Αθλητές που κάνανε καριέρα στο σινεμά

Συγκεντρώσαμε τις περιπτώσεις σπουδαίων αθλητών που το είχαν «δίπορτο» κάνοντας καριέρα και στον κινηματογράφο με τις ταινίες τους.
Αθλητές που κάνανε καριέρα στο σινεμά

Δύσκολο πράγμα ο αθλητισμός, θα συμφωνήσεις. Ειδικά όταν τον γυρνάς σε πρωταθλητισμό απαιτεί θυσίες, συνεχή πίεση αλλά από την άλλη δίνει αναγνώριση, δόξα, παχυλά συμβόλαια κι υψηλούς μισθούς. Αντίστοιχα το επάγγελμα του ηθοποιού, μόνο εύκολο δεν το λες. Για να φτάσεις μάλιστα να βιοπορίζεσαι από αυτό, θα χρειαστεί να ανέβεις μεγάλο Γολγοθά μιας και το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησαν από τον αθλητισμό κάνοντας σημαντική καριέρα και πέρασαν με μεγάλη επιτυχία στην πλευρά του κινηματογράφου, δίνοντας ερμηνείες που θα ζήλευαν καταξιωμένοι ηθοποιοί του χώρου. Σε αυτούς λοιπόν θα αναφερθούμε σήμερα.

Βίνι Τζόουνς



Αν νομίζεις ότι ο Ματεράτσι ήταν σκληροτράχηλος αμυντικός μάλλον δεν ξέρεις τον Βίνι Τζόοουνς. Αμυντικός- τσεκούρι, που έκανε τον Καλλιτζάκη να μοιάζει με τη Μητέρα Τερέζα έφτασε μέχρι την Εθνική Ουαλίας, ενώ έκανε καριέρα παίζοντας σε Λιντς, Σέφιλντ, Γουίμπλεντον και Τσέλσι μένοντας στην ιστορία για τη στιγμή που έστριψε με το χέρι του τα γεννητικά όργανα του Πολ Γκασκόιν. Ένας τέτοιος τύπος λοιπόν χρειαζόταν και στον Γκάι Ρίτσι όταν γύρισε την επική ταινιάρα του, Δύο Καπνισμένες Κάνες. Έπαιξε σε μπόλικα b-movies, πριν φτάσει κι η mainstream καταξίωση όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τζάγκερναουτ στους X Men.

Tέρι Κρους



Ένας από τους πιο συμπαθείς γίγαντες που υπάρχουν στην κινηματογραφική και τηλεοπτική πιάτσα είναι ο Τέρι Κρους, που δεν εκπλήσσεσαι όταν μαθαίνεις πως αποτέλεσε  έναν εξαιρετικό παίκτη αμερικανικού ποδοσφαίρου, κάνοντας σημαντική καριέρα στο ΝFL παίζοντας στους LA Rams και τους San Diego Chargers. Ευτυχώς για τους υπόλοιπους από εμάς, μεταπήδησε γρήγορα στον κινηματογράφο, παίζοντας σε πολλές ταινίες από τις οποίες ξεχωρίζουν το Deadpool 2, η καφροκωμωδία Ξανθιές Γκόμενοι, το Sorry to Bother You και τα Expendables.

Στην καρδιά μας ωστόσο έχει μπει για τον επικό του ρόλο σαν Τέρι Τζέφορντς στο Brooklyn Nine Nine, που μας έκανε να αγαπήσουμε μέχρι και το γιαούρτι, για χάρη του.

Τζίνα Καράνο



Αθλήτρια του ΜΜΑ και του UFC η Τζίνα Καράνο ξυλοφόρτωνε άμοιρες αντιπάλους μέσα στα ρινγκ όπου είχε μάθει να πρωταγωνιστεί. Εκεί την ξετρύπωσε o Στίβεν Σόντεμπεργκ δίνοντας της τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Haywire πλάι στον Μάικλ Φασμπέντερ και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Ακολούθησαν συμμετοχές της στο Deadpool και σε μία από τις άπειρες συνέχειες του Fast and the Furious, πριν πάρει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά Mandalorian. Kάπου εκεί τις βγάλαμε κόκκινη κάρτα βέβαια, αφού μια σειρά από αντισημιτικές και ακραία συνομωσιολογικές δηλώσεις της, την πέταξαν έξω από τη σειρά.

Έρικ Καντονά



Ίσως η πιο χαρακτηριστική και badass περίπτωση της λίστας. Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν χορτάρι στις δεκαετίες του 1980 και 1990 στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ως ο φυσικός ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός, ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του, για αυτό κι εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων, όταν τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Εμείς πάντα θα ξεχωρίζουμε τη συγκλονιστική του ερμηνεία στο σπαρακτικό Looking for Eric του Κεν Λόουτς και στο Human Resourses που πρέπει να δεις χθες.

Ντολφ Λούντγκρεν



O Σουηδός σπαζοκόκαλος Ιβάν Ντράγκο που τερμάτισε τη γραφικότητα αλλά συγχρόνως στοίχειωσε τις παιδικές μας αναμνήσεις στο Rocky 4, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο ήταν πρωταθλητής στο καράτε, κερδίζοντας μάλιστα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980-1981. Η σωματοδομή του και το άγριο παρουσιαστικό του, του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει δεκάδες ρόλους σε ανθυπομέτριες περιπέτειες, ενώ μάλιστα ερμήνευσε και τον He-Man σε μια απονενοημένη κινηματογραφική μεταφορά των Masters of the Universe στη μεγάλη οθόνη. Θα τον θυμόμαστε για τα δάκρυα που γέμισε τα μάτια μας, στο Creed 2, σαν γερασμένος Ντράγκο.

Τζόνι Βαϊσμίλερ



Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ ήταν Αμερικανός πρωταθλητής της κολύμβησης, κυρίαρχος τη δεκαετία του 1920, με 67 παγκόσμια ρεκόρ και 5 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για τον άρχοντα της πισίνας. Το 1929 ντεμπουτάρισε στον κινηματογράφο με την κωμωδία «Glorifying the American Girl» στο ρόλο του Άδωνι. 2 χρόνια αργότερα υπέγραψε επταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την MGM για να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του Ταρζάν που τον έκανε διάσημο, με την κραυγή του να γίνεται σήμα κατατεθέν της κινηματογραφικής ιστορίας. Η πρώτη ταινία της σειράς «Ταρζάν, ο Άρχων της Ζούγκλας» («Tarzan the Ape Man»), προβλήθηκε τον Μάρτιο του 1932 και εν μια νυκτί ο Τζόνι Βαϊσμίλερ έγινε αστέρι πρώτου μεγέθους. Πρωταγωνίστησε σε 11 ακόμη ταινίες υποδυόμενος τον λογοτεχνικό ήρωα του Έντγκαρ Ράις Μπάροους.

Καρλ Γουέδερς



Όχι μόνο ο Ιβάν Ντράγκο αλλά κι ο Απόλλο Κριντ ήρθαν από τον χώρο του αθλητισμού πριν βρεθούν στο ίδιο ρινγκ με τον Σταλόνε. Ο πολύ συμπαθής Γουέδερς άφησε μια σπουδαία καριέρα στο NFL (αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) όπου και φόρεσε τη φανέλα των Oakland Raiders. Μετά η συνέχεια είχε Rocky, Predator και πολλές άλλες ταινίες, πριν καταχωρηθεί στη μνήμη των κινηματογραφόφιλων μια για πάντα σαν Απόλλο Κριντ να τρέχει πλάι πλάι με τον Σταλόνε στην παραλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v