Οι «χειρότερες» ελληνικές ταινίες που αντέξαμε να δούμε

Κάναμε άνω κάτω την ταινιοθήκη μας και βρήκαμε για τα μάτια σου και μόνο τις πιο αγαπημένες κακές ταινίες του ελληνικού σινεμά.
Οι «χειρότερες» ελληνικές ταινίες που αντέξαμε να δούμε
Χριστούγεννα στο κατώφλι κι όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, δεκάδες λίστες ξεπηδούν σε άρθρα μπροστά σου με τις καλύτερες ταινίες και σειρές της χρονιάς, ή αντίστοιχα κάποιες από τις μεγάλες της απογοητεύσεις. Για αυτόν τον λόγο κι εμείς είπαμε να φτιάξουμε μια μικρή λίστα με 7 από τις χειρότερες ελληνικές ταινίες που κυκλοφόρησαν ποτέ κι ήταν τόσο θριαμβευτικά κακές που στο τέλος τις λατρέψαμε. Αν μπορέσεις να τις βρεις, τότε θα ήταν χρήσιμο να κάνεις στον εαυτό σου τη χάρη και να τις δεις.

Η Εκδίκηση του Πατέρα του Γιώργου Μυλωνά (1989)



Η "Εκδίκηση του Πατέρα", είναι ένα οδοιπορικό μέσα στον σάπιο κόσμο της νύχτας και μια φωνή διαμαρτυρίας, εναντίον όλων αυτών που εμπορεύονται τον λευκό θάνατο. Ένα revenge movie, πριν ο Λιαμ Νίσον ξεκινήσει να μοιράζει πόνο στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη στα Late 50s του. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, είναι ο Φαέθων (δημοσιογράφος και φόβος και τρόμος των πρεζέμπορων), ο Γιώργος Μούτσιος είναι ο Jimmy Wilson, η Γκέλυ Γαβριήλ είναι πρεζόνι πολυτελείας και ο Τάσος Κωστής, πρεζέμπορας. Αν τη δεις και δεν λες μετά τους πάντες «κάθαρμα», τότε έχεις πρόβλημα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο Οικονομίδης να κάνει το remake της, με πρωταγωνιστή Βαγγέλη Μουρίκη.

Tα Καθάρματα του Αλέξανδρου Διαμαντή (1984)



Επική ταινία με τον Σουγκλάκο να μοιράζει μπουκέτα εντός ρινγκ, μέχρι που τον πλησιάζουν μεγαλομαφιόζοι ώστε να πουλήσει έναν αγώνα. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο Αποστόλη. Προφανώς ο παλαιστής αρνείται και μπουκετιάζει ολόκληρη συμμορία μηχανόβιων που στείλανε στην πόρτα του, ενώ ξυλοφορτώνει κι έναν τύπο στο ρινγκ, που για κάποιο λόγο τον λένε Μαύρο Πάνθηρα. Την εποχή που το Xόλιγουντ κι ο Συλβέστερ Σταλόνε δίνανε το ένα Rocky μετά το άλλο, το ελληνικό σινεμά γεννούσε Τα Καθάρματα και πολύ καλά τους έκανε.

Πανικός στα Σχολεία του Δημήτρη Δαδήρα (1982)

Όταν χάνει τον γιο του από υπερβολική δόση, μέσα στο σχολείο του, ο εξοργισμένος πατέρας (Γιάννης Βόγλης) θα αναζητήσει τους κακοποιούς που ευθύνονται για το χαμό του παιδιού του. Την ίδια στιγμή, μια δημοσιογράφος (Μαίρη Χρονοπούλου) καλύπτει το ρεπορτάζ για τα ναρκωτικά στα σχολεία. Με τη βοήθειά της, ο πατέρας θα ανακαλύψει τον αρχηγό της συμμορίας (Ανέστης Βλάχος), με τον οποίο μάλιστα είχε κι ο ίδιος συναλλαγές στο παρελθόν. Φήμες λένε ότι ο Τσακ Νόρις είδε αυτή την ταινία κι άλλαξε το όνομα του σε Γιάννης Βόγλης. Badass ελληνικός κινηματογράφος στα χειρότερα του, επιβάλλεται να την βρεις και να την δεις.

Tα Στρουμφάκια στο Φεγγάρι του Μάκη Αντωνόπουλου (1986)



Δεν θέλουμε να γράψουμε ούτε λέξη, σχετικά με τούτο εδώ το ανοσιούργημα, γιατί θα στερήσουμε στον θεατή τη δυνατότητα να χάσει από μόνος του ένα προς ένα, τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Ίσως η πιο απονενοημένη ταινία που φτιάχτηκε ποτέ από ελληνικά χέρια.

Ο Μαχητής, του Γιώργου Σφέτα 1988



Όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν με τον Κρις Σφέτα ξέρουν, πόσα απίδια πιάνει το Karate Kid των φτωχών. Όσοι δεν ξέρουν μπορούν να μάθουν ποιος Έλληνας έβαλε κάτω τον αντιπαθητικό Λαρούσο Ο Κρις ξεκινώντας από το σπίτι του για το σχολείο, δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μπλέξει σε μια περιπέτεια με αβέβαιο τέλος. Γιατί οι τρεις κακοποιοί που απαγάνουν παιδιά, είναι αδίστακτοι και αποφασισμένοι για όλα. Τα παιδιά ρίχνονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και οι απαγωγείς δεν θα διστάσουν να τα σκοτώσουν αν δεν πάρουν τα λύτρα. Ο Κρις μαθαίνει ότι ένα από τα παιδιά πρέπει να πάει αμέσως στο νοσοκομείο και αποφασίζει να δραπετεύσουν. Διασχίζουν το δάσος, ενώ πίσω τους τρέχουν οι απαγωγείς. Ο Κρις δίνει κουράγιο στα παιδιά για να φτάσουν στον δρόμο, αλλά τότε αντηχεί ένας πυροβολισμός και το αίμα κοκκινίζει τον ήλιο...

Ο Νικητής, ταινία του Γενικού Επιτελείου Στράτου (1997)



Όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού προσπάθησε να φτιάξει μια ταινία ενάντια στα ναρκωτικά, ούτε ο πλέον διεστραμμένος νους δεν θα περίμενε τέτοιο αποτέλεσμα στην οθόνη του. Με Θανάση Ευθυμιάδη, Αντώνη Κανάκη, Μάρκο Σεφερλή, Πύρρο Δήμα και Γιώργο Μαζωνάκη να παίζουν κάτι από τους εαυτούς το αποτέλεσμα τερματίζει το καλτόμετρο, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την χειρότερη ταινία της λίστας, πράγμα σπουδαίο, ειδικά μετά από τέτοιο ανταγωνισμό.

Ο Τραγουδιστής και το Κορίτσι του Μπαρ του Βασίλη Παπαδόπουλου (1988)



Ο τραγουδιστής με Τ κεφαλαίο είναι ο Γιάννης Φλωρινιώτης κι αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να σε πείσει να δεις την ταινία αυτή. Εμείς όμως θα σου δώσουμε και την υπόθεση. Ο Γιάννης είναι ένας επιτυχημένος τραγουδιστής. Η Γιούλη είναι μια ορφανή κοπέλα, που δουλεύει ως μπαργούμαν σε ένα κακόφημο μπαράκι. Γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν όμως εμφανίζεται ο Τσάκος, ο πρώην εραστής της Γιούλης, που μόλις αποφυλακίστηκε, αποκαλύπτει στη μάνα του Γιάννη το αμαρτωλό παρελθόν της κοπέλας. Στα bonus, δυνατή cameo εμφάνιση Ζαφείρη Μελά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v