Ποια θερινά σινεμά είναι ανοιχτά τώρα;

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν, και επιτέλους μπορούμε να νιώσουμε λίγη κανονικότητα—έστω και με αποστάσεις.
Ποια θερινά σινεμά είναι ανοιχτά τώρα;
Ήρθε επιτέλους η ευλογημένη στιγμή που τα θερινά σινεμά άνοιξαν τις πόρτες τους να μας υποδεχτούν. Ναι, μπορεί να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και ναι, οι απόψεις γύρω από αυτά τα μέτρα είναι πολλές. Αλλά αυτός δεν είναι ο χώρος για να γίνει αυτή η συζήτηση. Εμείς επιλέγουμε για μια στιγμή να πετάξουμε τη σκούφια μας (κυριολεκτικά, γιατί μπήκε το καλοκαίρι) και να δούμε ποια θερινά σινεμαδάκια ανοίξανε και μας περιμένουνε.

Στο κέντρο...
Η Αίγλη στο Ζάππειο (είσοδος από Βασ. Όλγας) είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί στον πανέμορφο χώρο της στην καρδιά της πόλης, και προβάλλει την ταινία Ευτυχία (Δευτ.-Τετ.: 21.00, 7,5€). Στα Εξάρχεια, τα Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165) περιμένουν να κάτσουμε στις κίτρινες καρεκλίτσες και να αισθανθούμε άβολα—αλλά μόνο ψυχολογικά, επειδή θα βλέπουμε τα Παράσιτα, αυτό το συγκλονιστικό αριστούργημα που αν έχασες την προηγούμενη φορά, οφείλεις να δεις τώρα (Δευτ., Τετ.: 20.45, 7€). Στον Τριανόν (Πατησίων 101) βλέπουμε ξανά την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη (Δευτ.-Τρ.: 21.15, 7,5€), ενώ πιο πάνω, στην Ηλέκτρα (Πατησίων 292) την Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Δευτ.-Τετ.: 21.10, 7€). Οπότε διάλεξε μπαλάντα και τρέχα. Τέλος, αν θέλεις περισσότερη φύση μαζί με την προβολή σου, στο θερινό σινεμά του Αττικού Άλσους παίζει επίσης την Ευτυχία (Δευτ.-Τετ.: 21.00, 7€).

Στα βόρεια...
Τα βόρεια το ζουν αρκετά έντονα το καλοκαίρι με τους θερινούς – όχι μόνο σε ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα. Υπέροχες τοποθεσίες και καθαρός αέρας, και τέλειες ταινίες. Τι άλλο να ζητήσεις;
Στα βόρεια, λοιπόν, πάμε Χαλάνδρι στον κινηματογράφο Αβάνα (Λεωφ. Κηφισίας 234) για να δούμε την all-star έκπληξη της χρονιάς, Στα Μαχαίρια (Δευτ.-Τετ.: 21.00, 8€). (Η έκπληξη είναι πως μια all-star ταινία ήταν καλή.) Εναλλακτικά, για κάτι λιγότερο Χολιγουντιανό, έχουμε Οικονομίδη με την Μπαλάντα του και στα βόρεια, στην Αίγλη του Χαλανδρίου (Λεωφ. Πεντέλης 98-100) (Αίθουσα 3 Δευτ.-Τετ.: 21.00, 8€). Στον Γέρακα, το ομώνυμο θερινό (Μιλτιάδου και Γαργηττού) προβάλλει τις ταινίες Πόνος και Δόξα (Δευτ.-Τετ.: 21.00, 6€) και Εξαφανισμένος (Δευτ.-Τετ.: 23.00). Και για όσους δεν πρόλαβαν να δουν τα Παράσιτα των χειμώνα, αλλά δεν έχουν όρεξη να κατέβουν στο κέντρο, μπορούν να τα παρακολουθήσουν στο Cine Ψυχικό (Κηφισίας 290).

Στα νότια...
Και στο Παλαιό Φάληρο βλέπουμε Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς (Δευτ.-Τετ.: 21.00, 8€), στο Σινέ Φλοίσβος—ρίχνουμε και μια βόλτα στο πάρκο, πίνουμε κι έναν καφέ βλέποντας το ηλιοβασίλεμα. Στην Άνω Γλυφάδα, έχει ανοίξει το Σινέ Μαριλένα (Αιγύπτου 123) και προβάλλει την Ευτυχία (Δευτ.-Τετ.: 21.15, 7€), αλλά μπορούμε να την απολαύσουμε και στην Βουλιαγμένη, στο Σινέ Ακτή (Θησέως και Αιόλου, Δευτ.-Τετ.: 21.15, 8€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v