10 ψυχολογικά θρίλερ για να κολλήσεις

Βίαια, σκοτεινά, σκηνοθετημένα με μαεστρία, αυτά τα θρίλερ είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες και μοναχικές νύχτες του χειμώνα.
10 ψυχολογικά θρίλερ για να κολλήσεις

Σενάριο ψιλοβελονιά, ανατροπές, σκοτεινή ατμόσφαιρα, απολαυστικό καστ. Δέκα θρίλερ για γερά νεύρα που οφείλεις να δεις.

Collateral (2004)

Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί που ονειρεύεται να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Ο Βίνσεντ είναι επαγγελματίας δολοφόνος που σε ένα βράδυ πρέπει να σκοτώσει πέντε ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός εγκλήματος. Όταν οι δυο τους συναντιούνται, ο Βίνσεντ, αργά αλλά σταθερά, καταστρέφει όλα τα όνειρα του Μαξ, καθώς τον αναγκάζει να τον βοηθήσει στην αποστολή του, και στο αστυνομικό κυνηγητό που ακολουθεί. O τεράστιος Μάικλ Μαν σκηνοθετεί ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ γεμάτο ένταση, ενώ Τομ Κρουζ και Τζέιμι Φοξ αποδεικνύονται εξαιρετικοί στους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους.



Prisoners (2013)

Η οικογένεια Ντόβερ έχει καλέσει φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί. Όλα κυλούν ωραία και ήρεμα μέχρι τη στιγμή που τα δύο κορίτσια των οικογενειών - μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Ο εφιάλτης έχει μόλις έχει ξεκινήσει. Ο Ντενί Βιλνέβ στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθετεί ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις) σε ένα σκοτεινό, θρίλερ γροθιά στο στομάχι, με συνεχείς ανατροπές, μια εντυπωσιακή σπουδή στην αγριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.



Silence of the Lambs (1991)

Ναι, το αξεπέραστο. Η Τζόντι Φόστερ είναι μια πράκτορας του FBI που αναγκάζεται να καταφύγει στη βοήθεια του έγκλειστου σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ανθρωποφάγου κατά συρροή δολοφόνου Χάνιμπαλ Λέκτερ, που έχει την φάτσα και την απίστευτη φωνή του Άντονι Χόπκινς, για να πιάσει έναν άλλο κατά συρροή δολοφόνο. Και όλοι μαζί σαρώνουν τα Όσκαρ. Αμφιβάλλουμε αν έχει μείνει έστω και ένας άνθρωπος που δεν το έχει δει, όμως δε γίνεται να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Θα μας τρώει μια ζωή!



Τhe Game (1997)

Ένας ζάμπλουτος μα μοναχικός τύπος, ζει απομακρυσμένος από όλους και από όλα. Στα 48α γενέθλιά τον επισκέπτεται ο μικρότερος αδερφός του και του κάνει δώρο το τηλέφωνο μιας εταιρίας που οργανώνει ένα ιδιαίτερο «παιχνίδι». Περίεργος θα πάρει τηλέφωνο, όμως άθελά του θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη χωρίς διέξοδο. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί με μαεστρία ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ με αριστουργηματικό τέλος, που δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να σας σποϊλεριάσουμε.



Seven (1995)

Ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Μπραντ Πιτ κυνηγούν έναν κατά συρροή δολοφόνο που αντλεί την έμπνευση για τους φόνους του από τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα, σε αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα (επίσης) του Ντέιβιντ Φίντσερ που εξελίχθηκε σε σύμβολο των 90s και έχει ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και ευφυή φινάλε που είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Απίστευτος ο Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του μανιακού σήριαλ κίλερ.



