες όλων των εποχών. Όπου υποτιμημένες ταινίες βάλε και το «Barfly» με τον Ρουρκ να ερμηνεύει το λογοτεχνικό alter ego του Μπουκόβσκι, Χένρι Τσινάσκι και τον ίδιο τον Μπουκόβσκι να συμμετέχει στην ταινία, ως θαμώνας που τα έπινε (τι άλλο θα έκανε άραγε ο λατρεμένος μας μέθυσος;)  σε ένα από τα μπαρ που αναζητούσε έμπνευση, χαμένους έρωτες και φτηνό αλκοόλ ο Τσινάσκι.

O Άλφρεντ Χίτσκοκ μια κατηγορία από μόνος του



Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως cameo - master τότε αυτός θα ήταν ξεκάθαρα ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Σχεδόν σε κάθε ταινία που είχε σκηνοθετήσει κρατούσε ένα μικρό ρολάκι, κλείνοντας πάντα το μάτι στο θεατή που εκτός από τον Γουόλντο [DG1] έψαχνε να βρει και τον Χίτσκοκ σε κάθε του φιλμ. Kudos στον τύπο που κατάφερε να συγκεντρώσει όλες τις cameo εμφανίσεις τους στο παραπάνω βιντεάκι.

O Κερτ Βόνεγκατ στο Mother Night

O Κερτ Βόνεγκατ έγραψε το συγκλονιστικό Mother Night και πέρασε στο πάνθεον των λογοτεχνικών ηρώων μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Κιθ Γκόρντον πήρε το ρίσκο της κινηματογραφικής του μεταφοράς δίνοντας στον πάντα συγκλονιστικό Νικ Νόλτε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Howard Cambell. Σε μια σκηνή της ταινίας εμφανίζεται κι ο ίδιος ο Βόνεγκατ υποδυόμενος έναν περαστικό λίγο πριν το φινάλε του Mother Night.

O Σταν Λι και στα 2 Deadpool



Marvel χωρίς Σταν Λι δεν γίνεται να υπάρξει μιας και μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους κόμικ δημιουργούς της ανθρωπότητας, χάρη στο πενάκι του οποίου γεννήθηκαν ο Spider-Man, οι Fantastic Four, οι X-Men, o Hulk, ο Thor, ο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και πολλοί άλλοι. Συχνά πυκνά λοιπόν ο Σταν Λι εμφανιζόταν σε ταινίες του marvel-ικού σύμπαντος αλλά οι πλέον απολαυστικές cameo εμφανίσεις του ήταν στα 2 Deadpool, τη μία ως πτώμα και την άλλη σαν εκφωνητής σε strip-club.

 Ο Μάρτιν Σκορσέζε στον Ταξιτζή



Της σχολής Χίτσκοκ κι ο σπουδαίος Μάρτιν Σκορσέζε, επέλεγε πολύ συχνά να εμφανίζεται σε κάποιες από τις ταινίες του, με πλέον χαρακτηριστική να παραμένει εκείνη η σκηνή στον Ταξιτζή που υποδύεται έναν πελάτη στο ταξί του Ντε Νίρο που παρακολουθεί τη γυναίκα του. Όσες φορές κι αν την δούμε θα ομολογήσουμε ότι τα έλεγε πολύ καλά ο Μάρτιν και πως θα μπορούσε να γίνει και ηθοποιός αν ήθελε.

O Μπραντ Πιτ στο Deadpool 2



Oι cameo εμφανίσεις στο Deadpool έχουν αφήσει ιστορία, όπως εκείνη του Brad Pitt που σιγοψήνεται σε ηλεκτροφόρα σύρματα με τον Deadpool να το διασκεδάζει δεόντως στην πιο κάφρικη ταινία που έβγαλε ποτέ η Marvel.

H Μέγκαν Φοξ στο The Dictator



Άλλος ένας πολυαγαπημένος μας κάφρος,ο Σάσα Μπάρον Κόεν στο Dictator είχε ουκ ολίγους καλεσμένους να περνούν από το κρεβάτι του με την Μέγκαν Φοξ να ξεχωρίσει προφανώς από όλους και όλες τις υπόλοιπες.

O Tσακ Νόρις στο Dodgeball



O Τσακ Νόρις έκανε cameo πριν το πουν καν cameo, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, κατάλαβες που το πάμε. Μνημειώδης εμφάνιση στο Dodgeball ως κριτής με την ιαχή Thank You Chuck Norris ακόμη να γεμίζει στάδια αν χρειαστεί.

Ο Όζι Όζμπορν στο Little Nicky

Συμπαθητική κωμωδιούλα με Άνταμ Σάντλερ πρωταγωνιστή έχει μείνει περισσότερο στην ιστορία για το cameo του Όζι Όζμπορν, που έρχεται να δαγκώσει όπως άλλοτε μια αηδιαστική νυχτερίδα και να σώσει την ανθρωπότητα για άλλη μια φορά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v