Identity (2003)

Όταν μια ξαφνική καταιγίδα ξεσπά δέκα άγνωστοι βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο με έναν περίεργο ιδιοκτήτη: ένας οδηγός λιμουζίνας και η star που συνοδεύει, ένας μπάτσος που μεταφέρει έναν ψυχοπαθή, ένα κολ γκέρλ, δύο νεόνυμφοι και μια οικογένεια. Η ανακούφισή τους θα δώσει τη θέση της στον τρόμο, αφού σύντομα θα αρχίσουν να δολοφονούνται από έναν μυστηριώδη μανιακό. Σασπένς, αγωνία, μυστήριο και δυνατό καστ, σε ένα θρίλερ στα πρότυπα των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι το οποίο σε κάνει να αναρωτιέσαι κάθε λίγο και λιγάκι «ποιος στο διάολο είναι ο δολοφόνος»; Μέχρι το φινάλε του να σε αποτελειώσει.



The Firm (1993)

Ένας ευφυής και φιλόδοξος απόφοιτος του Χάρβαρντ, μπαίνει σε ένα δικηγορικό γραφείο του Μέμφις, κάτι που επιτρέπει στον ίδιο και τη γυναίκα του να κάνουν την πολυτελή ζωή που τόσο ποθούσαν. Όταν όμως πράκτορες του FBI αρχίσουν να τον κυνηγούν για μια δολοφονία εντός του δικηγορικού γραφείου, τα πράγματα για εκείνον δεν είναι πλέον ρόδινα. Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζον Γκρίσαμ, η ταινία του Σίντνεΐ Πόλακ είναι το απόλυτο 90s  δικαστικό θρίλερ. Καλογυρισμένο, με ελκυστικούς πρωταγωνιστές (Τομ Κρουζ, Τζιν Χάκμαν, Εντ Χάρις) και λεπτοδουλεμένο σενάριο.



Cape Fear (1991)

Ο ήρεμος δικηγόρος Σαμ Μπάουντεν βλέπει την οικογενειακή του ηρεμία να απειλείται από τον πελάτη του, Μαξ Κέιντι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση και τώρα διψάει για εκδίκηση. Βασισμένος στο μυθιστόρημα «The Executioners» του Μακντόναλντ, ο Μάρτιν Σκορτζέζε αποδίδει με στιλ και μυστηριώδη αισθητική την ιστορία εκδίκησης ενός αποφυλακισμένου, έχοντας συνοδοιπόρους έναν αφιονισμένο και απολαυστικό Ρόμπερτ Ντενίρο και έναν επίσης εξαιρετικό Νικ Νόλτε.



Usual Suspects (1995)

Ο Κέβιν Σπέισι παραληρεί για τον Κάιζερ Σόζε και κερδίζει το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του, σε μια ταινία-έκπληξη του Μπράιαν Σίνγκερ που ξεκίνησε με μικρό budget και εκτός διαγωνιστικού προβολή στις Κάννες, για να εξελιχθεί σε κινηματογραφικό φαινόμενο της δεκαετίας ποιας δεκαετίας;. Και για να μην ξεχνιόμαστε, το μεγαλύτερο από τα κόλπα του διαβόλου ήταν το ότι έπεισε την ανθρωπότητα πως δεν υπάρχει. Κλείσιμο ματιού.



Zodiac (2007)

Στα τέλη των 60s, η Αμερική κλονίζεται από μια σειρά φόνων στο Σαν Φρανσίσκο. Μετά από τον κάθε φόνο, η αστυνομία λαμβάνει μια κρυπτογραφημένη επιστολή από μανιακό δολοφόνο, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο Ζόντιακ. Ένας σκιτσογράφος, ένας δημοσιογράφος κι ένας αστυνομικός μπαίνουν στο τριπάκι να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου που δε βρέθηκε ποτέ, το φιλμ του Ντέηβιντ Φίντσερ είναι ένα βραδυφλεγές, σκοτεινό και αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο θρίλερ. Προσφάτως, η αστυνομία κατάφερε να αποκωδικοποιήσει πάντως ένα από τα μηνύματά του - 51 χρόνια μετά! 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v